A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ήμουν παράλυτος και περπάτησα ξανά χάρη στην κάνναβη | Του Ανδρέα ΡουμελιώτηΑναδημοσίευση από cannabisnews.gr


Ζητήσαμε από τον Ανδρέα Ρουμελιώτη ένα μικρό σημείωμα με τις θέσεις του για την κάνναβη, γραμμένο για το Cannabis News.

Mας απάντησε με το παρακάτω μικρό, αλλά εύγλωττο κείμενο και μια πληθώρα από βίντεο.

Μας τα έστειλε μάλιστα με τη συνοδεία των διαφημιστικών φωτογραφιών της υποψηφιότητάς του. «Αφού υποψήφιος είμαι, κρυφό είναι;»Είμαι ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Ανδρέας Ρουμελιώτης και αποφάσισα την τελευταία στιγμή να είμαι υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στη Β2 Δυτική Αθήνα (Δήμοι Περιστερίου, Ιλίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας). Υπόσχομαι ότι αν εκλεγώ θα καπνίσω κάνναβη μέσα στη Βουλή.

Πριν ένα μήνα ήμουν παράλυτος από το δεξί πόδι και ένα μήνα στο νοσοκομείο λόγω της οξείας μυελίτιδας που έπαθα.


Είμαι όρθιος και υποψήφιος στις εκλογές, επειδή κάνω χρήση φαρμακευτικής κάνναβης (CBD και THC) ακολουθώντας τις οδηγίες του φίλου μου γιατρού Γιώργη Οικονομόπουλου

Η οξεία μυελίτιδα που έπαθα οφείλεται σε ένα ρωγμώδες κάταγμα στον 3ο και τον 4ο θωρακικό, που έχω και υποφέρω από τους πόνους από το 1986, όταν μας χτύπησε μια Μερσεντές που οδηγούσαν φασίστες της ΕΝΕΚ, στην πλατεία Εξαρχείων. Εμένα, τον Λακόπουλο και την αείμνηστη συντρόφισσα Ρίκα.

Τα τελευταία χρόνια, που η κατάστασή μου έχει επιδεινωθεί, για να μπορώ να περπατάω, κάνω χρήση φαρμακευτικής κάνναβης.

Πρωτοστατώ στο αντιαπαγορευτικό κίνημα μαζί με τους φίλους μου ψυχίατρος Κλεάνθη Γρίβα και Γιώργη Οικονομόπουλο και τους συντρόφους μου ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ και είμαι υπέρ της απελευθέρωσης της χρήσης της κάνναβης και για ιατρικούς και για ψυχαγωγικούς λόγους.

Στο site μας enallaktikos έχουμε δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα γι’ αυτό. Ήμασταν από τα ελάχιστα site που τόλμησαν να στηρίξουν το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ που έγινε στην Πλατεία Συντάγματος και χορηγοί επικοινωνίας σε όλα τα αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα μικρό βήμα, που κατά τη γνώμη μου δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση

Δεν νομιμοποίησε, όπως είχε υποσχεθεί, τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους, την αυτοκαλλιέργεια από τους ασθενείς, μεταξύ των οποίων κάποιοι ακόμα διώκονται.

Δίνει άδειες για τεράστιες μονάδες καλλιέργειας σε καναδικές και ισραηλινές εταιρείες φτιάχνοντας ένα θεσμικό πλαίσιο, που βοηθάει τα ολιγοπώλια και αποκλείει τους μικρούς παραγωγούς, τους συνεταιρισμούς νέων, δηλαδή χιλιάδες που θα μπορούσαν να καλλιεργούν σε ένα κομμάτι γης κάνναβη και να ζουν από αυτό.

Αγωνίζομαι εδώ και τριάντα χρόνια υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης χωρίς μισόλογα

…για να μπορεί, όποιος θέλει να βάλει μια γλάστρα στο μπαλκόνι του, όπως γίνεται στον Καναδά, σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, στην Ισπανία, στην Ολλανδία και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ένας λόγος που είμαι υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 είναι ότι χωρίς μισόλογα υποστηρίζει την ελεύθερη χρήση της κάνναβης.Ελεύθερη κάνναβη!


Θα καπνίσω μέσα στην βουλή!Ρουμελιώτης Ανδρέας χρήστης.

