A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Επιστολή της Διεθνούς Αμνηστίας στο προσωπικό της TripAdvisor για το ρόλο της εταιρίας στην προώθηση των παράνομων Ισραηλινών εποικισμών


Γράφει η ομάδα της Διεθνής Αμνηστίας

Η Διεθνής Αμνηστία απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους/ες της TripAdvisor να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους, για να ζητήσουν από την εταιρεία τους να σταματήσει να επωφελείται από τα εγκλήματα πολέμου, καταγράφοντας τουριστικά αξιοθέατα και ακίνητα σε παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη (OPT).

Σε μια ανοικτή επιστολή προς το προσωπικό της TripAdvisor, ο οργανισμός δήλωσε ότι οι εποικισμοί θίγουν κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστίνιων, καθώς κατεδαφίστηκαν δεκάδες χιλιάδες σπίτια και πολλοί/ες Παλαιστίνιοι/Ες εκδιώχθηκαν βίαια, εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια ανοικοδόμησης των κατοικιών τους. 

Πρόκειται για μία καταφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, που διαδραματίζεται στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, από το 1967.

«Προωθώντας τον τουρισμό σε αυτούς τους παράνομους εποικισμούς, η TripAdvisor συμβάλλει στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της κατεχόμενης περιοχής, προκαλώντας παράλληλα τεράστια δυστυχία στους Παλαιστίνιους/ες  που ξεριζώθηκαν από το τόπο τους, είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται και τους φυσικούς τους πόρους να λεηλατούνται προς όφελος των καταπατητών», δήλωσε ο Mark Dummett, Επικεφαλής  Επιχειρήσεων και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στη Διεθνή Αμνηστία.

«Για τη διατήρηση και ανάπτυξη των κατεχόμενων εδαφών, το Ισραήλ έχει επιβάλει θεσμικά ένα σύστημα που προωθεί τις διακρίσεις, παραβιάζοντας σε καθημερινή βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστίνιων πολιτών ενώ η καθημερινότητα των ανθρώπων μετατρέπεται σε έναν δύσκολο αγώνα για το αυτονόητο. 

Καλούμε όλους και όλες όσοι εργάζονται για την TripAdvisor να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα μαζί μας, με αίτημα να διαγραφούν από την εταιρεία οι κατοικίες καθώς και οι εμπορικές επιχειρήσεις και τα αξιοθέατα που βρίσκονται στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, από τη λίστα προωθήσεων της εταιρείας. Τα εγκλήματα πολέμου δεν είναι τουριστικό αξιοθέατο».

Τον Ιανουάριο, η Διεθνής Αμνηστία δημοσίευσε την έκθεση με τίτλο Προορισμός: Κατεχόμενα, για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ψηφιακών κρατήσεων προωθούν τον τουρισμό στους παράνομα κατεχόμενους εποικισμούς από το Ισραήλ, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη, τη διατήρηση και τη νομιμοποίησή τους. 

Ακολούθως, η Διεθνής Αμνηστία, διαπίστωσε ότι η TripAdvisor, αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλής τουριστικές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν όσοι/ες επισκέπτονται το Ισραήλ, καθώς απαριθμεί περισσότερα από 70 διαφορετικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως, εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξεναγήσεις στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Η ανοικτή επιστολή κοινοποιήθηκε στο προσωπικό της TripAdvisor, σε συνέχεια της απάντησης της εταιρείας στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, στην οποία η TripAdvisor φαίνεται να δηλώνει ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να διακόψει τη διαφήμιση των Κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας, που καλεί την TripAdvisor να σταματήσει την καταχώρηση ή την προώθηση των τουριστικών επιχειρήσεων στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη εδώ.


* Φωτογραφία: Reuters

Πηγή: Διεθνής Αμνηστία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Εφόσον αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, θα είναι έτοιμο για να διανεμηθεί στο ευρύ κοινό στα τέλη του επόμενου καλοκαιριού
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Οι νομικές απαγορεύσεις της άμβλωσης δεν αποτρέπουν τις αμβλώσεις, ούτε μειώνουν τα ποσοστά τους.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Στην φωτογραφία ακτιβιστές/τριες από το Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης της Διεθνούς Αμνηστίας
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το εμβόλιο αναπτύσσεται από το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR), που εποπτεύεται από το υπουργείο 'Αμυνας της χώρας.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ξενάγηση στα περιβόλια, φαί-πιοτό, συζητήσεις, ζωντανή μουσική
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με παραπλανητικό τίτλο για να μπορέσει να κυκλοφορήσει μέσα στην χούντα, κάτω απο την μύτη της λογοκρισίας.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x