A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Θες να γίνει νόμιμη η Κάνναβη; Κατέβα στο Legalize Protestival (11/5/2019)


Η κάνναβη δεν είναι νόμιμη και για να γίνει πρέπει να βγούμε στον δρόμο και να το διεκδικήσουμε. Οι περισσότεροι έχουν εφησυχαστεί πίσω από μια επίπλαστη και μετέωρη ανοχή που επικρατεί τα τελευταία 3 χρόνια και οι αποσπασματικές αλλαγές που έχουν συμβεί δεν έχουν επηρεάσει καθόλου την καθημερινότητα ασθενών, χρηστών, παραγωγών και επαγγελματιών. 

Μπορεί τα "μαγαζιά κάνναβης" να ανοίγουν σαν τα μανιτάρια, να γίνονται πλέον εμπορικές εκθέσεις για την κάνναβη και να διαφημίζονται άδειες για επενδύσεις εκατομμυρίων στην φαρμακευτική κάνναβη, παρόλα αυτά οι ασθενείς δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στα φαρμακευτικά σκευάσματα από κάνναβη και στο ίδιο το φυτό, ενώ συλλαμβάνονται όσοι από αυτούς το καλλιεργούν στο σπίτι τους, όπως και απλοί χρήστες ανά την επικράτεια. 

Οι παραγωγοί διατροφικής βιομηχανικής κάνναβης βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας καθώς δεν υπάρχει ακόμα θεσμικό πλαίσιο για τα τρόφιμα, τα συμπληρώματα διατροφής και τα καλλυντικά από κάνναβη με αποτέλεσμα τα ελληνικά προϊόντα να μην κυκλοφορούν το ίδιο νόμιμα με τα αντίστοιχα εισαγόμενα. Οι έμποροι λειτουργούν επίσης σε γκρίζες ζώνες, κρατώντας μια διστακτική στάση ως προς την πλήρη νομιμοποίηση του φυτού της κάνναβης για όλες τις χρήσεις, και βρίσκονται εκτεθειμένοι απέναντι στον νόμο. 

Σε κοινωνικό επίπεδο, ενώ η κάνναβη έχει αρχίσει και απομυθοποιείται από όλο και περισσότερους και η νεολαία δεν αντιμετωπίζει ευρεία καταστολή όπως παλαιότερα, βλέπουμε παράλληλα μια κοινωνική απάθεια και ανάθεση σε άλλους της προσπάθειας για την πλήρη νομιμοποίηση του φυτού, ενώ ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας αντιμετωπίζει ακόμα φοβικά και με άγνοια το φυτό.

Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα κατεβαίνουμε στον δρόμο το Σάββατο 11 Μάη για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση και την θεραπεία. Διεκδικούμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και την πλήρη νομιμοποίηση της Κάνναβης για όλες τις χρήσεις.

Γιατί η αλήθεια είναι πάντα η καλύτερη πρόληψη.


Legalize Cannabis Protestival 2019

15ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Αθήνας

Σάββατο 11 Μάη 2019

Μουσικό συλλαλητήριο Πλ. Κοτζιά, Μοναστηράκι, Θησείο

4.20μμ – 1πμ

 

Παρά την όποια αποσπασματική πρόοδο των τελευταίων 3 ετών, η Κάνναβη εξακολουθεί να είναι παράνομη. Οι ασθενείς δεν βρίσκουν νόμιμα το φάρμακό τους, οι χρήστες θεωρούνται εγκληματίες, οι επαγγελματίες λειτουργούν σε γκρίζες ζώνες, οι Έλληνες παραγωγοί είναι υπό καθεστώς ομηρίας και το κράτος έχει τεράστια διαφυγόντα κέρδη. Οι προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις κομμάτων και υποψηφίων δεν περιλαμβάνουν την Κάνναβη και τα αιτήματα των ασθενών.

Εμείς όμως ψηφίζουμε Κάνναβη!


Νομιμότητα, επιχειρηματικότητα και θεραπεία.

Απαιτούμε αποποινικοποίηση της κατοχής και της οικιακής καλλιέργειας για ατομική χρήση, λειτουργία μη-κερδοσκοπικών λεσχών και αδειοδοτημένων σημείων πώλησης, πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών και θέσπιση της κάρτας του ασθενή, ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο μοντέλο νόμιμης ρύθμισης της παραγωγής και διανομής κάνναβης για ιατρική, ευφορική, διατροφική και βιομηχανική χρήση.

 

Μουσικό συλλαλητήριο, Σάββατο 11 Μάη 2019:

·        4.20μμΜουσική συγκέντρωση Πλατεία Κοτζιά

·        8μμ - 10μμΜουσική Πορεία Πλ. Κοτζιά, Μοναστηράκι, Θησείο

·        10μμ - 1πμΠάρτι Θησείο

Φέρτε πανό, πλακάτ και σημαίες.