Δείτε εδώ την εκδήλωση που κάναμε στην ΕΣΗΕΑ το 2015

Αίθουσα ΕΣΗΕΑ, 17 Απριλίου 2015, Συνέντευξη Τύπου από την Κίνηση Νόμιμης Εφαρμογής Ιατρικής Cannabis (ΚΙΝΕΙCAN) το ‘‘Ίαμα’’, με θέμα: «Η Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, για την αντιμετώπιση πλήθους διαταραχών, περιλαμβανομένου και του Καρκίνου!» Μίλησαν γιατροί (Γιώργης Οικονομόπουλος, Αλέξανδρος Λουπασάκης), ασθενείς (Κωσταντίνος Σύρος, Χρήστος Ριγανάς) ενώ τη συζήτηση κλήθηκα να συντονίσω εγώ. Οι ομιλητές υποστήριξαν ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης για την αντιμετώπιση πολλών σοβαρών παθήσεων μπορεί να αποτελέσει σύγχρονη θεραπευτική επιλογή.

Η συγκλονιστική ζωή του ψυχίατρου-ακτιβιστή Κλεάνθη Γρίβα || Συνέντευξη στον Ανδρέα Ρουμελιώτη / ΕΡΤ 1994

Βίντεο από τα Αντιαπαγορευτικά Φεστιβάλ που συμμετείχα:

1η Γιορτή Κάνναβης Σύνταγμα 9/5/2015 from Vivi Syrgani on Vimeo.

Η μεγάλη εκδήλωση με 300 μαμάδες που έχουν παιδιά με αυτισμό και επιληψία  ααι τος δίνουν κάνναβη,  την οποία συντόνισα.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες ασθενών

Μαμάδες και γονείς που είδαν τα παιδιά τους να γιατρεύονται με την κάνναβη

Δείτε μερικά από τα εκατοντάδες κείμενα για την κάνναβη που δημοσιεύσαμε στο enallaktikos.gr:

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης και οι πραγματικοί λόγοι της απαγόρευσης. Γράφει ο Δρ. Κλεάνθης Γρίβας

Ο οργανισμός μας έχει τα δικά του κανναβινοειδή. Πώς να βελτιώσετε τα επίπεδά τους με φυσικούς τρόπους. Του Αλέξανδρου Λουπασάκη

34 ιατρικές μελέτες για το ότι η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο ΕΔΩ!

Όπου νομιμοποιείται η κάνναβη, η κατανάλωση των εφήβων μειώνεται 

Γιατί ένας φαρμακοποιός στηρίζει τη θεραπευτική χρήση της κάνναβης

Κάνναβη: Το Διεθνές Σκηνικό… Οι νεο-λομπίστες, η Monsanto, οι «φίλα προσκείμενοι πολιτικοί» | Του Σταμάτη Σεκλιζιώτη

Ποιος βάζει εμπόδια στον κλάδο της Κάνναβης στην Ελλάδα; Του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου

Μάης ’68: Από τα κοινωνικά κινήματα στην πρώτη σύλληψη για κάνναβη στην Ελλάδα | Του Λάμπρου Αναγνωστόπουλου

Πανεπιστήμιο Αλμπέρτα: Καταρρίπτοντας 4 μύθους σχετικά με τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Ελεύθερη κάνναβη!

Θα καπνίσω μέσα στην βουλή!

Ρουμελιώτης Ανδρέας

χρήστηςΒιογραφικό Ανδρέα Ρουμελιώτη

Πήρα ενεργό μέρος στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης από όπου βγήκα σώος και σχεδόν αρτιμελής, με ένα κάταγμα στον Θ3 - Θ4 θωρακικό από χτύπημα φασιστών, που δεν με αφήνει να το ξέχασω από τους πόνους, κυρίως, όταν αλλάζει ο καιρός.

Είμαι 40 χρόνια φούρναρης - δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, στις εφημερίδες, στα περιοδικά και στην τηλεόραση.

Σπούδασα οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά με κέρδισε η μεγάλη ερωμένη, η δημοσιογραφία.

Για 25 συναπτά έτη, ανάμεσα σε δύο αιώνες και τέσσερις δεκαετίες, υπέγραφα το καθημερινό χρονογράφημα - ευθυμογράφημα στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "Εδώ Ράδιο Ε", την μακροβιότερη, προσωπική - καθημερινή στήλη στην ιστορία του ελληνικού τύπου (1987-2012). Πήρα το βραβείο Μπότση για την αρθρογραφία μου σε θέματα περιβάλλοντος.

