A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Καλά νέα για τους επιβάτες του μετρό: Έρχεται «ισχυρό» σήμα για τα κινητά


Βελτιωμένο σήμα κινητής τηλεφωνίας στους συρμούς του Μετρό της Αθήνας θα έχουν στο μέλλον οι επιβάτες του μέσου μεταφοράς μετά και την συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και η Αττικό Μετρό.
 
Αυτό δήλωσε ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Infocom Mobile & Connected World, διευκρινίζοντας ότι το έργο θα ξεκινήσει εντός του έτους και η υλοποίηση του μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια.
 
Ειδικότερα, οι πάροχοι κινητών επικοινωνιών, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό, ξεκινούν το σχεδιασμό για την ανάπτυξη των υποδομών που θα επιτρέψουν πλήρη κάλυψη με δίκτυα νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων στους συρμούς και τις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου δικτύου της Αττικό Μετρό, επένδυση που υπολογίζεται στα 10 εκατ. ευρώ ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και για τις νέες γραμμές του μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 
Στόχος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών της Αττικό Μετρό, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και φυσικά η βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών. 

Παράλληλα ο κ. Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής με βασική αρχή το «Mobile First» και όπλο το συνεργατικό μοντέλο.
 
«Για να προχωρήσουμε μπροστά χρειάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο σκέψης, που θα περιλαμβάνει την συνεργατικότητα και την καινοτομία. Μόνο έτσι μπορούμε να αναμετρηθούμε στη διεθνοποιημένη αγορά. 

Θα πρέπει κάθε επιχείρηση να σκεφτεί το δικό της συνεργατικό μοντέλο μέσα από τα ψηφιακά μέσα, όπως για παράδειγμα στην Κίνα. 

Ο Κινέζος είναι ο πρώτος ψηφιακά πολίτης στον κόσμο, ο οποίος κάνει σχεδόν τα πάντα με το κινητό του. Στην Κίνα το οικοσύστημα ψηφιακών υπηρεσιών κινείται με εκθετική ταχύτητα το ίδιο και στην κοντινή Εσθονία. 

Γι αυτό το λόγο είναι αναγκαία η συζήτηση μεταξύ των θεσμικών εκπροσώπων της πολιτείας και ο καθορισμός ευκρινών στόχων για το μέλλον» σημείωσε ο κ. Στεφανόπουλος.
 
Αναφερθείς στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας ο πρόεδρος της Ένωσης σημείωσε ότι προσφέρει 40.000 θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης ενώ οι επενδύσεις που κάνουν οι εταιρίες του κλάδου είναι σταθερά την τελευταία 20 ετία στην κορυφαία πεντάδα της σχετικής λίστας με τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα κι έτσι αυτό θα συνεχιστεί και την επόμενη 10ετία. 

Το μισό EBITDA των εταιριών τηλεπικοινωνιών πήγαινε σε επενδύσεις τα χρόνια της κρίσης ενώ μόνο την προηγούμενη χρονιά επενδύθηκαν περί τα 60 εκ ευρώ σε έρευνα κι ανάπτυξη από τις εταιρίες του κλάδου.
 
Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να προωθηθεί διακομματικά το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των κεραιοσυστημάτων, το οποίο έμεινε και πάλι στο συρτάρι λόγω εκλογών. 

Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια ως σύστημα πολιτικό, προχωρήσαμε. 

Όμως δεν προσλάβαμε να ψηφίσουμε το νόμο. Ελπίζω με διακομματική συναίνεση να προχωρήσουμε, αν εκσυγχρονίσουμε το πολεοδομικό σχέδιο. Από 2 χρόνια στη διαδικασία αδειοδότησης να πάμε εκεί που έχει φτάσει η Αλβανία και η Ρουμανία» κατέληξε ο κ. Στεφανόπουλος.

Πηγή: insider.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Νεκρή με τραύμα στον λαιμό, πιθανόν από μαχαίρι, εντοπίστηκε 40χρονη το πρωί στην περιοχή της Παγόδας, στο λιμάνι του Πειραιά
ΕΛΛΑΔΑ
Το βίντεο - ντοκουμέντο επιβεβαιώνει τις σχετικές καταγγελίες μετά το τέλος τις μαζικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι.
ΕΛΛΑΔΑ
Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης
ΕΛΛΑΔΑ
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συγκαλεί στις 14:00 την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με αντικείμενο συζήτησης την επιλογή αποχής του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του Χ. Καστανίδη
ΕΛΛΑΔΑ
Ένταση επικράτησε στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.
ΕΛΛΑΔΑ
Συγκλονιστικό είναι το σημείωμα ενός 9χρονου αγοριού, το οποίο μέσα σε λίγες λέξεις αποτυπώνει την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η οικογένειά του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x