A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Free and Real πρακτικό εργαστήριο: Αυτάρκεια στο σπίτι

Ο Free and Real στα πλαίσια της δημιουργίας του σχολείου αυτάρκειας και βιωσιμότητας του εγχειρήματος Τελαίθριον διοργανώνει πρακτικό εργαστήριο με θέμα: Αυτάρκεια στο σπίτι, μεταποιήσεις, παρασκευή ψωμιού/τυριού και ιαματικά λουτρά.


Το εργαστήριο θα έχει διάρκεια 3 ημέρες και θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μαΐου 2014 ενώ θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαΐου 2014.


Ο Νίκος από το “Κάτι τρέχει στα Βασιλικά” θα μας μάθει πως να φτιάχνουμε τυρί χωρίς πυτιά, τραχανά λαχανικών και θα μας μιλήσει για το μέλι και τα μελίσσια του!
Η Ροδοθέα, η τρομερή μαγείρισσα του 9 Queens, θα μας μάθει να φτιάχνουμε λικέρ μανταρινιού και ροδίου,  πως να πλένουμε τα ρούχα μας με στάχτη, πως να ζυμώνουμε ψωμί και θα μοιραστεί μαζί μας πολλές από τις μυστικές συνταγές της!


Ο Παναγιώτης από το Free and Real θα μας μάθει
να φτιάχνουμε 100% φυσικούς χυμούς και μαρμελάδες αλλά και πως να μην πετάμε τίποτα από το φρούτο!

Τέλος ο Απόστολος από το Free and Real θα μας δείξει πως να φτιάξουμε φυσικό αφρόλουτρο αλλά και φυσική οδοντόπαστα!

Θα μιλήσουμε για την φυσική καλλιέργεια, το φυσικό φαρμακείο, την περμακουλτούρα, την κομποστοποίηση, την διατροφή αλλά και την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και του νερού
.

Το μεγαλύτερο μέρος του εργαστηρίου θα είναι πρακτικό με καθημερινή ενασχόληση στους χώρους του Free and Real κυρίως στον χώρο του εγχειρήματος στο χωριό του Άγιου.

Το Σαββάτο
το απόγευμα μετά το γεύμα, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του εγχειρήματος με ερωτήσεις και απαντήσεις. Μετά θα ακολουθήσει μπάνιο στα ιαματικά λουτρά του 9 queens!

Την Κυριακή το πρωί θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του χώρου του test site αλλά και των κήπων εκεί, μετά θα ανηφορίσουμε στο Τελέθριον Όρος όπου και θα ολοκληρώσουμε το εργαστήριο μας.

Η προτεινόμενη τιμή συνεισφοράς στο εργαστήριο είναι τα 55  ευρώ και περιλαμβάνει:

Διαμονή στους χώρους του εγχειρήματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύσουν μαζί μας στα τρία yurt. (Photos).

Διατροφή, η οποία είναι χορτοφαγική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φρούτα εποχής, φρουτοχυμούς, ροφήματα (τσάι, αφεψήματα, βότανα, ανάλογα με την εποχή), ένα πλήρες γεύμα την ημέρα (σαλάτα εποχής, φύτρα, ξηρούς καρπούς, κυρίως πιάτο (σούπες, όσπρια, ζυμαρικά, κτλ)) και συνήθως και γλυκό, πρωινό με Φουχάτα και μαρμελάδες, για την Παρασκευή και το Σάββατο.
Ιαματικά λουτρά και spa στους χώρους του 9 Queens στα λουτρά της Αιδηψο

 Υλικά για το εργαστήριο.


Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο εργαστήριο και έχουν σπίτι στην περιοχή (βόρεια Εύβοια) μπορούν να συμμετέχουν στο εργαστήριο, με μία μικρή χρηματική συνεισφορά εφόσον θέλουν να δειπνήσουν μαζί μας, αλλιώς χωρίς καθόλου χρηματική συνεισφορά, αρκεί να επικοινωνήσουν πρώτα μαζί μας.

Οι θέσεις για το εργαστήριο είναι περιορισμένες και αυστηρά για 24 συμμετέχοντες ενώ θα τηρηθεί και σειρά προτεραιότητας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε μας ένα mail στο info@freeandreal.org με το όνομα σας, τον τίτλο του εργαστηρίου που σας ενδιαφέρει, τον αριθμό των ατόμων για τα οποία δηλώνετε συμμετοχή αλλά και τα e-mail τους, όπως και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Επίσης θα κανονιστεί car-pooling ανάμεσα στους συμμετέχοντες, οπότε στις δηλώσεις σας αναφέρατε αν έχετε ή χρειάζεστε αυτοκίνητο, και από ποια περιοχή θα μας έρθετε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Δυνατότητα χρηματοδότησης, για πρώτη φορά, των νοικοκυριών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού καιαπλουστευμένη διαδικασία υπαγωγής πολυκατοικιών στο πρόγραμμα.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, διαδικτυακό εργαστήρι, για ενήλικες
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
«Η διάταξη αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τη γενική διάταξη του Συντάγματος που είναι υπέρτερος νόμος, καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν έχει ισχύ πάνω από το Σύνταγμα»
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να το διαθέτουμε πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε στο BBC TV, ο Ματ Χάνκοκ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει εργαστήρι αφήγησης για ενήλικες με τίτλο «Παραμύθια με μυρωδιά χαρτιού»
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Σύμφωνα με την ευρωπαία επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, υπάρχει σχέδιο κατανομής των διαθέσιμων δόσεων με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x