A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

«Μίσος εναντίον των ξένων, φασιστικές πορείες: Δεν αναγνωρίζουμε την Ιταλία πια»


«Πριν από ένα χρόνο στη Ρώμη ορκίστηκε η κυβέρνηση της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων. Από τότε η χώρα έχει γίνει πιο ανυπόφορη και επιθετική» γράφει η γερμανική Tagesspiegel και προσθέτει: «Μίσος εναντίον των ξένων, φασιστικές πορείες: Δεν αναγνωρίζουμε την Ιταλία πια». «Δεν θα επιτρέψουμε στα παράνομα πειρατικά πλοία να βλάψουν την Ιταλία», λέει ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την άρνησή του να δεχθεί πρόσφυγες στα ιταλικά λιμάνια.


«Οι συνεχείς προτροπές του αρχηγού της Λέγκα κατά των αλλοδαπών, κατά των οργανώσεων αρωγής, ακόμη και κατά των οργανώσεων της Καθολικής εκκλησίας, έχουν επηρεάσει την εθνική ψυχή. Η κάποτε φιλόξενη, ανοιχτή και ανεκτική χώρα, έχει γίνει τώρα επιθετική. Οι παρελάσεις των νεοφασιστικών οργανώσεων, όπως η Casa Pound ή η Forza Nuova, είναι πλέον σχεδόν συνηθισμένες. Όπως και οι επιθέσεις εναντίον ανθρώπων με σκουρόχρωμο δέρμα», γράφει η γερμανική εφημερίδα. 


Ο ρόλος της οικονομικής κρίσης 


Μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, εκατομμύρια Ιταλοί έχουν γίνει φτωχότεροι: το 30% κερδίζει σήμερα λιγότερα από 10.000 ευρώ ετησίως, στον Νότο το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 40%. Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε απόλυτη φτώχεια.


Το σύνθημα του Σαλβίνι «Prima gli Italiani» («Πρώτα οι Ιταλοί ») βρίσκει γόνιμο έδαφος, έχοντας μετατρέψει σε αποδιοπομπαίους τράγους τους μετανάστες, τους «γραφειοκράτες των Βρυξελλών», την αριστερά, που ευθύνονται δήθεν για την αυξανόμενη κοινωνική δυστυχία και για το όλο και πιο βαθύ χάσμα μεταξύ φτωχών και πλούσιων.


«Η μείωση του αριθμού των προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία περισσότερο από 90%, είναι μακράν ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα με τους Ιταλούς», γράφει η Tagesspiegel. Την ίδια ώρα η οικονομική πολιτική της κυβερνησης αποδεικνύεται καταστροφική. Η ιταλική κυβέρνηση, είχε υποσχεθεί την "κατάργηση της φτώχειας" αλλα οδήγησε τη χώρα σε μια τεχνική ύφεση μετά από λίγους μόνο μήνες. Η σπείρα του χρέους τώρα αυξάνεται ακόμα πιο γρήγορα, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου για τα ιταλικά κρατικά ομόλογα αυξήθηκαν επισης, γεγονός που κοστίζει στα κρατικά ταμεία δισεκατομμύρια ευρώ. Αντί να καταπολεμήσει μάλιστα την αχαλίνωτη φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση προχώρησε στην αμνήστευση πολλών φοροφυγάδων.


Ένα χωρισμένο ζευγάρι που ζει ακόμη στο ίδιο σπίτι


Τα δύο κυβερνώντα κόμματα είναι εντελώς χωρισμένα. Οι Ιταλοί τους αποκαλούν: ένα χωρισμένο ζευγάρι που ζει ακόμη στο ίδιο σπίτι. Το κίνημα διαμαρτυρίας των Πέντε Αστερων και η φίλο-επιχειρηματική και ξενοφοβική Λέγκα δεν έχουν τίποτα να πουν μεταξύ τους και απλώς μπλοκάρουν τα κυβερνητικά σχέδια του άλλου. Σημαντικά δημόσια έργα, όπως η σήραγγα των 57 χιλιομέτρων μεταξύ Τορίνο και Λυών, παραμένουν σε αναστολή, όπως και οι υποσχεθείσες και πολύ αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην κρατική διοίκηση και τη δικαιοσύνη.


Με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών οι εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης ενισχύθηκαν: η Λέγκα διπλασίασε το ποσοστό των ψήφων, αποσπώντας το 34%, ενώ την ίδια στιγμή τα Πέντε Αστέρια απώλεσαν το ήμισυ της δύναμής τους υποχωρώντας 17%. Αυτό είναι η απόδειξη ότι μόνον τον Σαλβίνι ωφέλησε η συμμετοχή στην κυβέρνηση. Ο Ματέο Σαλβίνι είναι πλέον η κυρίαρχη φυσιογνωμία στην κυβέρνηση.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
"Μαμά σ' αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός", ακούγεται να λέει ο Φλόιντ στη διάρκεια των εννέα λεπτών που ο αστυνομικός τον πιέζει στον λαιμό
ΚΟΣΜΟΣ
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν την συγκέντρωση που διοργάνωσε η αντιπολίτευση μπροστά από την βουλή της Σερβίας.
ΚΟΣΜΟΣ
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19.
ΚΟΣΜΟΣ
Ο σύντροφός μας Oscar Olivera, παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα για το νερό έχει κορωνοϊό.
ΚΟΣΜΟΣ
Ο ηγέτης πληθυσμού αυτοχθόνων Σαντιάγο Μανουίν, ο οποίος υπερασπιζόταν τα δικαιώματα έγγειας ιδιοκτησίας των κοινοτήτων του Αμαζονίου στο Περού, πέθανε χθες Τετάρτη από Covid-19
ΚΟΣΜΟΣ
Οι αυστραλιανές αρχές θα θέσουν σε καραντίνα περισσότερους από 300.000 κατοίκους προαστίων βορείως της Μελβούρνης από αργά σήμερα το βράδυ και για ένα μήνα για να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x