A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το συμπέρασμά μου για τις εκλογές | Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη


Αν μου ζητούσαν να εξάγω ένα συμπέρασμα για την εκλογική διαδικασία, θα ήμουν στη δυσάρεστη θέση να πω πως είμαι απογοητευμένη.

Θεωρώ πως στα θέματα της εκλογής πολιτικού αρχηγού πρέπει να είμαστε δέκα φορές πιο βέβαιοι, γνωρίζοντες πως αυτή είναι μία επιλογή που επηρεάζει ακόμα και τους ανθρώπους εκείνους που δεν την ασπάζονται.

Θεωρώ πως οι περισσότεροι εκλογείς δεν ψηφίζουν με βάση εκείνον που θεωρούν πολιτικά ικανό, αλλά κινούνται περισσότερο με την επιθυμία τιμωρίας και με εκδικητική διάθεση.

Ψήφισαν Σαμαρά για να διώξουν τον Παπανδρέου, ψήφισαν τον Τσίπρα για να διώξουν το Σαμαρά, ψήφισαν Μητσοτάκη για να διώξουν τον Τσίπρα. Δεν υπάρχει ένας σκοπός, υπάρχει μόνο το ‘’θα ψηφίσω αυτόν για να φύγει ο προηγούμενος’’.

Είμαι απογοητευμένη, διότι αδυνατώ να αντιληφθώ εκείνους που ψήφισαν ένα κόμμα το οποίο ευθύνεται για όλα τα δεινά της Ελλάδας, εκείνο από το οποίο προήλθαν τα πάντα.

Ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός θυμώνει για το επίδομα 200 ευρώ που παίρνουν οι φτωχότεροι συμπολίτες, τη στιγμή που εκείνος αυτό το ποσό το δίνει καθημερινά ως φιλοδώρημα στα ακριβά εστιατόρια που γευματίζει.

Ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός προέρχεται από μία οικογένεια η οποία κατέκλεψε την Ελλάδα και αποτελείται από ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε παιδεραστία και σε σκάνδαλα.

Ένα κόμμα που συμπεριφέρεται ρατσιστικά και χαρακτηρίζεται από έντονη προσωποληψία, θεωρώντας πως η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το επάγγελμα, το πτυχίο ή την κοινωνική θέση. 

Με μία αλαζονεία που ξεχύνεται στην "καθαρίστρια", τον "κακό μαθητή", τον "φτωχότερο".

Ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός λυσσάει με τον πρωθυπουργό που πήγε ένα Σαββατοκύριακο σε ένα σκάφος, τη στιγμή που ο ίδιος ζει μέσα στα πλούτη και τη χλιδή, επιδεικνύοντάς τα συνέχεια.

Ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός αρνήθηκε να παρευρεθεί σε έναν προεκλογικό διάλογο και να μιλήσει ανοιχτά για τους σκοπούς του, τη στιγμή που ο αντίπαλός του πήγε σε ένα αντίπαλο κανάλι. 

Έναν άνθρωπο που βρήκε χρόνο να πάει στον Αρναούτογλου και να αναγνωρίσει τον Sin Boy, από το να μιλήσει με τον πολιτικό του αντίπαλο για τα σχέδιά του.

Ήμασταν μία χώρα που βρισκόμασταν στο χείλος της καταστροφής, μία καταστροφή που προκάλεσαν τα πράσινα και τα μπλε δεκαετίες ολόκληρες. 

Δεν πρόλαβα να ζήσω τις εποχές που το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσε τη χώρα, 26 χρόνια όμως ακούω συνεχώς φράσεις όπως "μία ζωή μαλώνουν δύο κόμματα για το ποιο θα φάει τα περισσότερα".

Ήρθε ένας άνθρωπος και ανέλαβε, έδωσε το ΚΕΑ, το επίδομα ενοικίου, έναν μισθό παραπάνω, σύμφωνο συμβίωσης, ελευθερίες σε καταπιεσμένους ανθρώπους, ελεύθερη πρόσβαση σε νοσοκομεία, χαμηλότερη τιμή σε τρόφιμα. 

Πείραξε το γεγονός που οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι απέκτησαν κάποια δικαιώματα παραπάνω. Λες και το όνομα της Μακεδονίας δε θα ερχόταν, όσο και να χτυπιόμασταν εμείς ή ο οποιοσδήποτε, ήταν θέμα χρόνου.

Και αντί να επιρρίψουμε περισσότερες ευθύνες στα κόμματα που λεηλάτησαν τα πάντα επί σαράντα χρόνια και από αυτά ξεκίνησαν τα ΠΑΝΤΑ, κατηγορούμε κάποιον που υπήρξε πρωθυπουργός μόνο τέσσερα χρόνια.

Τι να πεις, η λήθη είναι και μία πάθηση. Μας αρέσει μάλλον να μας χτυπάνε, να μας παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα, μας αρέσει να θρέφουμε το κεφάλαιο και έχουμε κυριευθεί από το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης".

Ας μας λυπηθεί κάποιος, διότι το κεφάλαιο ΗΔΗ γελάει…


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Πουριτανός Τζον Μίλτον, μετά το τέλος της Αγγλικής Επανάστασης και λόγω της έντονης απογοήτευσής του – όπως ισχυρίζεται ο Καναδός αναλυτής Northrop Frye (2005)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Τα λάθη άρχισαν από τα πρώτα κρούσματα: "Πρόκειται για ίωση που προκαλεί ήπια συμπτώματα απλού κρυολογήματος. Πλήττει μόνο ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Με την γρίπη πεθαίνουν χιλιάδες κάθε χρόνο.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Νόαμ Τσόμσκι και ο Έντουαρντ Χέρμαν έγραψαν το βιβλίο Κατασκευάζοντας την Συναίνεση στα 1988. Βασικός στόχος του βιβλίου ήταν να αποδείξει ότι τα ΜΜΕ των ΗΠΑ (αλλά και γενικότερα) είναι “αποτελεσματικοί και παντοδύναμοι ιδεολογικοί θεσμοί
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Με το Ν. 4649/16/12/2019 Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε ταυτοποιήσεις ιδρυμάτων, επιδιώκεται από την κυβέρνηση (άρθρο 2) η χορήγηση εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 12.000.000.000 δις ευρώ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Διαβάζω και ακούω αναλυτές που μοιάζουν πεισμένοι ότι ο κορωνοϊός θα μετασχηματίσει την κοινωνία, θα δημιουργήσει έναν φωτεινότερο και δικαιότερο μεταπανδημικό κόσμο, θα αλλάξει τις προτεραιότητες της πολιτικής και τα δόγματα της οικονομίας.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Το «αιφνίδιον» και «απρόβλεπτον» της εμφάνισης του κορωνοϊού, η ταχύτητα της εξάπλωσής του και οι συνέπειές του μάς παραπέμπουν στο Λοιμό των Αθηνών ή το «σύνδρομο του Θουκυδίδη»
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