A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Mόνο τροχαίο δεν στήθηκε ακόμη για όσους διαφωνούν στην ΕΣΗΕΑ


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Mόνο τροχαίο δεν στήθηκε ακόμη για όσους διαφωνούν στην ΕΣΗΕΑ

Συνθήκες παρακράτους  επιχειρεί να επιβάλλει η  σύμπραξη ντροπής που ανέδειξαν οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ,  μόλις βγήκαν στο φώς οι αποκαλύψεις για γκρίζες ζώνες εκατομμυρίων στα οικονομικά του κλάδου και στην υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ. 

Οι τρείς κυρίες στο προεδρείο  του σωματείου, με τον συνεταίρο τους να τρέχει και να μην φτάνει, έχουν επιλέξει  από χθες  πρακτικές τρίκυκλου. Θέλουν να τελειώσουν όσους διαφωνούν αλλά το έργο να  μοιάζει με τροχαίο!..

 Νομίζουν ότι οι μπίζνες με την  οικολογία,  τα σεμινάρια και οι φιέστες θα κουκουλώσουν τα θλιβερά πεπραγμένα τους και δεν θα φανούν τα γραμμάτια, που άρχισαν κιόλας  ξεπληρώνουν  στην  εργοδοσία που τους στηρίζει. 

Το  κλίμα είναι πολύ βαρύ στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ  Ακαδημίας 20,  με μια πανικόβλητη Αντωνιάδου να μην μπορεί να κρυφτεί.  Προχθές καθυστέρησε μιάμιση ώρα  τη συνεδρίαση του ΔΣ, ώστε να υπερασπιστεί στο Πρωτοδικείο,  την  εργοδοσία, τις  Τράπεζες  και τον εκκαθαριστή στην υπόθεση της «Ναυτεμπορικής», με τους εργαζόμενους  να αγωνιούν.

 Η ίδια  κατάσταση συνεχίζεται και εκτός συμβουλίου με τις άλλες δύο ….κυρίες του προεδρείου, να  κάνουν ότι χειρότερο μπορούν   μαζί με τον ταμία Μας γυρίζουν χρόνια πίσω στις μέρες του Καρακίτσου.  

Μέχρι και κατάργηση συνδικαλιστικών παρατάξεων θέλουν να επιβάλλουν, με πρόσχημα αναθεώρηση του καταστατικού ή  με έξωση από τα γραφεία τους, σε όσους  είναι απέναντι τους!. 

 Βλέπουν τον τυφώνα να έρχεται  για τον κλάδο με τις απολύσεις, τις στάσεις πληρωμών , τις πτωχεύσεις, τις εκκαθαρίσεις σε εφημερίδες, την απειλή συρρίκνωσης στην ΕΡΤ, αυτά που απειλούν τον ΕΔΟΕΑΠ και τρελαίνονται. Έχουν μείνει απελπιστικά  μόνοι τους και τρέμουν για αυτά που θα σκάσουν τώρα στα χέρια τους.

Εμείς είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα  με προτάσεις, υποδείξεις και σχέδιο Αλλά αυτοί επιμένουν και τώρα να διαχειρίζονται πολιτικά ζητήματα σαν να «βγάζουν τα κοινόχρηστα» στην ίδια πολυκατοικία που μένουν μαζί με τον Καπάκο .   

 Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ο κλάδος απαιτεί ΤΩΡΑ απαντήσεις και θα λογοδοτήσουν.  Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- Που πήγαν και τα 3 εκατομμύρια ευρώ που είναι η διαφορά,  ανάμεσα στους  τελευταίους δύο προϋπολογισμούς της ΕΣΗΕΑ για το 2017 και το 2019.Πρόκειται  για λεφτά από οφειλές εργοδοτών , αγγελιοσήμο κλπ. Πόσο  θα κάνει πως δεν καταλαβαίνει εκείνος ο Διόγος; 

-Tι έγινε με το πρόστιμο 169.000  ευρώ που έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΣΗΕΑ για την θλιβερή υπόθεση με τα VOUCHER από τα προγράμματα των ανέργων; Γιατί δεν αναφέρεται στον προϋπολογισμό;  Ποιον εξυπηρετεί η διακοπή του ελέγχου;Tι κρύβει  η παρέμβαση Νεφελούδη; Τι λέει η έκθεση του OLAF( η υπηρεσία ελέγχου της διαφθοράς για κοινοτικά κονδύλια);

-Πόσα είναι τα εκατομμύρια που κρατάει παράνομα το σύστημα Πετρόπουλου στον ΕΦΚΑ και ανήκουν στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ;

-Γιατί δεν τολμούν  να πουν την αλήθεια για την ΚΥΑ των μισθών  που αυτοί έφτιαξαν. Φέρνει περικοπές και   διαγράφει  τα  αναδρομικά  2013-2018 που δικαιούνται  οι συνάδελφοι  στην ΕΡΤ , το ΑΠΕ, τα δημοτικά ραδιόφωνα και τα γραφεία τύπου; 

- Πόσα κόβει από τους μισθούς των συναδέλφων  ο συμψηφισμός στη  ΕΡΤ για τις μέρες του Μαύρου; Ποιες είναι οι «διευθετήσεις» για  να βολευτούν ημέτεροι  της διοίκησης, που υποδύονται τους συνδικαλιστές, ώστε να περάσει;

-Τι γίνεται με τις συντάξεις και τον αόρατο επανυπολογισμό τους;

-Tι θα γίνει με τα δώρα και τα αναδρομικά;

-Πόσοι και ποιοι «συνδικαλιστές» είναι(ή διετέλεσαν) δημοσιογράφοι-τακτικοί υπάλληλοι στο Δημόσιο ή σε Δήμους από τις δύο παρατάξεις του προεδρείου; 

Η εξάρτηση βλάπτει σοβαρά την υγεία του κλάδου και την ενημέρωση.

                                                                                                              26/06/2019

Kίνηση  Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Η ώρα 7 και μπαίνουν ΔΥΟ μάγκες απο τους Γαργαλιάνους με κομπολόι στο χέρι για επισκεπτήριο στην κυρία δίπλα μας. Και ΜΟΛΙΣ μπαίνουν στο δωμάτιο βάζουν τη μάσκα στην τσέπη...
ΕΛΛΑΔΑ
Σε καταγγελία στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας προχώρησε τουρίστας για την απουσία μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό σε ξενοδοχείο στην Κεφαλονιά.
ΕΛΛΑΔΑ
Έχασε την μάχη ακόμη μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και την Τετάρτη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
ΕΛΛΑΔΑ
Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι
ΕΛΛΑΔΑ
Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, η 27χρονη γιατρός αποσωληνώθηκε σήμερα το πρωί, καθώς η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε βελτίωση.
ΕΛΛΑΔΑ
Το πρώτο κρούσμα ασθενούς με κορωνοϊό μέσα σε καταυλισμό Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά το ανατολικού Αιγαίου διαγνώσθηκε χθες στη Χίο.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x