A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ένας και μοναδικός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος

Με αφορμή σχόλιο στην εφημερίδα "Ταχυδρόμος"

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη δημοσιογράφος αναλαμβάνει να παραπληροφορήσει τους πολίτες της περιοχής, ανταποκρινόμενη στις «υποχρεώσεις» της απέναντι στη δημοτική αρχή.

Ναι. Στον ορεινό όγκο του δήμου είναι σε εξέλιξη ένας ιδιότυπος πόλεμος τον οποίο περιγράφει σωστά. Είναι το μόνο κομμάτι του άρθρου που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το υπόλοιπο αποτελεί μνημείο fake news που στοχεύει στην στοχοποίηση πολιτών και την προετοιμασία της κοινής γνώμης ενόψει αστυνομικής και δικαστικής καταστολής για την αποκατάσταση της «τάξης» και τη διάνοιξη του δρόμου προς την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

1.       Εμφανίζεται στο άρθρο ο δήμαρχος  ως πιστός στην αρχή  του διαλόγου (συνάντηση με τοπικούς εκπροσώπους στο δημαρχείο για τις δολιοφθορές στα Άνω Λεχώνια), δεν γίνεται  ωστόσο οποιαδήποτε αναφορά στην υβριστική και ανήθικη συμπεριφορά του απέναντι στο κόσμο του χωριού στη συνέλευση που ο ίδιος ανήγγειλε πριν μια βδομάδα αλλά δεν έγινε ποτέ. Πρόλαβε και …φυγαδεύτηκε με την προστασία των προσωπικών του φρουρών.

2.       Για τα γεγονότα στη Μακρινίτσα κάνει λόγο για αγνώστους που «μπάζωσαν τον αγωγό ύδρευσης αφήνοντας σχεδόν χωρίς νερό το χωριό για να… ποτίσουν τα κτήματά τους». Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν σημειώθηκε έλλειψη νερού στη Μακρινίτσα.

3.       Για τα γεγονότα του Ιούλη  του 2016 στις Σταγιάτες, επιστρατεύει την ασύστολη ψευδολογία γράφοντας ότι «κάποιοι μάλιστα έφθασαν να απειλήσουν τις ζωές υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ που πήγαιναν για την αποκατάσταση του συστήματος». Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Σύρθηκαν στα δικαστήρια τρεις κάτοικοι του χωριού με αυτή την κατηγορία  για να κηρυχτούν τελικά αθώοι.

4.       Αναφορικά με τον καημό του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ για τις μηνύσεις που μπαίνουν στο αρχείο, ο συγκεκριμένος κάνει λόγο για επενδύσεις για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και για νυχθημερόν παρακολούθηση μέσω του συστήματος scada. Η δημοσιογράφος ωστόσο γνωρίζει ότι το scada έχει εγκατασταθεί σε δύο μόνο κεντρικές δεξαμενές (Πορταριά και Άγιο Βλάση) τις οποίες προστατεύει από «δολιοφθορείς» και όχι από παθογόνους μικροοργανισμούς. Αυτός είναι ο λόγος της εγκατάστασης των καμερών σε αυτούς τους χώρους. Κατά τα άλλα οι υδρομαστεύσεις και τα δίκτυα έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Οι κατολισθήσεις στην Κουκουράβα τον περασμένο χειμώνα και η απώλεια χιλιάδων κυβικών πόσιμου νερού δίνουν το μέτρο του ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής για ποιοτικό νερό.

Ξεσπά, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ δηλώνοντας ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει  κάνοντας πέρα τους πολίτες που αντιδρούν στον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το νερό η δημοτική αρχή.

Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος διαχέει στην κοινή γνώμη τον ευσεβή πόθο της δημοτικής αρχής να προχωρήσει επιτέλους την ιδιωτικοποίηση του νερού, την οποία επιχείρησε τον Γενάρη του 2016 με το ξεπούλημα του Βιολογικού Καθαρισμού και τον Αύγουστο του 2018 με την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ. Ανεπιτυχώς πάντα. Γιατί το Κίνημα είναι εδώ, ζωντανό και δυνατό.

Ένας και μοναδικός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των πολιτών του βουνού και της πόλης. Γιατί είναι δίκαια και λογικά. Λιβελογραφήματα όπως το συγκεκριμένο μας τονώνει ηθικά και δικαιώνει τον 10χρονο- και όχι 5χρονο όπως σκοπίμως ισχυρίζεται η «δημοσιογράφος- αγώνα μας για την προστασία του νερού και της ίδιας της ζωής μας.

watervoloΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΡΟ
Επισημαίνεται, στη σχετική ανακοίνωση, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της διάρκειας των εργασιών
ΝΕΡΟ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού παρουσιάζουμε τη δράση “Λειψυδρία”/“Water Scarcity Podcast”, με τη συμμετοχή ερευνητών, τοπικών
ΝΕΡΟ
Επισημαίνεται, στη σχετική ανακοίνωση, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της διάρκειας των εργασιών και επαναφοράς της υδροδότησης.
ΝΕΡΟ
Επισημαίνεται ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της διάρκειας των εργασιών και επαναφοράς της υδροδότησης.
ΝΕΡΟ
Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών , θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στο Δήμο Ελευσίνας
ΝΕΡΟ
Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Αττική
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x