A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος Ιουνίου στον Τοξότη - Σε αναζήτηση ορίων


Με τη συγκέντρωση του φωτός στον άξονα Διδύμων - Τοξότη, πραγματοποιείται η Πανσέληνος του Ιουνίου στις 17 του μήνα, στις 11 και 31 λεπτά π.μ.

Η Σελήνη από την 26 η μοίρα του Τοξότη αντικρύζει τον Ήλιο στην ίδια μοίρα των Διδύμων, λίγες μόνο μέρες πριν το θερινό του Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου στις 3 και 55 μμ. που θα σηματοδοτήσει και επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού για το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας.

Το αίτημα της επικοινωνίας και της αξίας της ενημέρωσης κορυφώνονται. 

Η ασάφεια , η αβεβαιότητα όπως και η υπερβολή που συνόδευσαν τη Νέα Σελήνη στις αρχές του μήνα δηλώνουν για άλλη μια φορά ενεργή την παρουσία τους, με τις στενές και πιεστικές όψεις του Δία και του Ποσειδώνα στην Πανσέληνο του Τοξότη.

Ακόμη και αν ο Ωροσκόπος της Παρθένου προτρέπει σε λογική διαχείριση, η άνοπτη Αφροδίτη των Διδύμων δεν έχει καμία διάθεση για... σοβαρότητα. Δηλώνει αδιαπραγμάτευτη και μας μεταφέρει την ανάγκη της για ανέμελη επικοινωνία. Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις σκοπεύουν σε διασκέδαση και κοινωνική προβολή.

Το επικοινωνιακό ταξίδι με σκοπό τη συλλογή γνώσεων και εμπειριών με πνεύμα αρκετά αδέσμευτο ίσως και λίγο ασυλλόγιστο μα πάντα βαθιά φιλοσοφικό όπως ταιριάζει στη ζωδιακή περιοχή του Τοξότη, κορυφώνεται με τη Πανσέληνο και συνεχίζεται για το δεύτερο μισό του μήνα.

Η Δυναμική σύνοδος του Ερμή με τον Άρη, με το ειδικό συναισθηματικό της φορτίο στο ζώδιο του Καρκίνου, ξεχειλίζει από τη συσσώρευση των αναμνήσεων και των ανασφαλειών του. 

Οι σκέψεις και οι πράξεις που είναι πλημμυρισμένες από καταιγίδες παραπόνων, έχουν μια γενναία δόση υπερβολής και αναξιοπιστίας, γεγονός που επιβεβαιώνει και η ιδιομοιρική όψη του Δία με τον Ποσειδώνα.

Στη παρορμητική ασυλλόγιστη έκφραση και δράση, η παρούσα στιγμή επιφυλάσσει συνέπειες , οι οποίες δεν διαφαίνονται και τόσο ευχάριστες με την εκρηκτική αντιπαράθεση του Άρη με τον Πλούτωνα. Η δυσαρμονική όψη θα φέρει αδιαμφισβήτητα μέρες έντονα φορτισμένες. Ο συσχετισμός των πλανητών που αναφέρθηκαν προκαλούν έντονη ενέργεια.

Ιδιαίτερα θα επηρεαστούν τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού Κριοί, Καρκίνοι , Ζυγοί και Αιγόκεροι του τέλους του δευτέρου και αρχές του τρίτου δεκαημέρου.

Η φωνή της λογικής που προτρέπει σε σύνεση και πρακτική αξιολόγηση δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από αυτή του πλανήτη Κρόνου. Η υπενθύμιση είναι περιττή. 

Ο χορός των εκλείψεων ετοιμάζει το δεύτερο μέρος του και η επιρροή της επερχόμενης έκλειψης αρχίζει ήδη να γίνεται αισθητή.

Η Πανσέληνος του Ιουλίου ρίχνει το φως της στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς , εστιάζοντας κυρίως στο τρίτο τους δεκαήμερο.

Έκδηλη θα είναι επίσης η επιρροή της σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα κοντά στη μοίρα της Πανσελήνου.

Η εκρηκτική Πανσέληνος του Ιουνίου έχει χαρακτήρα… εκπαιδευτικό.

Ο σκοπός της μέσα από το ζώδιο του Τοξότη και τον άξονα της επικοινωνίας είναι η βιωματική εμπειρία μιας επικοινωνιακής καταιγίδας, ενός ταξιδιού χωρίς όρια.

Προφανώς γιατί τα όρια είναι το ζητούμενο και η ευθύνη που αναλαμβάνει ο καθένας προσωπικά, με φίλτρο την κρίση και την αξιολόγηση στις πληροφορίες και στις συμπεριφορές που εισπράττει , αρχίζει με την αναγκαία αξιολόγηση, των προσωπικών του προβολών.


Άσπα Μόρφου
Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x