A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Γάλα αμυγδάλου vs γάλα σόγιας: Τα υπέρ και τα κατά για την υγεία σας

Πολλοί επιλέγουν γάλα σόγιας και γάλα αμυγδάλου ως εναλλακτικές λύσεις του γάλακτος ζωικής προέλευσης.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς και οι πάσχοντες από διαβήτη ή καρδιοπάθειες. Και τα δύο αυτά γάλατα φυτικής προέλευσης έχουν οφέλη για την υγεία.

Δεν περιέχουν γλουτένη και ενδείκνυνται για όσους πρέπει να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά. Και τα δύο όμως περιέχουν αλλεργιογόνα.

Η αλλεργία στη σόγια επηρεάζει συνήθως τα παιδιά, ενώ η αλλεργία στο αμύγδαλο επηρεάζει όσους έχουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς δέντρων και στα ροδάκινα.

Δείτε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προτιμάτε το γάλα σόγιας ή αμυγδάλου, καθώς και τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν για να αποφύγετε τυχόν αρνητικές επιπτώσεις.

 
Γάλα αμυγδάλου
Τα μη επεξεργασμένα ή άψητα αμύγδαλα είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, βασικών βιταμινών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Το αμυγδαλέλαιο παρέχει επίσης υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και τη μείωση της «κακής» χοληστερόλης.

Ωστόσο, κάποιοι κατασκευαστές προσθέτουν καραγενάνη, ένα πολυσακχαρίτη που χρησιμοποιείται κυρίως σε γαλακτοκομικά και κρεατικά, εξαιτίας των ισχυρών δεσμών τoυ με τις πρωτεΐνες των τροφίμων. Αυτά τα πρόσθετα είναι γνωστά για τις παρενέργειες που προκαλούν, όπως έλκη του πεπτικού και φλεγμονή στο πεπτικό.

Στην Ευρώπη απαγορεύεται η χρήση της για οργανικά ή άλλα προϊόντα για βρέφη για προληπτικούς λόγους.


Γάλα σόγιας
Είναι το μοναδικό υποκατάστατο γάλακτος με την ίδια ποσότητα πρωτεϊνών με το αγελαδινό γάλα. Περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, καθώς και ισοφλαβόνες, αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή στο σώμα και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου.

Κάποιες μάρκες περιέχουν μεθειονίνη, ένα απαραίτητο για το οργανισμό αμινοξύ.

Το γάλα σόγιας περιέχει επίσης ενώσεις που λειτουργούν ως φυσικά αντιβιοτικά που μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα απορροφά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και διαταράσσουν την πέψη των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων.



Πηγή: onmed.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Μια πρόσφατη έρευνα επαγγελματιών μελισσοκόμων έδειξε ότι 50 δισεκατομμύρια μέλισσες - επτά φορές περισσότερες από τον παγκόσμιο πληθυσμό - εξοντώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Αγορἀ προϊόντων απ΄ευθείας από παραγωγούς την Κυριακή 16/2 στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη στο Κοντόπευκο, τις 9.00 μέχρι τις 14.00. 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ο κόσμος του αθλητισμού και του θεάματος βυθίστηκε στο πένθος χθες Κυριακή εξαιτίας της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Κάλεσμα προς τους κατοίκους του Δήμου Βύρωνα για συγκέντρωση τυποποιημένων ειδών γάλακτος μακράς διάρκειας, απευθύνει η δημοτική Αρχή
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ γιορτάζει για 4η διαδοχική χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (1η Ιουνίου) και συλλέγει 1000 λίτρα φρέσκου, 100% ελληνικού γάλακτος για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Υποχρεωτική καθιστά η εθνική νομοθεσία την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x