Μουσική από (αλφαβητικά):

Andri J & DJ Wheel-M, Anna Mystic, Α@Η2Ο, Booker, Fer De Lance, Harris, Kaleya, Indamouse, Insom, SKG’s Dub Alliance, Simos Ares b2b Mr.M, Thanasimos & DJ Twelve, TNT & DJ Gzas, Ψ.

Η αλήθεια είναι πάντα η καλύτερη πρόληψη.

Υποστηρίζεται από:

Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Σύλλογος Ασθενείς υπέρ της φαρμακευτικής χρήσης Κάνναβης, Σύλλογος ασθενών ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη, Σύλλογος ΚανναΒοιωτία, 1η Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης,gr420.info, Ομάδα Cannabis’ Friends, ΚΑΝΝΑΒΙΟ. 

legaliseprotestival.blogspot.com

Χορηγοί εξόδων: Εν τη Στοά, CBDoil shopKANNABIO, Ηλιόσποροι


Περισσότερες πληροφορίες:

Αναμφίβολα το 2019 θα είναι η χρονιά της Κάνναβης σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλο και περισσότερες χώρες αλλάζουν τις πολιτικές τους, αποποινικοποιούν την κατοχή για προσωπική χρήση και την οικιακή καλλιέργεια, ενώ ρυθμίζουν την αγορά, την παραγωγή και τη διανομή προϊόντων διατροφικής, φαρμακευτικής και ευφορικής κάνναβης. Στην Ελλάδα οι καλές προθέσεις δεν έχουν υποστηριχτεί με θαρραλέες δράσεις και μεταρρυθμιστικές τομές που θα μας φέρουν στο προσκήνιο της παγκόσμιας βιομηχανίας, αλλά και που θα διασφαλίσουν τα δικαιώματα και την υγεία των ασθενών και των καταναλωτών.

Σίγουρα τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε δει κάποια πρόοδο σε ότι αφορά τη ρύθμιση της καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης, αλλά και τη θεσμοθέτηση των όρων και των διαδικασιών για την αδειοδότηση της παραγωγής φαρμάκων από κάνναβη. Το ενδιαφέρον των αγροτών αυξάνει, ήδη το 2018 καλλιεργήθηκαν περισσότερα από 600 στρέμματα για βιομηχανική κάνναβη, ενώ έχουμε δει και τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη αφού υπάρχουν περισσότερες από 45 αιτήσεις στην Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Επίσης μέσα σε ένα χρόνο έχουν ανοίξει περισσότερα από 70 εξειδικευμένα καταστήματα κάνναβης, ενώ τα προϊόντα κάνναβης έχουν διαδοθεί σε πολλά καταστήματα διατροφής και ευεξίας.

Παρόλα αυτά, απλοί χρήστες κάνναβης εξακολουθούν να συλλαμβάνονται, όπως και ασθενείς που καλλιεργούν κάνναβη. Κανένας ασθενής δεν έχει λάβει ακόμα κάποιο εισαγόμενο φάρμακο κάνναβης, αν και έχει επιτραπεί θεωρητικά η εισαγωγή τους από το 2017. Ο ΕΟΦ ρίχνει το μπαλάκι στις φαρμακοβιομηχανίες ότι δεν έχουν εκδηλώσει ακόμα ενδιαφέρον για εισαγωγή κάποιου φαρμάκου, αλλά και στους ασθενείς ότι δεν έχουν αιτηθεί αρκετοί εγκεκριμένα φάρμακα κάνναβης. Στην βιομηχανική κάνναβη σημειώνονται επίσης σοβαρές καθυστερήσεις στην βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την καλλιέργεια και τη δημιουργία του αντίστοιχου για την μεταποίηση.

Η κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση εξακολουθεί να είναι έγκλημα (πλημμέλημα), όπως και η οικιακή καλλιέργεια. Αυτό είναι μια εγκληματική πολιτική που κρατάει τους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες Κάνναβης στην Ελλάδα ομήρους του οργανωμένου εγκλήματος που θησαυρίζει. Είναι μια αποτυχημένη πολιτική που στηρίζεται στην καταστολή αντί για την πρόληψη και μας έχει κοστίσει.

Η αποποινικοποίηση της κατοχής για προσωπική χρήση δεν ήρθε ποτέ, παρ' όλες τις εξαγγελίες και τις πολιτικές δεσμεύσεις, και παρ' όλο που έχουμε την υπογραφή του Πρωθυπουργού στα πάγια αιτήματά μας ήδη από το 2010. Η απομάκρυνση του συντηρητικού κυβερνητικού εταίρου δεν έχει φέρει καμιά αλλαγή και η κυβέρνηση υπολογίζει ακόμα το “πολιτικό κόστος” που θα φέρει μια τέτοια πρόταση ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί είναι ότι το πολιτικό κόστος βρίσκεται στις πλάτες όσων υποστηρίζουν ακόμα τις απαγορευτικές και κατασταλτικές πολιτικές και αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί και στις κάλπες.

