A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - Όχι στην παράδοση του Πεδίου του Άρεως στους επιχειρηματίες της νύχτας

Όχι στην παράδοση του Πεδίου του Άρεως στους επιχειρηματίες της νύχτας

Συμμετέχουμε στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που διοργανώνουν οι κάτοικοι την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ στις 11:30 π.μ. στην πλατεία μπροστά από το «Άλσος», στο Πεδίο του Άρεως

 

Τα τελευταία 4 χρόνια η Περιφέρεια Αττικής διαφημίζει την «ανάπλαση» του πάρκου στο Πεδίο Άρεως ως έργο που «ξανάδωσε ζωή σε έναν δημόσιο χώρο». Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική!

 

-Το 2014, η Διοίκηση της Δούρου παρέλαβε ένα έργο από τη Διοίκηση Σγουρού, που ενώ ήταν δήθεν για την ανάπλαση του πάρκου, είχε είχε μόλις 15% εργασίες σχετικές με το πράσινο και όλες οι άλλες εργασίες ΔΕΝ αφορούσαν τη φροντίδα του πράσινου, αλλά ηλεκτροφωτισμούς, τσιμεντοστρώσεις και διάφορες άλλες εργασίες που θα μείωναν το πράσινο στο πάρκο, όπως είχαμε εγκαίρως καταγγείλει μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως και με πολλά άλλα έργα, η Διοίκηση Δούρου συνέχισε το έργο Σγουρού, χωρίς να αλλάξει κάτι –παρά μόνο τον εργολάβο που είχε χρεοκοπήσει.

-Από τον πρώτο χρόνο που ξεκίνησε την «ανάπλαση» η Διοίκηση της Δούρου, με προεξάρχοντες τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Καραμάνο και την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα κ. Ερμίνα Κυπριανίδου, ασχολούνταν με το πώς οι χώροι θα νοικιαστούν σε ιδιώτες, κι αυτό το παρουσίαζαν με το αιτιολογικό «να πάρει ζωή το πάρκο». Στην κατεύθυνση αυτή στήθηκαν κατά διαστήματα διάφορες άθλιας αισθητικής εκθέσεις, παζάρια και λούνα παρκ, προκειμένου «το πάρκο να είναι ζωντανό», δηλαδή εμπορευματοποιημένο!

-Το αποκορύφωμα όμως ήταν η ενοικίαση του αναψυκτηρίου «Άλσος», που βρίσκεται μέσα στο Πεδίο του Άρεως, στον επιχειρηματία Μαροσούλη, που έχει ειδίκευση στα… νυχτερινά κέντρα. Από τότε ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια η Περιφέρεια Αττικής να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματία που… θα έδινε «ζωή στο πάρκο»! Έτσι το «Άλσος», αντί για ένα αναψυκτήριο για τους επισκέπτες του πάρκου, όπως προβλεπόταν αρχικά, πρόκειται να μετατραπεί σε νυχτερινό κέντρο, και η «ζωή» που θα δώσει στο πάρκο θα είναι μόνο ηχορύπανση, παράνομο παρκάρισμα και φώτα προβολέων –και κέρδος για τον επιχειρηματία!

-Αυτή τη στιγμή μέσα στο Πεδίο του Άρεως ένας χώρος 2 στρεμμάτων, που προοριζόταν για χώρος γκαζόν, έχει στρωθεί με γκρο μπετόν 20-40 εκ. Η Περιφέρεια Αττικής παραχώρησε ένα χώρο για να στηθεί μια τέντα (ουσιαστικά ένα βιομηχανικό υπόστεγο, γιατί αυτό θα γίνει στο τέλος) με κάτοψη 2000 τ.μ. και ύψος 14 μέτρων, μπροστά από το διατηρητέο κτήριο του «Άλσους». Όλοι και όλες καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για το Πεδίο του Άρεως, αλλά και για την «εξυπηρέτηση» του επιχειρηματία που ενώ νοίκιασε το κτίριο του «Άλσους», παίρνει «πανωπροίκι» 2 ολόκληρα στρέμματα για να κάνει τις συναυλίες του! Μόνο που μιλάμε για άλλη χρήση και του αναψυκτηρίου και του Πάρκου.

Η παράταξη της Δούρου προωθεί την παράδοση του Πεδίου Άρεως σε επιχειρηματία της νύχτας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και η παράταξη του κ. Πατούλη, του πρωταθλητή της παράδοσης κάθε δημόσιου χώρου στο Μαρούσι σε ιδιώτες, θα έκανε ακριβώς το ίδιο!

 

Η απάντηση είναι η κινητοποίηση των κατοίκων! Το πάρκο του Πεδίου του Άρεως ανήκει σε όλους τους κατοίκους και στους επισκέπτες του που θέλουν να το χαίρονται και να το απολαμβάνουν ως έναν ελεύθερο χώρο πρασίνου και όχι σαν χώρο εμπορικών παζαριών και εμπορευματοποιημένης διασκέδασης. Η Αθήνα έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους και πράσινο και όχι από νυκτερινές μουσικές σκηνές και επιχειρηματίες της νύχτας! Θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

 

Όλοι και όλες την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ στις 11:30 π.μ. στην πλατεία μπροστά από το «Άλσος».ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ερευνητές του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανάλυσης Εφαρμοσμένων Συστημάτων στην Αυστρία, με επικεφαλής τον δρα Γκιγιόμ Μαρουά, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One»
ΕΛΛΑΔΑ
Λίγο αργότερα αναρτήθηκε ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, με τίτλο «Να έχετε τη μοίρα τους», στο προφίλ στελέχους της ομάδας, που αναφέρεται στο μεταναστευτικό και στην πυρκαγιά στη Μόρια.
ΕΛΛΑΔΑ
Με πάνω από 9 άτομα στην πλατεία κολλάει με 25 άτομα σε σχολική τάξη δεν κολλάει. Ελλείψεις σε καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας. Δεν γίνονται τεστ. Η νεολαία αγωνίζεται για καλύτερη παιδεία και υγεία
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.
ΕΛΛΑΔΑ
Συμβολή στο σήριαλ "Έρχονται οι ξένοι και παίρνουν τις δουλειές μας" | Του Κώστα Νικολάου
ΕΛΛΑΔΑ
"Ζήσαμε μια απογοητευτική και κατώτερη των περιστάσεων συνεδρίαση του Αρείου Πάγου, σε μια ιστορικής σημασίας υπόθεση: την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου”...
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x