A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Τι ισχυρίστηκε ο τελευταίος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα


Ολοκληρώθηκε με την απολογία του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εξέταση της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 


Ο κατηγορούμενος, 18ος και τελευταίος στην λίστα κατηγορουμένων για το έγκλημα σε βάρος του 34χρονου μουσικού, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη δολοφονία, ενώ προκάλεσε αίσθηση στο δικαστήριο όταν είπε πως μία μετά το έγκλημα είχε μιλήσει με τον Γιώργο Πατέλη για τρόφιμα που επρόκειτο να μοιράσουν την επομένη το πρωί.

 

Αιτιολογώντας δεκάδες τηλεφωνήματα με συγκατηγορουμένους του το επίμαχο βράδυ και αποδίδοντας τα στο ότι είναι «κοινωνικό άτομο», ο Αρ. Χρυσαφίτης ανέφερε ότι σε όλες αυτές τις συνομιλίες τα θέματα ήταν «περί ανέμων και υδάτων». 


Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το επίμαχο βράδυ βρισκόταν σε μία γιορτή και ακολούθως σε ένα φιλικό σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα.

 

Τόσο η πρόεδρος όσοι και οι άλλοι δικαστές υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις στον κατηγορούμενο για τα τηλεφωνήματα της επίμαχης νύχτας, με την πάρεδρο να επισημαίνει στον Αρ. Χρυσαφίτη: «Παρά τις απανωτές κλήσεις που δέχεστε όλο το βράδυ, το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας δεν υπάρχει καμία κλήση. Ούτε εξερχόμενη ούτε εισερχόμενη».

 

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε το δικαστήριο σε τηλεφώνημα που έκανε ο κατηγορούμενος στις 00:53 -περίπου μία ώρα μετά τη δολοφονία- μέσω τρίτου κινητού τηλεφώνου, προς τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη. 


Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο λόγος που μίλησαν ήταν κάποια τρόφιμα που ήθελε να παραλάβει από τον πυρηνάρχη την επόμενη ημέρα.

 

Πρόεδρος: Λέτε ότι λίγο πριν τη μία μιλάτε με τον Πατέλη για τα τρόφιμα. Σήκωσε το τηλέφωνο;


Κατηγορούμενος: Ναι. Απάντησε ο ίδιος...

 

Η πρόεδρος τον κοιτά για λίγο και μετά από παρατεταμένη σιωπή συνεχίζει τις ερωτήσεις της: Έχουμε ακούσει ότι κάποια στιγμή ο Πατέλης δεν σήκωνε το τηλέφωνο, ότι έβγαινε η γυναίκα του και τον απέτρεπε να μιλήσει εκείνος. 


Μου κάνει εντύπωση να κάθεται ο Πατέλης να συζητάει με εσάς για τα τρόφιμα. Νομίζω ότι είναι μείζον. Έχει μάθει για το μαχαίρωμα του Ρουπακιά και κάθεται και συζητάει με εσάς από πού θα πάρετε τα τρόφιμα;

 

Κατηγορούμενος: Δεν το γνωρίζω...

 

Πρόεδρος: Δεν μπορείτε να το απαντήσετε. Δεν σας είπε κάτι; Δεν ήταν ταραγμένος;

 

Κατηγορούμενος: Όχι, δεν κατάλαβα κάτι...

 

Πρόεδρος: Και οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις είναι κάπως...

 

Κατηγορούμενος: Το καταλαβαίνω. Εγώ μίλαγα απλά στο τηλέφωνο... βρέθηκα από τα θρανία του σχολείου σε ένα κελί φυλακής. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προσπάθησα να δείξω ότι δεν πείραξα κανέναν, έχω καθαρό ποινικό μητρώο.

 

Πρόεδρος: Στον Τσορβά μιλήσατε;

 

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι...

 

Εισαγγελέας: Την ώρα που μιλάτε με τον Τσορβά, εκείνος δήλωσε στην απολογία του ότι είναι στο σημείο των επεισοδίων...

 

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι...

 

Πρόεδρος: Αν ξαναμετρήσουμε τις κλήσεις, είναι πολλές... Τι ήθελαν μέσα στη νύχτα όλα αυτά τα τηλεφωνήματα;

 

Κατηγορούμενος: Εγώ ξέρω ότι διασκέδαζα και βρέθηκα ξαφνικά στη φυλακή. Χωρίς να έχω σκοτώσει κανέναν, καταστράφηκε η ζωή μου, οι σπουδές μου. Έχω ένα νεογέννητο μωρό και θέλω να το μεγαλώσω. Δεν έχω πειράξει κανέναν άνθρωπο.

 

Σύμφωνα με τον Αρ. Χρυσαφίτη, επισδή είχε πολιτική διάσταση η υπόθεση, προφυλακίστηκαν ο ίδιος και άλλοι συγκατηγορούμενοι του, «άνθρωποι οικογενειάρχες με αρχές, τίμιοι, καλοί άνθρωποι».

 

Αναφερόμενος στον Γιώργο Ρουπακιά, ο Αρ. Χρυσαφίτης είπε πως δεν τον γνώριζε καλά, αλλά δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να κάνει κάτι τέτοιο. «Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν το περίμενα», πρόσθεσε.

 

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά τον Σεπτέμβριο, οπότε θα προχωρήσει με τις απολογίες για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες τον Ιούνιο του 2012.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Στην πορεία προσήχθησαν 15 άτομα σε διάφορα σημεία. Από αυτούς, επιλέχθησαν 9 να μετατραπούν σε συλλήψεις. Τρία άτομα θα διωχθούν για κακουργήματα...
ΕΛΛΑΔΑ
"Εγραψαν" πάλι οι διαδηλωτές στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της μαζικής συγκέντρωσης ενάντια στο νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε χθες : "Είναι αντιδημοκρατικό, κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, όμηρους του κάθε προβοκάτορα"
ΕΛΛΑΔΑ
Ο πρωθυπουργός τόνισε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση
ΕΛΛΑΔΑ
Κηρύξατε την πόλη σε κατάσταση διαρκούς ευτυχίας. Κάτω από το λιθόστρωτο η παραλία. Η φαντασία στην εξουσία. Ζωή όχι επιβιώση! Κάτω από το λιθόστρωτο η παραλία. Αν έχουμε μια ελπίδα την χρωστάμε σε αυτούς που δεν έχουν καμιά. Μιλήστε στους γείτονες σας
ΕΛΛΑΔΑ
Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αντώναρος, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στο Νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x