A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού – Επένδυσε στην αγάπη


Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού – Επένδυσε στην αγάπη

Η Πανσέληνος του Μαΐου πραγματοποιείται στις 19/5, μόλις 12 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην 28η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού και με Ωροσκόπο στην 18η μοίρα του Αιγόκερω.

Αυτή η Πανσέληνος ρίχνει φως στις παραδοσιακές και παρωχημένες αξίες που καθορίζουν την ύπαρξή σου και τη δημόσια εικόνα σου.

Σκέφτεσαι υποκειμενικά, εγωιστικά και συμφεροντολογικά. Η ζωή σου είναι μια επικερδής επένδυση. Εσύ σε ρόλο διαχειριστή χαρτοφυλακίου αποτιμάς και αναλύεις τις αποδόσεις των  έμψυχων και άψυχων περιουσιακών σου στοιχείων. Κινείσαι μεθοδικά, οργανωμένα και ασκείς ψυχολογικό εκβιασμό. Γίνεσαι υλιστής, καταναγκαστικός, ελεγκτικός και εμμονικός. Χρησιμοποιείς τις σχέσεις σου ως μέσο κοινωνικής καταξίωσης και ανόδου (η Σελήνη στον Σκορπιό, ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ερμή στον Ταύρο σε όψη τριγώνου με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, πάνω στον Ωροσκόπο).

Στην προσπάθειά σου  να επιβληθείς, να διασφαλίσεις και να αυξήσεις τα κεκτημένα σου, βρίσκεσαι  καθημερινά σε επιθετική άμυνα. Οι άνθρωποι γύρω σου  αρχίζουν να αντιδρούν και ψάχνουν την έξοδο κίνδυνου για να απομακρυνθούν (ο Άρης στον Καρκίνο σε όψη τετραγώνου με τον Χείρωνα στον Κριό επηρεάζει κυρίως το πρώτο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων, Κριούς-Ζυγούς και Καρκίνους-Αιγόκερους).


 Η απώλεια όλων όσων με τόσους κόπους απέκτησες σου κλείνει απειλητικά  το μάτι. Νιώθεις τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια σου. Πριν βρεθείς λοιπόν με άδεια τσέπη και άδεια αγκαλιά, κάνε επειγόντως αναβάθμιση στο σύστημα αξιών σου, στον τρόπο που σκέφτεσαι και φέρεσαι γενικότερα. Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο επηρεάζει περισσότερο το πρώτο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων, δηλαδή Ταύρους-Σκορπιούς και Λέοντες-Υδροχόους). 

Το προσωπείο του σοβαρού υπεύθυνου καθωσπρέπει και πετυχημένου,  σε οδηγεί σε αδιέξοδο. Κάνε στροφή μέσα σου, βρες τον εαυτό σου, γνώρισε τον, πίστεψε σε αυτόν κι εκεί στην εσωτερική σου σιωπή άρχισε να μεταφορτώνεσαι και να αποδεσμεύεσαι από όλα τα κοινωνικά πρέπει και τις αξίες. Βρες τη γαλήνη μέσα σου για να μπορέσεις να απολαύσεις όλα τα μικρά και καθημερινά της ζωής έχοντας την επίγνωση πως όλα είναι εφήμερα. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου στερήσει την πίστη στον εαυτό σου. Εκεί μέσα σου είναι η ασφάλεια σου, η δύναμή σου και το εφαλτήριο  για κάθε  πορεία στη ζωή σου. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο, σχηματίζουν αντίθεση με τον Β. Δεσμό στον Καρκίνο και όψη τριγώνου με τη σύνοδο Ερμή - Ήλιου στον Ταύρο).

Πάτα τα πόδια σου γερά στη γη (Κρόνος στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο και σε όψη τριγώνου με τον Ήλιο), έλα σε επαφή με το θεϊκό σου κομμάτι, πίστεψε στο θαύμα και στη δύναμή σου να φτιάξεις μια νέα ζωή. ( Δίας στον Τοξότη σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνας στους Ιχθύς). 

Η Πανσέληνος αυτή ξεσηκώνει όσους είναι γεννημένοι ή έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο στις τελευταίες μοίρες των σταθερών, δηλαδή Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους.

Να θυμάσαι: διαχρονική είναι μόνη η αγάπη. Όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται, αλλάζουν το κέντρο ισορροπίας, σε εξελίσσουν και σε απελευθερώνουν. Φωτεινή Σαπουντζάκη

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma

www.kosmogramma.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x