A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση σαν βοηθάει να κόψετε το κάπνισμαΣτην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση - Ζωή Χωρίς Καπνό παρέχονται υπηρεσίες πρόληψης, έρευνας και υποστήριξης διακοπής καπνίσματος. 

Ο χώρος βρίσκεται στα Ιωάννινα, στον πεζόδρομο Καπλάνη Ζώη, αριθμός 4. 

Η Κοιν.Σ.Επ. - Ζωή Χωρίς Καπνό αποτελεί εγκεκριμένο Φορέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Πρόκειται για μια πενταμελή ομάδα επιστημόνων, πρώην καπνιστές/ριες (εκτός από μία τυχερή και δυνατή που δεν κάπνισε ποτέ) που συγκεντρώθηκαν υπό το φως της κοινωνικής δράσης και δημιούργησαν με ιδιωτική πρωτοβουλία έναν Φορέα ολοκληρωμένης προσέγγισης και υποστήριξης της Ζωής Χωρίς Καπνό.

Ναπολέων Παπαγεωργίου, Κοινωνιολόγος MSc, υπ. Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων Πρακτική άσκηση στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ - ΕΞΟΔΟΣ Εκπαίδευση στην Κλινική / Κοινωνική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων (ΕΚΠΑ)
Μάρθα Κώστα, Κλινική Διαιτολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Yoga Instructor
Χρύσα Καραγιαννοπούλου, Παιδαγωγός - Λογοθεραπεύτρια
Μαριάννα Σταυροπούλου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Επαγγελματίας Ψυχικής Υγείας (Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.)
Γιάννης Τσουμάνης, Επαγγελματίας Εστίασης, Απόφοιτος Τουριστικών Επαγγελμάτων

Τι λένε οι ίδιοι για το εγχείρημα

Ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση υποστηρίζουμε το είδος της οικονομικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την υγιή και κοινωνική επιχειρηματικότητα. Οι υπηρεσίες που παρέχονται έχουν χαμηλό κόστος και στοχεύουν στην ατομική και κοινωνική ωφέλεια. Κάθε επισκέπτης που αξιοποιεί τις υπηρεσίες της Κοιν.Σ.Επ. προσθέτει μια θετική μονάδα στον δείκτη βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Η προώθηση ενός τρόπου ζωής που δε σχετίζεται με τον καπνό και η ίδια η υποστήριξη του αιτήματος ενός καπνιστή για επαναφορά στην άκαπνη ζωή, αποτελούν ενέργειες ατομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Η Κοιν.Σ.Επ. - Ζωή Χωρίς Καπνό αποτελεί ένα ουσιαστικό υποστηρικτικό πλαίσιο αναφοράς για τον άνθρωπο που ξεκινά μια προσπάθεια διακοπής καπνίσματος ή ενδιαφέρεται γενικά για την ατομική και κοινωνική βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Η προσέγγισή μας αφορά στην πρακτική υποστήριξη διακοπής καπνίσματος μέσω ολοκληρωμένων κοινωνικών, συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών δράσεων. Οι δραστηριότητές μας αφορούν στους τρεις σημαντικούς τομείς διαχείρισης ενός κοινωνικού προβλήματος που είναι η Πρόληψη, η Έρευνα και η Δράση/Παρέμβαση.

Όσον αφορά την Πρόληψη, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα πρόληψης (δραστηριότητες, ομιλίες, workshops) σε σχολεία, Κ.Δ.ΑΠ., αθλητικούς συλλόγους, τοπικούς φορείς.

Ερευνητικά, διεξάγουμε κοινωνικές έρευνες και συλλέγουμε δεδομένα με σκοπό την αντικειμενική καταγραφή στοιχείων σχετικών με την καπνιστική συνήθεια, τη διερεύνηση των αιτιών έναρξης και την ανίχνευση των παραγόντων που επιδρούν στην αποτελεσματικότητα της διακοπής καπνίσματος.

Σχετικά με τη Δράση/Παρέμβαση, έχουμε διαμορφώσει, βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών σχετικά με τις στρατηγικές μείωσης της χρήσης προϊόντων καπνού και ενδεδειγμένης διεπιστημονικής μεθοδολογίας, ένα πρόγραμμα πρακτικής υποστήριξης διακοπής καπνίσματος συμβουλευτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Κάντε πράξη της διακοπή καπνίσματος. Μπορείτε να τα καταφέρετε. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Η ζωή χωρίς καπνό είναι εφικτή και όμορφη.

Επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με οποιοδήποτε ζήτημα, είτε αφορά το πρόγραμμα υποστήριξης διακοπής, είτε αφορά το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης, είτε σχετίζεται με ακαδημαϊκή / ερευνητική δραστηριότητα.

Κλήση 694 573 8359ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν την τροφή τους, πριν από λίγα χρόνια, οι άνθρωποι ενός μη κερδοσκοπικού κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Αρνούμενοι να γίνουμε κομμάτι ενός ελεγκτικού μηχανισμού, επιλέγουμε να αναστείλουμε τη λειτουργία του καφέ.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Διαδικτυακή ευρωπαϊκή συνάντηση (Web Café) για τις ανάγκες των κοινωνικών επιχειρήσεων
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Oι κάτοικοι δεν είναι μόνο συγχωριανοί, συγγενείς και φίλοι, αλλά και συνεταίροι,
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Συζητήσεις για τη ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Το Σάββατο 12/06/2021 στις 12 π.μ. θα γίνει η πέμπτη διαδικτυακή εκπομπή - συζήτηση της Συνεργατικής Κοινωνίας
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x