A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Θέσεις και προτάσεις της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό


Η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου σε ένα ευρύ τους κείμενο εκφράζουν τις θέσεις και τις προτάσεις του για το νερό.

ΑΡΔΕΥΣΗ
Η άρδευση να παραμείνει στο Δήμο Βόλου και τις Τοπικές Κοινωνίες, διασφαλίζοντας έτσι τα δικαιώματα των καλλιεργητών  στα νερά και στα δίκτυα άρδευσης και αποτρέποντας παράλληλα την μετατροπή του αρδευτικού νερού σε οικονομικά εκμεταλλεύσιμο είδος που θα είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού των καλλιεργητών και την σταδιακή ξηρασία της περιοχής.


ΥΔΡΕΥΣΗ – ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ
Τακτικοί καθαρισμοί δεξαμενών και δικτύου ύδρευσης. Συχνοί έλεγχοι της ποιότητας του νερού. Καμία μόλυνση του πηγαίου νερού με επικίνδυνα χημικά όπως το χλώριο, ώστε να διατηρείτε το πηγαίο νερό στο φυσικό του περιβάλλον ευεργετικό για όλους τους ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς.


ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ
Ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης στα χωριά. Οικονομική και τεχνική διευκόλυνση σύνδεσης των κατοίκων με το δίκτυο αποχέτευσης χωρίς αυθαίρετη κοστολόγηση, αλλά με το πραγματικό κόστος και με τεχνική υποστήριξη.   
 

ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ   
Διοικητική και οικονομική εξυγίανση και στελέχωση των υπηρεσιών  της ΔΕΥΑΜΒ. Αντικατάσταση του διάτρητου και από αμιαντοσωλήνες δικτύου ύδρευσης της πόλης , ώστε να μειωθούν οι τεράστιες απώλειες  (50-60%). 

Παροχή νερού γεωτρήσεων στις βιομηχανίες αντί πηγαίου, ώστε να αναβαθμιστεί η επάρκεια και η ποιότητα του πόσιμου νερού. 

Παράλληλα κατασκευή δημοσίων βρυσών κατά μήκος του Κραυσίδωνα και του Αναύρου που θα προμηθεύουν τους κατοίκους του Βόλου και της Ν. Ιωνίας με πηγαίο νερό χωρίς χλώριο. 

Αφού διορθωθούν  τα παραπάνω  και αν υπάρχουν ακόμη ανάγκες και ελλείψεις τότε μπορούμε να συζητήσουμε για παραπέρα σχεδιασμούς.                                                         
Και φυσικά μείωση της τιμολόγησης του νερού της ύδρευσης, που είναι η υψηλότερη σε όλη την Ελλάδα,  για νερό που όχι μόνο δεν πίνεται αλλά είναι και επικίνδυνο για την υγεία μας.        
 

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΒΟΛΟΥ 
Έλεγχος και τεχνική υποστήριξη ώστε να συνδεθεί με την αποχέτευση ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων (30% περίπου) που ενώ πληρώνει τέλη αποχέτευσης δεν είναι συνδεδεμένοι.


ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και στελέχωση των υπηρεσιών του Β.Κ. , ώστε να γίνεται αποτελεσματικά ο καθαρισμός των λυμάτων και να σταματήσει η διαρκής μόλυνση του Παγασητικού κόλπου.


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
για την επίλυση των προβλημάτων γύρω από την διαχείριση του νερού που ταλαιπωρούν την πόλη, τα χωριά και το περιβάλλον της περιοχής μας, έχουν μεθοδικά αγνοηθεί από την σημερινή δημοτική αρχή αλλά και από τις προηγούμενες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα προβλήματα (π.χ. η εγκατάλειψη και καταστροφή των πηγών της Κουκουράβας).  

Η απόπειρα για συγκέντρωση και οικονομική εκμετάλλευση των νερών της άρδευσης, η υποβάθμιση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης, αλλά και του ίδιου του νερού ως φυσικό αγαθό, έχει σαν στόχο την ιδιωτικοποίησή του, που ήδη έχει ξεκινήσει με την παραχώρηση αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ σε εργολάβους.

Οι κάτοικοι στα χωριά και τη πόλη αντιστεκόμαστε στους σχεδιασμούς αυτούς με συνελεύσεις, ενημερώσεις, παρεμβάσεις, δικτύωση, νομική υποστήριξη, συμμετοχή, αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 
ΔΕΝ  ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕ-ΝΕΡΟΝΟΥΜΕ

Πηγή: topikopoiisi.eu


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΡΟ
Η ευλογημένη χώρα μας θα έρθει αντιμέτωπη με το πρόβλημα της λειψυδρίας, που εδώ και αρκετά χρόνια βιώνουν τα νησιά του Αιγαίου μας.
ΝΕΡΟ
Τις προσήγαγαν στο Σύνταγμα την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας έναντι των γυναικών
ΝΕΡΟ
9 συλλήψεις γυναικών στο ΑΤ Συντάγματος επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με όλα τα μέτρα προστασίας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών!
ΝΕΡΟ
Μαζεύουμε και μοιράζουμε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους της γειτονιάς που τα έχουν ανάγκη.
ΝΕΡΟ
Δυνατότητα χρηματοδότησης, για πρώτη φορά, των νοικοκυριών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού καιαπλουστευμένη διαδικασία υπαγωγής πολυκατοικιών στο πρόγραμμα.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x