A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Έκκληση από την «Καρδιά του Παιδιού»


Γιατροί του Παίδων στέλνουν περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρει η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» Αθηνά Βαρέλα-Κολτσιδοπούλου, στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ».

   

«Δυστυχώς στα δημόσια νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις. Έτσι οι γονείς αναγκάζονται να πάνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία και να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, γιατί έχουν μεν συμβάσεις, αλλά αναγκάζονται να πληρώσουν και έξτρα χρήματα», εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου.

   

«Κι εδώ είναι το παράδοξο», όπως λέει, «ότι ενώ μερικές περιπτώσεις που δεν αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα -σπάνιες βέβαια- πάνε στο εξωτερικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το κράτος ακόμα και σε ιδιωτικές κλινικές, δυστυχώς εδώ στον τόπο μας δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο από πλευράς Πολιτείας στις ιδιωτικές κλινικές, σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, κι αυτό είναι παράλογο». 

   

«Επιτέλους να μας ακούσει το υπουργείο Υγείας» 

  

Σε ερώτηση για το αν ο Σύλλογος έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Υγείας η κ. Κολτσιδοπούλου απαντά: «Τριάντα έξι χρόνια φωνάζω να κάνει το υπουργείο ένα στρογγυλό τραπέζι, να καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς και από τον ιδιωτικό και από τον δημόσιο τομέα, και να σκεφτούμε όλοι μαζί πως θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Επιτέλους το υπουργείο Υγείας να μας ακούσει. Διότι πραγματικά εάν το δημόσιο νοσοκομείο ανταποκρινόταν στις ανάγκες μας και μπορούσε όντως να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά, όπως μας είχαν υποσχεθεί το 1986 που δημιουργήθηκε το Καρδιοχειρουργικό κέντρο στο "Αγία Σοφία", τότε δεν θα υπήρχε αυτό το σοβαρό πρόβλημα». 

   

«Έχουμε βοηθήσει περισσότερα από 3.500 παιδιά»

   

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού περιεχομένου, ιδιωτικού Δικαίου και ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς καρδιοπαθών παιδιών. Σκοπός του συλλόγου, όπως αναφέρει η πρόεδρος του, είναι να στηρίζει ηθικά, οικονομικά και ψυχολογικά τις οικογένειες παιδιών που γεννιούνται με συγγενείς καρδιοπάθειες.

   

 «Έχουμε βοηθήσει περισσότερα από 3.500 παιδιά. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι έρχεται κόσμος από την περιφέρεια και ως εκ τούτου έχει έξοδα μετακίνησης, διαμονής, αλλά και νοσηλίων, στις περιπτώσεις που αναγκάζονται να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς κάνουμε μεγάλο αγώνα. Είμαστε η φωνή των οικογενειών, για όλα τα προβλήματα είτε είναι στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεντρώνουμε χρήματα από τις συνδρομές των μελών μας, και από δωρεές καθώς έχουμε μόνιμους χορηγούς που μας βοηθάνε». 

   

Στοιχεία επικοινωνίας: Σύλλογος «Η Καρδιά Του Παιδιού», Αιόλου 104, 2ος όροφος γραφείο 215, Αθήνα 10564


Τ: +30 210 3218488, F: +30 210 3253876, Κ: +30 6974877744

www.kardiapaidiou.gr

M: info@kardiapaidiou.gr

kardiapaidiou@gmail.com 

   

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η «Αλληλεγγύη για Όλους» ξεκινάει την καμπάνια στήριξης των ευάλωτων και κοινωνικά αδύναμων που πλήττονται ακόμη περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η καθημερινότητα στα χρόνια του κορωνοϊού για τους συνανθρώπους μας που διαβιούν στο δρόμο και κάτω από το όριο της φτώχειας χαρακτηρίζεται από φόβο και αβεβαιότητα.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη της και όλους τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή σε μια νέα δράση με στόχο την ενίσχυση των συμπολιτών μας που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Σε αυτές τις στιγμές που η κοινωνική συνεργασία, δηλαδή η κοινωνική αλληλεγγύη, αναδεικνύεται ως η πρώτη αξία για την ίδια τη συντήρηση μίας κοινωνίας, θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι να έχουν μέρος να κοιμηθούν, να φάνε, να πλυθούν και πρόσβαση σε απαραίτητα είδη υγιεινής κλπ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στερούνται προστατευτικού περιβάλλοντος ενεργοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Περισσότεροι από 5.500 εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή στην πλατφόρμα ethelontes.gov.gr του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