A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Βραβεία YouSmile: Οι μαθητές βραβεύουν μαθητές


Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης πραγματοποιήθηκαν τα 3α Βραβεία YouSmile, η εθελοντική δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για μαθητές.


Αναδειχτήκαν εννέα νικητές, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις πρωτοβουλίες τους, που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.


Οι 185 μαθητές-εθελοντές του YouSmile απευθύνθηκαν σε Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου πανελλαδικά, ώστε να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές των παιδιών. 


Παράλληλα, μέσα από έρευνα, που έκαναν οι ίδιοι στο διαδίκτυο, εντόπισαν δράσεις, που άξιζε να προβληθούν. 


Το αποτέλεσμα ήταν 9.578 συμμετοχές από 145 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, όπου μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μαθητών του YouSmile, κατέληξαν στους φιναλίστ.

   

Τα βραβεία


Στην κατηγορία «Παιδί που βοηθάει Παιδιά», νικητής αναδείχθηκε ο 14χρονος Βασίλης Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος έσωσε τη γιαγιά και την αδερφή του από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.


Στην κατηγορία «Σχολείο που βοηθάει Παιδιά», οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής, οι οποίοι κατέγραψαν με κάμερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά δυο συμμαθητές τους με κινητικά προβλήματα.


Στην κατηγορία «Τέχνη-Πολιτισμός», το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, όπου 13 μαθητές δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ζωγραφί...ζω». 


Στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, που συμμετείχε η ταινία, βραβεύτηκε στην κατηγορία αφίσας, την οποία τα παιδιά είχαν φτιάξει μόνα τους.


Στην κατηγορία «Υπεράσπιση Δικαιωμάτων» βραβεύτηκε ο 14χρονος Θανάσης Στοΐλης, μαθητής στο 3ο Γυμνάσιο Εχεδώρου στο Καλοχώρι, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες τόσο στα διαλείμματα, όσο και στα μαθήματα, για πέντε μήνες σε συμμαθητή του, ο οποίος μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, λόγω έλλειψης ειδικού βοηθητικού προσωπικού.


Στην ίδια κατηγορία, βραβεύτηκε επίσης ο 13χρονος Αρήφ Σαλήογλου, από το Γυμνάσιο Σουφλίου στον Έβρο, ο οποίος καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς φρόντισε τη μετακίνηση συμμαθητή του, λόγω έλλειψης βοηθητικού προσωπικού στο σχολείο, ο οποίος κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.


Στην κατηγορία «Περιβάλλον» νικητής αναδείχθηκε το Δημοτικό Σχολείο Πλατεός Ημαθείας, όπου οι 82 μαθητές και μαθήτριες με τη στήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού περισυνέλλεξαν σκουπίδια από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις αλάνες του χωριού.


Στην κατηγορία «Τεχνολογία-Επιστήμες» νικήτρια ήταν η Α' τάξη του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στις Αφίδνες. 


Δώδεκα μαθητές και μαθήτριες κατασκεύασαν ένα καινοτόμο μπαστούνι από ανακυκλώσιμα υλικά για άτομα με προβλήματα όρασης.


Ο 15χρονος Γιώργος Μιχαηλίδης από το Γυμνάσιο Αλωνιών, κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Αθλητισμός». Το 2017 ο Γιώργος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Διεθνές Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης και φέτος, στο αντίστοιχο τουρνουά, πήρε το χρυσό.


Τέλος στην κατηγορία «Ενήλικας που εμπνέει τα παιδιά», νικητής ήταν ο Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος βοήθησε στη δημιουργία της ομάδας Ρομπτικής Λέγκο του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς. 


Μαζί με τους μαθητές έγραψαν το τραγούδι της ομάδας, ενώ με δική του καθοδήγηση η ομάδα κατέκτησε το Α' βραβείο στις Ηθικές Αξίες ανάμεσα σε 342 ομάδες σε πανελλήνιο επίπεδο και προκρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό.


«Δίνουμε σήμερα βήμα στα παιδιά για να ακουστούν, να εκφράσουν ελεύθερα αυτό που πιστεύουν, να δράσουν με το δικό τους μοναδικό και αυθόρμητο τρόπο, χωρίς να τους επιβάλουμε εμείς οι ενήλικες τις απόψεις μας», ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση.


ΑΠΕ - ΜΠΕΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Δύο νεογέννητα έπρεπε να διακομιστούν από Νοσοκομείο της Χαλκιδικής σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Κάλεσμα από 17 συλλογικότητες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα την Τετάρτη 13 Οκτώβρη, 9:00 πμ, στο Εφετείο Αθηνών
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα συγκεντρώνει προσφορές
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Τα προσφερόμενα είδη θα πρέπει να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Το ταξίδι του 15ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων ξεκινάει σε λίγες μέρες!
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x