Σε όλο τον κόσμο οι πολιτικές για την Κάνναβη αλλάζουν, με προμετωπίδα την ιατρική, φαρμακευτική και διατροφική χρήση, ενώ δεν είναι και λίγες οι χώρες που ετοιμάζονται να υιοθετήσουν μια συνολική ρύθμιση της κάνναβης για τους ενήλικες πολίτες της χώρας τους κατά τα πρότυπα της Ουρουγουάης, του Καναδά και 10 πολιτειών των ΗΠΑ. Οι μύθοι καταρρίπτονται και η δαιμονοποίηση δίνει τη θέση της στα επιστημονικά δεδομένα. Οι πολιτικές που στηρίζονταν στην παραπληροφόρηση και την ιδεοληψία αντικαθίστανται από προσεγγίσεις που μειώνουν την βλάβη, προστατεύουν την δημόσια υγεία και αποδυναμώνουν το οργανωμένο έγκλημα.

Η ελεύθερη Κάνναβη ανακουφίζει και θεραπεύει ασθενείς, βοηθάει κόσμο να απεξαρτηθεί από εξαρτησιογόνα φάρμακα ή άλλες ουσίες, δημιουργεί θέσεις εργασίας και έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας. Η απαγόρευσή της γιγαντώνει το οργανωμένο έγκλημα, εντείνει τις ανισότητες και αυξάνει τις βλάβες στους συνανθρώπους μας και την κοινωνία.

Η ποινικοποίηση της κατοχής και της οικιακής καλλιέργειας Κάνναβης για προσωπική χρήση είναι αντισυνταγματική, ενώ η ποινικοποίηση της αυτοπροσβολής είναι μια προσβολή για τον νομικό μας πολιτισμό. Η άρνηση σε έναν ασθενή της θεραπείας του είναι εγκληματική και απάνθρωπη. Η Κάνναβη πρέπει να ρυθμιστεί συνολικά και ολοκληρωμένα από έναν ανεξάρτητο φορέα που θα συντονίσει και θα εφαρμόσει πολιτικές για την παραγωγή και διανομή της κάνναβης για ιατρική, διατροφική, ευφορική και βιομηχανική χρήση. Η συνολική ρύθμιση του φυτού και η υπεύθυνη ενημέρωση των ασθενών και των ιατρών θα κάλυπτε το κενό που παρουσιάζεται από τη μη πρόσβαση στα φάρμακα κάνναβης λόγω κωλυσιεργίας από την πλευρά του κράτους.

Το πολιτικό κόστος βρίσκεται στις πλάτες όσων στηρίζουν ακόμα τις καταστροφικές απαγορευτικές πολιτικές που έχουν κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην κοινωνία από την ίδια την Κάνναβη. Η ώρα για ένα σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό πλαίσιο για την Κάνναβη είναι τώρα.

Εμείς έχουμε στείλει επανειλημμένα σχόλια και προτάσεις προς την Διοίκηση μεταφέροντας την αγωνία των ασθενών, των χρηστών και των απλών πολιτών, αλλά και τις διεθνείς καλές πρακτικές σε ότι αφορά τη ρύθμιση της κάνναβης. Δηλώνουμε ότι εμείς ψηφίζουμε Κάνναβη και καλούμε όσους προσδοκούν να εκπροσωπήσουν την κοινωνία να πάρουν θέση.

Σπάμε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις, γιατί η αλήθεια είναι η καλύτερη πρόληψη.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Σύλλογος Ασθενείς υπέρ της φαρμακευτικής χρήσης Κάνναβης, Σύλλογος ασθενών ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη, Σύλλογος ΚανναΒοιωτία, 1η Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, gr420.info, Ομάδα Cannabis’ Friends, ΚΑΝΝΑΒΙΟ.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Νέες επικαιροποιημένες οδηγίες προσέλευσης των ασθενών και συνοδών στα ιατρεία
ΕΛΛΑΔΑ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.046
ΕΛΛΑΔΑ
Η πρώην σύζυγος του δράστη τον είχε καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά.
ΕΛΛΑΔΑ
Bροχές σημειώνονται από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, κυρίως στην Εύβοια και τις Σποράδες.
ΕΛΛΑΔΑ
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος
ΕΛΛΑΔΑ
Το πρόγραμμα του 3ήμερου Αντιεξουσιαστικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται απο τη ΑΚ Αθήνας στον Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x