A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος Ιουλίου και μερική Σεληνιακή έκλειψη – Η στιγμή των μεγάλων αποφάσεων


Πανσέληνος Ιουλίου και μερική Σεληνιακή έκλειψη – Η στιγμή των μεγάλων αποφάσεων 

 Η Σεληνιακή Έκλειψη πραγματοποιείται με την απαιτούμενη Πανσέληνο , στα πρώτα 39 λεπτά της έναρξης, της 17ης Ιουλίου, στον ζωδιακό  άξονα Καρκίνου - Αιγόκερου.


Στην 25η μοίρα του Αιγόκερου η Σελήνη εκλείπει , χάνει για λίγο το φως της ..συστρέφεται. Σε κλίμα ψυχρό και περιβάλλον αποστειρωμένο, η ενστικτώδης έκφραση που αντιπροσωπεύει,  φιμώνεται…

Η παρουσία του Κρόνου και του Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο και σε ταυτόχρονη  ανάδρομη πορεία, τονίζουν την  πιο εσωτερική , ψυχολογική επίδραση της Έκλειψης.

Ο Κρόνος, ο αυστηρός δάσκαλος του ζωδιακού , στο ζώδιο της διακυβέρνησής του δεν αφήνει περιθώρια για συναισθηματισμούς. Εδώ, στον Αιγόκερω η  συναισθηματική έκφραση θεωρείται αδυναμία. Εκείνο που προέχει και επιβάλλεται, είναι η αξιοπρεπής παρουσία, μέσα στο όρια του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Διάχυτη είναι η ανάγκη στο πλανητικό σκηνικό   για συντριβή και  επαναδόμηση  της αυτόματης λειτουργείας ,  αυτή της  Σελήνης . Η ανάγκη αυτή  παρίσταται, έχει όνομα και ισχυρή προσωπικότητα. 

Είναι ο πλανήτης  Πλούτωνας , ο κύριος της μεταμόρφωσης . Σε περίοπτη  θέση στον άξονα των διαπροσωπικών σχέσεων  και σε δυσαρμονική όψη με Ήλιο και Σελήνη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφιβολία . Ο μηδενισμός  είναι αναμενόμενος και ορατός.Είναι η στιγμή που άνθρωποι ακατάλληλοι ή σχέσεις του χθες που καταλαμβάνουν παράνομα χώρο στη ζωή μας εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία ή τον φόβο των ξεκαθαρισμάτων, αναγκάζονται να εκλείψουν.

 Στην ερώτηση  πότε είναι η στιγμή των μεγάλων αποφάσεων , ο Ωροσκόπος της Έκλειψης  στην 21η μοίρα του Κριού απαντά.. εδώ και τώρα. 

 Άλλωστε η ευνοϊκή επίδραση του Δία πάνω του, υπόσχεται αίσια έκβαση στη παρορμητική του δράση όπως και στην εκ φύσεως πρωτοβουλία του .

Ο συναισθηματισμός είναι στο στόχαστρο και βάλλεται για άλλη μια φορά.

 Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Καρκίνου  εκπροσωπεί την απόλαυση των ζεστών σχέσεων μέσα από την οικειότητα και τη θαλπωρή. 

Η ανάγκη της ασφάλειας της πλήττεται με την ιδιομοιρική όψη αντίθεσης της  με τον πλανήτη Κρόνο. 

Η πίεση, ο  περιορισμός και η ψυχρότητα καταλαμβάνουν τη θέση των καθημερινών της βιωμάτων.

 Η δυσμενής όψη  ενδέχεται να φέρει κρίση σε σχέσεις,  μέσα από τις αναμενόμενες  συναισθηματικές απογοητεύσεις που ελλοχεύουν . 


Η οικονομική δυσχέρεια συνοδεύει την ίδια όψη σύγκρουσης Αφροδίτης Κρόνου και αφορά τους εκπροσώπους του παρορμητικού σταυρού Κριούς, Καρκίνους , Ζυγούς και Αιγόκερους γεννημένους στο τέλους του δευτέρου και αρχές του τρίτου δεκαημέρου. 

Αντίθετα με τον ευνοϊκό της  συσχετισμό η Αφροδίτη του Καρκίνου με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, υπόσχεται μέρες αγάπης γεμάτες κατανόηση και θαλπωρή  για  Ιχθείς , Καρκίνους και Σκορπιούς γεννημένους στο τέλος του δευτέρου αρχές του τρίτου δεκαημέρου όπως και για Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους  της ίδιας περιοχής.  

 Στον ίδιο χρόνο πραγματοποιείται μια εξίσου σημαντική συσχέτιση πλανητών, η πλανητική σύγκρουση του  Άρη με τον Ουρανό.  Η δυσαρμονία τους ηλεκτρίζει αρνητικά την ατμόσφαιρα και η δυναμική της έχει σκοπό να σαρώσει  την αξία των σχέσεων με τρόπο όπως και αποτέλεσμα απρόβλεπτο.

 Άμεσα επηρεάζονται από τη δυσμενή αυτή όψη όλοι αυτοί που εκπροσωπούν το δεύτερο μισό του πρώτου και αρχές του δεύτερου δεκαημέρου  των σταθερών ζωδίων  Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι.

  Το κλίμα των ημερών επιβάλλει  σκέψεις υποκειμενικές  που εξαπολύονται  με λόγο πομπώδη.. σχεδόν εγωιστικό .

Είναι ο Ερμής στο Λέοντα που τα προκαλεί. Η ανάδρομη πορεία του αφήνει κενά και ανοιχτό το ενδεχόμενο της  επαναφοράς στις ίδιες συζητήσεις που επιστρέφουν με την ορθόδρομη φορά του με έκβαση μάλλον απρόβλεπτη. 

Η Σεληνιακή Έκλειψη του Ιουλίου μας αφορά όλους. 


Απευθύνεται άμεσα  στα παρορμητικά ζώδια Κριούς, Καρκίνους , Ζυγούς και Αιγόκερους κυρίως του τρίτου δεκαημέρου και ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν Ήλιο , Σελήνη ,προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή  Μεσουράνημα γύρω από την 24η μοίρα των ζωδίων αυτών. 


Στη σκιά της αναμφίβολα διακρίνουμε τόσο το  σκληρό πρόσωπο  της Σελήνης όσο και τη προωθητική της διάθεση, ως αποτέλεσμα συντριβής και ανοικοδόμησης. 

Προφανώς  γιατί πάντοτε… ο θερισμός προηγείται της νέας σποράς. Άσπα Μόρφου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x