Ημουν ραδιοπειρατής και στις αρχές της δεκαετίας του '80, πήρα μέρος στο κίνημα για την ελεύθερη ραδιοφωνία και ιδρύσαμε το πρώτο ελεύθερο μη κρατικό σταθμό, το "Ράδιο Χαλκίδα."

Εκείνη την εποχή εκδίδαμε το προδρομικό περιοδικό "Μια Απόπειρα στη Χαλκίδα", για το οποίο δικάστηκα το 1983 με βάση το Ιδιώνυμο, για "περιύβριση αρχής διά του τύπου".

Δούλεψα νυχθημερόν σε πολλά περιοδικά (Σχολιαστής, 4 ΤΡΟΧΟΙ, ΕΨΙΛΟΝ, ON OFF κ.ά), ραδιοφωνικούς σταθμούς (FLASH - "Φρενοκομείο", CITY 99,5 - "Ανάποδα", ΕΡΑ - Εδώ Ράδιο- Συννεφούλα, Τρεις κακοί στον ίσιο δρόμο, Μεθυσμένα Ηλεκτρόδια, Τσοπανάκος ήμουνα κ.α) και τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΡΤ - Έλα Όπως Είσαι, MEGA - Τηλεπειρατής κ.α).

Την τελευταία δεκαετία συμμετέχω στο ακτιβιστικό εγχείρημα για την Αλληλέγγυα, Κοινωνική και Συνεργατική Οικονομία, την Αειφορία και την Κοινωνία των Πολιτών enallaktikos.gr.

Σε αυτά τα πλαίσια, έχω μίλησει σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας και σε μια διαρκή και συνεχιζόμενη έρευνα καταγράψαμε και παρουσιάσαμε περισσότερες από 5.500 άτυπες και θεσμοθετημένες δομές, οργανώσεις αλληλεγγύης, ομάδες, startups, κοινωνικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις, αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους, ομάδες ανταλλαγής σπόρων από ντόπιες ποικιλίες για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας διά της σποράς, κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, ομάδες πολιτιστικού ακτιβισμού κ.α.

Έχω ιδρύσει το προσωπικό κίνημα - κώμα "13Α" (Αυτάρκεια, Απομεγέθυνση, Αλληλεγγύη, Αειφορία, Αντιπραγματισμός, Ακτιβισμός, Ανιδιοτέλεια, Αντίσταση, Αναδιανομή, Ακεραιότητα, Ανακύκλωση, Αυτονομία, Ανεξαρτησία).

Οργάνωσα εκατοντάδες συνέδρια, συναυλίες, σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό τα τελευταία 30 χρόνια.

Κυκλοφορούν δύο βιβλία μου: "Είμαστε στον Αέρα" (Παρατηρητής), "Μπορώ και Χωρίς Ευρώ" (ΙΑΝΟΣ ).

Αυτές τις δεκαετίες συμμετείχα ενεργά στα κινήματα για τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και για τη νομιμοποίηση της ιατρικής και ψυχαγωγικής κάνναβης.

Είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη 7 μηνών.

Δεν ήμουν, ούτε θα γίνω πολιτικός.

Συμμετέχω στις εκλογές με το ΜέΡΑ25 για λόγους ψυχολογικούς, μπιχεβιοριστικούς, γιατί πιστεύω ότι είναι ένα νέο κίνημα με εναλλακτικό πρόγραμμα και προτάσεις, με τις οποίες συμφωνώ.

Ενα κίνημα όπου μπορούν να υιοθετηθούν καινοτόμες ιδέες και να ανθίσουν χίλια λουλούδια.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Σήμερα, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 κλείνουν τρία χρόνια από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην περιοχή της Ομόνοιας.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Βασικές μορφές απάτης από επιτείδιους μέσω του διαδικτύου
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Μια ακόμη μορφή πίεσης ενόψει της αποφυλάκισης του Leonard Peltier που κρατείται άδικα για 45μιση χρόνια σε φυλακές μέγιστης ασφάλειας στις ΗΠΑ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η αγαπημένη παραλία της Εύβοιας, Χιλιαδού, επιτέλους απέκτησε ράμπα για συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
H καταγγελία αφορά «στις μη σύννομες, επιθετικές και παραπλανητικές πρακτικές της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων "WhatsApp"
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ο υπερασπιστής των Κολομβιανών ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άντζελο Καρντόνα έλαβε το βραβείο Diana προς τιμήν της αείμνηστης πριγκίπισσας της Ουαλίας
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x