A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Οι πρώτες εικόνες από το Ισλαμικό Τέμενος στο Βοτανικό


Τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει να λειτουργεί το ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βρέθηκε σήμερα στο σημείο για να επιθεωρήσει τις εξελίξεις του έργου.

Ο Κώστας Γαβρόγλου επισήμανε ότι «σήμερα σας καλέσαμε εδώ για να δείτε με τα μάτια σας ότι το τζαμί δεν είναι μια υπόσχεση γενική και αόριστη αλλά είναι μία πραγματικότητα. 

Όπως βλέπετε το έργο έχει ολοκληρωθεί και ο περιβάλλων χώρος αλλά και το ίδιο το τέμενος και είναι θέμα χρόνου να παραδοθεί αυτό καθ' αυτό το κτίριο στο υπουργείο Παιδείας και ο περιβάλλων χώρος στο Δήμο Αθηναίων».

Επιπλέον ο υπουργός τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τέμενος της Αθήνας δεν είναι ένα ιδιωτικό τζαμί καθώς «δεν ανήκει σε κανέναν γιατί ανήκει σε όλους μας και όλες μας. Είναι ένα δημόσιο τζαμί σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Εδώ ιδιοκτήτης δεν είναι ούτε ένα πρόσωπο ούτε μία κοινότητα, ούτε ένας σύλλογος , ούτε μία ξένη χώρα».


Ο υπουργός, έδωσε έμφαση επίσης στη σημασία της ύπαρξης μιας στενούς και ειλικρινούς συνεργασίας «ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση».

Σημείωσε μάλιστα ότι καλεσμένοι σήμερα ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων αλλά και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος.


* Η φωτογραφία ανήκει στον Μιχάλη Καραγιάννη για το EUROKINISSI

Αναφερόμενος στην κρίση που βίωσε η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια υπογράμμισε ότι «η κρίση αυτή απείλησε ακόμα και τη δημοκρατία της. 

Ο ρατσισμός σήκωσε κεφάλι και προσπάθησε να δηλητηριάσει ειδικά τους νέους μας χρησιμοποιώντας και εξευτελίζοντας ιερές έννοιες που περιέχει η δημοκρατία.

Οι φασίστες και οι ρατσιστές όπως έκαναν πάντα προσπάθησαν και προσπαθούν να στενέψουν τους ορίζοντες και να προβάλλουν ένα μέλλον για τη χώρα μας ώστε τελικά να χωρούν μόνο οι ίδιοι και οι απάνθρωπες ιδέες τους. 

Αυτή τη μάχη την έχασαν στη Βουλή την έχασαν στις εκλογές την χάνουν στην κοινωνία. 

Η Ελλάδα ακόμη και την πιο δύσκολη στιγμή της μεγάλης κρίσης δεν ξέχασε την ιστορία τον πολιτισμό και την ταυτότητά της».


* Η φωτογραφία ανήκει στον Πέτρο Γιαννακούρη για το AP

Επιπλέον ο υπουργός αφού ευχαρίστησε όσους υπουργούς και στελέχη έχουν συμβάλλει σε αυτό το έργο, τόνισε την ιδιαίτερη συνεισφορά που είχαν «οι πολιτικοί εκείνης της εποχής και ιδιαίτερα η κ. Μαριέττα Γιαννάκου που είχε εισηγηθεί τον βασικό νόμο του τεμένους στη Βουλή το 2006».

Μαζί με τον Κώστα Γαβρόγλου ήταν και ο ιμάμης του τεμένους, Σιντι Μοχάμεντ Ζάκι, ο οποίος σημείωσε «είναι τιμή μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλλάχ που τελικά έχουμε ένα Τζαμί που μπορούμε να προσευχόμαστε μπορούμε να μαζευόμαστε. 

Περιμένουμε αρκετά χρόνια. Επιτέλους το τζαμί είναι γεγονός. Δεν θα κάνουμε πίσω, προχωράμε κανονικά. 

Όπως ξέρετε το Ισλάμ είναι μία θρησκεία της ειρήνης, είναι μία θρησκεία της αδελφότητας, είναι μία θρησκεία της ενότητας, της ένωσης και δεν ξεχωρίζει κανένας».

«Σε ένα σημείο στο Κοράνι, ο Αλλαχ λέει "Λαέ σας έχω δημιουργήσει από ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Και σας έχω φτιάξει σαν ομάδα. Σαν λαό. Για να γνωριστείτε μεταξύ σας. 

Ο καλύτερος για τον Αλλαχ είναι αυτός που προσφέρει στην ανθρωπότητα"», προσέθεσε. 

Καταλήγοντας τόνισε: «Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που μας δέχτηκε σαν Έλληνες πολίτες και μουσουλμάνους. 

Και ευχαριστώ το κράτος που μας βοήθησε για να υπάρχει αυτός ο χώρος».

Σημειώνεται ότι το ισλαμικό τέμενος θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβρη.

Πηγή: efsyn.gr


* Η φωτογραφία ανήκει στον Πέτρο Γιαννακούρη για το AP

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Επί τρεις συνεχείς θητείες διετέλεσε εκπρόσωπος των συντακτών των ΝΕΩΝ στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, και κατόπιν εκλέχτηκε στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ (2001).
ΕΛΛΑΔΑ
Οι επιχειρήσεις αντιγκράφιτι του Δήμου Αθηναίων όχι μόνο στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές της πόλης, συνεχίζονται σε τακτική βάση.
ΕΛΛΑΔΑ
Ταχύτερη ανταπόκριση του ΔΕΔΔΗΕ στα αιτήματα των καταναλωτών ρεύματος, ενώ θα περιορίσει το πλήθος των βλαβών και το χρόνο αποκατάστασης, εγκαθιστά ο Διαχειριστής.
ΕΛΛΑΔΑ
Από την πρώτη μέρα του lockdown η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού αποφασίζει τη μεταγωγή του Κώστα Σακκά στις φυλακές της Νιγρίτας
ΕΛΛΑΔΑ
Δεν μιλάμε στους άλλους (και ιδίως σε μαθητές) σε μικρή απόσταση και μάλιστα χωρίς μάσκα.
ΕΛΛΑΔΑ
Ανακοίνωση του SOS Τροχαία Εγκλήματα σε σχέση με τη μεθόδευση του Δήμου Αθηναίων για την "νομιμοποίηση" της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x