A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - Όχι στην παράδοση του Πεδίου του Άρεως στους επιχειρηματίες της νύχτας

Όχι στην παράδοση του Πεδίου του Άρεως στους επιχειρηματίες της νύχτας

Συμμετέχουμε στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που διοργανώνουν οι κάτοικοι την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ στις 11:30 π.μ. στην πλατεία μπροστά από το «Άλσος», στο Πεδίο του Άρεως

 

Τα τελευταία 4 χρόνια η Περιφέρεια Αττικής διαφημίζει την «ανάπλαση» του πάρκου στο Πεδίο Άρεως ως έργο που «ξανάδωσε ζωή σε έναν δημόσιο χώρο». Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική!

 

-Το 2014, η Διοίκηση της Δούρου παρέλαβε ένα έργο από τη Διοίκηση Σγουρού, που ενώ ήταν δήθεν για την ανάπλαση του πάρκου, είχε είχε μόλις 15% εργασίες σχετικές με το πράσινο και όλες οι άλλες εργασίες ΔΕΝ αφορούσαν τη φροντίδα του πράσινου, αλλά ηλεκτροφωτισμούς, τσιμεντοστρώσεις και διάφορες άλλες εργασίες που θα μείωναν το πράσινο στο πάρκο, όπως είχαμε εγκαίρως καταγγείλει μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως και με πολλά άλλα έργα, η Διοίκηση Δούρου συνέχισε το έργο Σγουρού, χωρίς να αλλάξει κάτι –παρά μόνο τον εργολάβο που είχε χρεοκοπήσει.

-Από τον πρώτο χρόνο που ξεκίνησε την «ανάπλαση» η Διοίκηση της Δούρου, με προεξάρχοντες τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Καραμάνο και την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα κ. Ερμίνα Κυπριανίδου, ασχολούνταν με το πώς οι χώροι θα νοικιαστούν σε ιδιώτες, κι αυτό το παρουσίαζαν με το αιτιολογικό «να πάρει ζωή το πάρκο». Στην κατεύθυνση αυτή στήθηκαν κατά διαστήματα διάφορες άθλιας αισθητικής εκθέσεις, παζάρια και λούνα παρκ, προκειμένου «το πάρκο να είναι ζωντανό», δηλαδή εμπορευματοποιημένο!

-Το αποκορύφωμα όμως ήταν η ενοικίαση του αναψυκτηρίου «Άλσος», που βρίσκεται μέσα στο Πεδίο του Άρεως, στον επιχειρηματία Μαροσούλη, που έχει ειδίκευση στα… νυχτερινά κέντρα. Από τότε ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια η Περιφέρεια Αττικής να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματία που… θα έδινε «ζωή στο πάρκο»! Έτσι το «Άλσος», αντί για ένα αναψυκτήριο για τους επισκέπτες του πάρκου, όπως προβλεπόταν αρχικά, πρόκειται να μετατραπεί σε νυχτερινό κέντρο, και η «ζωή» που θα δώσει στο πάρκο θα είναι μόνο ηχορύπανση, παράνομο παρκάρισμα και φώτα προβολέων –και κέρδος για τον επιχειρηματία!

-Αυτή τη στιγμή μέσα στο Πεδίο του Άρεως ένας χώρος 2 στρεμμάτων, που προοριζόταν για χώρος γκαζόν, έχει στρωθεί με γκρο μπετόν 20-40 εκ. Η Περιφέρεια Αττικής παραχώρησε ένα χώρο για να στηθεί μια τέντα (ουσιαστικά ένα βιομηχανικό υπόστεγο, γιατί αυτό θα γίνει στο τέλος) με κάτοψη 2000 τ.μ. και ύψος 14 μέτρων, μπροστά από το διατηρητέο κτήριο του «Άλσους». Όλοι και όλες καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για το Πεδίο του Άρεως, αλλά και για την «εξυπηρέτηση» του επιχειρηματία που ενώ νοίκιασε το κτίριο του «Άλσους», παίρνει «πανωπροίκι» 2 ολόκληρα στρέμματα για να κάνει τις συναυλίες του! Μόνο που μιλάμε για άλλη χρήση και του αναψυκτηρίου και του Πάρκου.

Η παράταξη της Δούρου προωθεί την παράδοση του Πεδίου Άρεως σε επιχειρηματία της νύχτας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και η παράταξη του κ. Πατούλη, του πρωταθλητή της παράδοσης κάθε δημόσιου χώρου στο Μαρούσι σε ιδιώτες, θα έκανε ακριβώς το ίδιο!

 

Η απάντηση είναι η κινητοποίηση των κατοίκων! Το πάρκο του Πεδίου του Άρεως ανήκει σε όλους τους κατοίκους και στους επισκέπτες του που θέλουν να το χαίρονται και να το απολαμβάνουν ως έναν ελεύθερο χώρο πρασίνου και όχι σαν χώρο εμπορικών παζαριών και εμπορευματοποιημένης διασκέδασης. Η Αθήνα έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους και πράσινο και όχι από νυκτερινές μουσικές σκηνές και επιχειρηματίες της νύχτας! Θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

 

Όλοι και όλες την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ στις 11:30 π.μ. στην πλατεία μπροστά από το «Άλσος».ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της ελληνικής Πολιτείας, καλεί την Ελληνική Πολιτεία να σεβαστεί και να διασφαλίσει το δικαίωμα του Δημήτρη Κουφοντίνα στο υπέρτατο αγαθό της ζωής
ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Ρόλαντ Βιζεντάνγκερ. Νεαρή επιστήμονας του Ινστιτούτου είχε μολυνθεί πρώτη και μάλιστα ήδη τον Οκτώβριο του 2019.
ΕΛΛΑΔΑ
Έφυγε για την τελευταία του αποστολή και ‘μείς από σήμερα είμαστε πιο φτωχοί
ΕΛΛΑΔΑ
Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε ενάντια στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό
ΕΛΛΑΔΑ
49 χρόνια πριν δικαζόταν ο Τζίμης Πανούσης με διάφορες κατηγορίες στηριγμένες σε Μεταξικές νομοθετικές διατάξεις ,κυρίως για τους παρακάτω στίχους. Σήμερα με το νόμο της 'φιλελεύθερης' ΝΔ θα ήταν υπόλογος για τρομοκρατικές ενέργειες
ΕΛΛΑΔΑ
Οι άστεγοι συνάνθρωποί μας που ζουν στους δρόμους της Αθήνας και των γύρω περιοχών, έχουν να αντιμετωπίσουν τις πλέον δύσκολες συνθήκες διαβίωσης λόγω της πανδημίας αλλά και του χειμώνα.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x