A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αυτός ο πολιτικός κρατούμενος εκλέχτηκε ευρωβουλευτής, αλλά αν πάει να ορκιστεί θα συληφθεί

Αυτός ο πολιτικός κρατούμενος εκλέχτηκε ευρωβουλευτής, αλλά αν πάει να ορκιστεί θα συληφθεί. - Εκλέγονται Πουτζντεμόν και Ζουνκέρας στην Καταλονία

Οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της  απόσχισης στην Καταλονία το 2017, οι αυτονομιστές ηγέτες Κάρλες Πουτζντεμόν και Οριόλ Ζουνκέρας εκλέγονται στο ευρωκοινοβούλιο.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα μπορέσουν να αναλάβουν την έδρα τους.

Ο Πουτζντεμόν, ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, έχει εγκατασταθεί στο Βέλγιο για να αποφύγει τη δίωξή του στην Ισπανία.

Ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου "Ελεύθεροι για την Ευρώπη" που έλαβε 2 έδρες και 4,6% των ψήφων.

Πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφεραν ότι η εκλογή του δεν μπορεί να επικυρωθεί παρά μόνο αφού προηγουμένως ορκιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον της Εκλογικής Επιτροπής της Ισπανίας.

Όμως αν επιστρέψει στη χώρα, κινδυνεύει να συλληφθεί άμεσα.

Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει ότι χαίρει βουλευτικής ασυλίας από τη στιγμή που εκλέγεται.

Ο Ζουνκέρας εξελέγη με το ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει επίσης Βάσκους αυτονομιστές και εθνικιστές της Γαλικίας, το οποίο έλαβε 5,8% των ψήφων και τρεις έδρες.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης του Πουτζδεμόν και επικεφαλής του κόμματος της Ρεπουμπλικανικής Καταλανικής Αριστεράς (ERC) είναι προφυλακισμένος και δικάζεται μαζί με άλλους αυτονομιστές για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης του 2017.

Ο Ζουνκέρας είχε εκλεγεί βουλευτής στην Ισπανία στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου αλλά η ιδιότητά του αυτή ανεστάλη την Παρασκευή, τρεις ημέρες αφότου αποφυλακίστηκε για λίγες ώρες προκειμένου να ορκιστεί.

"Ένας πολιτικός κρατούμενος να εκλέγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταγγείλουμε την καταστολή του ισπανικού κράτους", έγραψε ο ίδιος στο Twitter.
Το Σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE) είναι ο μεγάλος νικητής,
μειωμένα τα ποσοστά του ακροδεξιού Vox


Το κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, συγκεντρώνει 32,9% έναντι 20% του Λαϊκού κόμματος.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE) είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών στην Ισπανία, καθώς με καταμετρημένο το 98% των ψήφων εκλέγει 20 ευρωβουλευτές, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Στις εκλογές του 2014 το PSOE του Πέδρο Σάντσεθ εξέλεξε 14 βουλευτές ενώ νωρίτερα τα exit polls του έδιναν 18 έδρες, από τις 54 που έχει η Ισπανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την Ισαμπέλ Θελάα, το κόμμα έλαβε ποσοστό 32,9%.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα λαμβάνει 20% ενώ το ακροδεξιό Vox μόνο 6%, ποσοστό σημαντικά μειωμένο από το 10% που είχε συγκεντρώσει στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου.

Το Λαϊκό Κόμμα εκλέγει 12 ευρωβουλευτές.

Το κεντροδεξιό Ciudadanos ("Πολίτες") 7.

Το Podemos 5, με ποσοστό 10,08%...

Το Vox 3.

Στις δημοτικές εκλογές οι Σοσιαλιστές έρχονται επίσης πρώτο κόμμα με ποσοστό 30,3%.

Το PP βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 21,9%, με καταμετρημένο περίπου το 75% των ψήφων.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Οι δεινόσαυροι είχαν εμφανιστεί 20 εκατομμύρια χρόνια πριν από αυτή τη μαζική καταστροφή , αλλά έως τότε ήταν σπάνιοι και μάλλον ασήμαντοι. Κατά την Ύστερη Τριασική περίοδο, διευκόλυνε την κυριαρχία τους, λέει το Πανεπιστημίου του Μπρίστολ
ΚΟΣΜΟΣ
"Η πλήρης ανάκαμψη ίσως χρειαστεί έως και πέντε χρόνια," δήλωσε σήμερα η επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κάρμεν Ράινχαρτ: " Οι φτωχότεροι θα πληγούν πιο σκληρά από την κρίση στις πλούσιες χώρες και οι φτωχές χώρες θα πληγούν περισσότερο από τις πλούσιες"
ΚΟΣΜΟΣ
Σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονταν απόψε 508 ασθενείς (έναντι 479 χθες), εκ των οποίων 100 εισήχθησαν τις τελευταίες 24 ώρες
ΚΟΣΜΟΣ
Η συναγωγή που εγκαινιάστηκε το 1982 είναι ο επίσημος χώρος προσευχής του εβραϊκού κράτους και δέχεται κατά παράδοση τον πρόεδρο του Ισραήλ την ημέρα του Κιπούρ.
ΚΟΣΜΟΣ
Αεροπορική βάση της Χαμάς βομβαρδίστηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Πύραυλος που εκτοξεύτηκε από Παλαιστίνιους από τη Γάζα έπληξε την παράκτια ισραηλινή πόλη Αστοντ.
ΚΟΣΜΟΣ
Το Τουρκμενιστάν είναι πολύ πιο προχωρημένο απο την Τανζανία.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x