A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Μαΐου - Περισώζω, συντηρώ, διατηρώ


Νέα Σελήνη Μαΐου -   Περισώζω, συντηρώ, διατηρώ            

Σε απάνεμο σημείο του ζωδιακού, στην 15 μοίρα του Ταύρου ορίστηκε η Νέα Σελήνη του Μαΐου στις 5 του μήνα  και με ωρολογιακό  σφυγμό  στη  1 και 46΄ μετά τα μεσάνυχτα.

Η τελευταία  ανοιξιάτικη συνάντηση  Ήλιου και Σελήνης έχει σταθεροποιητικό χαρακτήρα. Κύριο μέλημα της  η επικοινωνιακή ασφάλεια και διατήρηση των συναισθηματικών και υλικών αξιών.  

Με τον ωροσκόπο στην 29η μοίρα του Αιγόκερου, η αναζήτηση της ασφάλειας και της σταθερότητας διαφαίνεται για άλλη μια φορά  μέσα από το πρίσμα του μεγάλου δάσκαλου του χρόνου, του πλανήτη Κρόνου .

Ο θυελλώδης  Απρίλιος που προηγήθηκε, περιέκλειε  όλη τη δυναμικότητα του Κριού. Ο κυβερνήτης πλανήτης του  Άρης,  εκφράστηκε με τον προσφιλή του τρόπο… Ανάφλεξη! Σαρωτικές φλόγες περικύκλωσαν παγκόσμια σύμβολα αξιών και πύρινες γλώσσες  θέριεψαν στον τομέα των  διαπροσωπικών σχέσεων . 

Η εικόνα της υλικής καταστροφής  είναι  ο αντικατοπτρισμός της συναισθηματικής σου φτώχειας.. Το καθαρτήριο πυρ  μοιάζει απαραίτητο σε αυτή τη στροφή της ζωής  για να αναγνωρίσεις και να προασπίσεις  τις  πραγματικές αξίες και  ανάγκες  σου. Στα αποκαΐδια αναγνωρίζεις την συντριβή του εγωισμού και την κατάρριψη  ενός πλασματικού ματαιόδοξου εαυτού…γιατί το αληθινό δεν χάνεται ποτέ!


Ανάληψη προσωπικών ευθυνών  στις σχέσεις  και  αίσθηση κοινωνικού καθήκοντος ζητά   η Αφροδίτη με τις όψεις της με Κρόνο και Πλούτωνα μέσα από τον αστρολογικό χάρτη της Νέας Σελήνης. Η συντριβή και η επαναδόμηση  είναι ασφαλώς  τα αιτήματα της εποχής μας και βρίσκονται σε διαρκή ενεργοποίηση και απαίτηση,  με τη συνεχόμενη  συγκλίνουσα πορεία του Κρόνου και του Πλούτωνα.

Η Νέα Σελήνη έχει διάθεση σταθεροποίησης όπως και δυνατότητα να την επιτύχει με τις ευνοϊκές όψεις που σχηματίζει με τους πλανήτες Κρόνο και Ποσειδώνα. Με την επιμέλεια,  την εγκράτεια και την ψυχομετρία που της προσδίδουν, οπλίζεται με αυτοέλεγχο και διαισθητική κατανόηση στην επικοινωνία.  

Είναι  τα όπλα  που προικίζουν τη σκέψη και τον λόγο  σου με γρήγορη αντίληψη και ευστροφία, με τις όψεις του Ερμή με τον Πλούτωνα και τον Δία. Όπλα  ικανά να ελέγξουν την πεισματική  και σπασμωδική προσωπική σου έκφραση , ως  αποτέλεσμα  της συσχέτισης του Ερμή με τον  Κρόνο και τον  Ωροσκόπο της Νέας Σελήνης. 

Η έντονη  ανάγκη  για ξεκαθάρισμα  και γρήγορες αποφάσεις είναι εμφανής με την όψη Δία - Άρη. Οι ενέργειές σου πριμοδοτούνται με δυναμισμό, νοιώθεις ικανός να τα χτίσεις όλα από την αρχή.

Στο σημείο αυτό η προσοχή σου είναι αναγκαία!  Στην υπέρμετρη, αισιόδοξη ανάτασή σου ο  πλανήτης Ποσειδώνας  καραδοκεί.. οι  δυσαρμονικές του όψεις  με Δία και Άρη είναι εξαιρετικά απειλητικές. Σου δηλώνουν  ξεκάθαρα  πως όλη αυτή η εκδήλωση έντασης μπορεί να γίνει χαοτική και επιζήμια για σένα, αν αναλωθεί σε αυτοκριτική και ματαιοπονία. Είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσεις τον σκοπό σου,  στρέφοντας τη δυναμική που σου  προσφέρεται, στους  στόχους σου.

Στην τελική να εναρμονίσεις τη δράση σου με τις πλανητικές επιταγές και το σχέδιο της Νέας Σελήνης, που ζητά  την ασφάλεια στις υλικές και συναισθηματικές σου αξίες. 

Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι Ταύροι, οι Σκορπιοί, οι Υδροχόοι και οι Λέοντες κυρίως του 2ου δεκαημέρου, καθώς  και όσοι έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή προσωπικούς  πλανήτες,  κοντά στη μοίρα της Νέας Σελήνης. 

Προσοχή στις υπερβολές και τον ενθουσιασμό οι Δίδυμοι, οι Τοξότες, οι Παρθένοι και οι Ιχθύες του 3ου δεκαήμερου και στα λεκτικά ξεσπάσματα οι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι, γεννημένοι στο τέλος του 2ου δεκαήμερου.

Λέξεις κλειδιά για το διάστημα που ακολουθεί ,ως την επόμενη συνάντηση Ήλιου και Σελήνης είναι:  

Μετασχηματισμός, αναπροσαρμογή, υπευθυνότητα, συντήρηση, διατήρηση, σταθερότητα.


Άσπα Μόρφου

Αστρολογική σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma

www.kosmogramma.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x