A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ο Πρακτικός Άρης στην Παρθένο και πώς μας επηρεάζει


Ο Πρακτικός  Άρης στην Παρθένο και πώς μας επηρεάζει

 

Στις 18 Αυγούστου το πρωί, ο υποκινητής του ζωδιακού Άρης, ο πλανήτης της λίμπιντο, της δράσης και των πρωτοβουλιών, περνά στο πρακτικό ζώδιο της Παρθένου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου. Ο βιαστικός μαχητής Άρης, εισβάλει στις ζωές μας με το προσγειωμένο Παρθενίσιο ταμπεραμέντο του, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις μας.

 

Μας επαναφέρει ήπια και αβίαστα από τις διακοπές και το ξεφάντωμα, στις εργασιακές επάλξεις και τους γνώριμους ρυθμούς της καθημερινότητας, προωθώντας μαζί με μας και όλη τη συλλογική δράση της φύσης του Φθινοπώρου.

Καθιστά εμφατικούς ρυθμούς στις κινήσεις μας, ωθώντας να δρούμε άψογα όσων αφορά τα πράγματα που έχουν προκύψει και είναι αναγκαίο να γίνουν. Πρόκειται για την έμφυτη ροπή στην τελειότητα, η οποία χαρακτηρίζει την Παρθένο.

 

Ως ζώδιο υπηρεσίας, δρα ευλαβικά με οδηγίες και προγράμματα, που καθιστούν εφικτή την υλοποίηση σχεδίων, για όλα  κυρίως τα πρακτικά ζητήματα που απαιτούν διευθέτηση. Μας επικεντρώνει στη δράση χωρίς περισπασμούς και τάσεις να τραβάμε την προσοχή, υιοθετώντας χαμηλούς τόνους, βάζοντας μας απλώς να κάνουμε ήσυχα τη δουλίτσα μας. Δίνουμε έμφαση στη χρησιμότητα της δράσης μας, προσδοκώντας απτά αποτελέσματα. Μας βοηθά στις λεπτομέρειες, δημιουργώντας τάξη και ιεράρχηση στις άμεσες προτεραιότητες.

 

Τα ζητήματα της σεξουαλικότητας διακατέχονται επίσης από πρακτική δεκτικότητα, με κυρίαρχη τάση την ευχαρίστηση της/του συντρόφου ως μορφή υπηρεσίας.

Αλλά και η απόφαση απόκτησης παιδιών είναι μια άλλη μορφή διοχέτευσης της σεξουαλικής έκφρασης, καθώς η λιμπιντική ευχαρίστηση στο εν λόγω ζώδιο, ξεπερνά τη σωματική ηδονή, αποσκοπώντας για άλλη μια φορά στην πρακτική εφαρμογή.

*

Από τις 21/8 έως τις 29/8 με τη συνάντηση με την Αφροδίτη η παρουσία ερώτων δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ειδικότερα, Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες των πρώτων ημερών οι ερωτικές στιγμές που θα ζήσετε θα έχουν σταθερότητα, μοίρασμα, ζεστή ατμόσφαιρα και αγάπη.

*

Από τις 24/8 έως τις 2/9 με το ευνοϊκό φλερτάρισμα με τον ανάδρομο Ουρανό από τον Ταύρο, τα σχέδια απογειώνονται πραγματοποιούμενα αβίαστα.

Ειδικότερα, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ταύροι στην καρδιά του 1ου δεκαημέρου, κατευθύνεστε από μια εσωτερική διαισθητική αίσθηση, μπορώντας να ακολουθήσετε με ασφάλεια τις επιθυμίες σας. Η επιτυχία είναι εγγυημένη αν εκμεταλλευτείτε το δώρο, που δίνει η αναδρομή του Ουρανού.

*

Από 26/8 έως 10/9 η συνάντηση με τον Ήλιο φωτίζει και υλοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα, Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες των τελευταίων ημερών του 1ου δεκαημέρου, και των πρώτων ημερών του 2ου δεκαημέρου, μπορείτε να προωθήσετε εύκολα τα σχέδια σας, και να εισπράξετε χειροπιαστά αποτελέσματα, που θα σας λύσουν τα χέρια ποικιλοτρόπως.

*

Από τις 2/9 έως τις 6/9 η συνάντηση με τον Ερμή ενώνει σχέδια και προγράμματα, με ταυτόχρονη δράση.

Ειδικότερα, Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες των πρώτων ημερών του 2ου δεκαημέρου, η ορθολογική σκέψη για σας αποκτά πρακτικές διαστάσεις.

Αποφύγετε να αναλωθείτε στις λεπτομέρειες γιατί ψειρίζοντας τον κώνωπα θα χάσετε πολύ σημαντικές διευθετήσεις. Δώστε έμφαση στη δράση των σκέψεων σας, αποφεύγοντας όλο το δυναμικό να διοχετευτεί μονάχα σε σκέψη με μηδενική εξωτερική πρακτική δράση.

*

Από τις 5/9 έως τις 14/9 με το ευνοϊκό κοίταγμα με τον ανάδρομο Κρόνο από τον Αιγόκερο, παλιές υποχρεώσεις και μισοτελειωμένα έργα απαιτούν δράση.

Ειδικότερα, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ταύροι στην καρδιά του 2ου δεκαημέρου για να δράσετε, πρέπει να αναγνωρίσετε το σκοπό που κινεί τα έργα σας. Για τι αγωνίζεστε, και τι σας πρόσφερε η πείρα του παρελθόντος; Δίνοντας την απάντηση, μπορείτε να εργαστείτε εντατικά, και να καταφέρετε το προσδοκώμενο, αλλά απαιτείται επιμέλεια και υπομονή.

*

Από τις 6/9 έως τις 17/9 η δύσκολη όψη με το Δία από τον Τοξότη, δυσχεραίνει τα σχέδια, ωθώντας  στην υπερβολή.

Ειδικότερα, Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες στο μέσο του 2ου  δεκαημέρου, προσέξτε την ανυποχώρητη στάση σας, ιδιαίτερα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Αρνείστε να ακούτε νουθεσίες, επιτίθεστε με υπερφίαλη κριτική, και δεν δέχεστε πρακτική βοήθεια.

Πάψτε να θεωρείτε πως μόνο εσείς κάνετε τέλεια τα πράγματα γιατί κανείς δεν δέχεται για πάντα έναν ξερόλα που δίνει μόνο εντολές και κάνει μονίμως κριτική. Συνειδητοποιείστε την υπερβολή στη στάση σας, χαλαρώστε, και μοιραστείτε τους προβληματισμούς σας, γιατί αλλιώς θα μείνετε μόνοι σας να βράζετε στο ζουμί σας!

*

Από τις 10/9 έως τις 18/9 αντιπαραβάλλεται ο Άρης, έναντι του  ανάδρομου Ποσειδώνα από τους Ιχθείς.

Ειδικότερα, Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες του 2ου δεκαημέρου νιώθετε πως εξαναγκάζεστε να ακολουθείτε δρόμους που δεν έχετε επιλέξει οι ίδιοι.

Όντες ευάλωτοι στη θέληση των άλλων, αναζητάτε πλάγιους τρόπους προκειμένου να επιτύχετε τους στόχους σας. Διακατέχεστε από έντονο συναισθηματισμό, μπερδεύεστε για το ποιοι πρέπει να είστε και πως να φέρεστε.

Απαιτείται χαλάρωση, διαχείριση μέσω εναλλακτικών, διαλογισμό, ή στροφή σε κάποιου είδους τέχνη για να μπορέσει να λειτουργήσει παραγωγικά η όψη. Ειδάλλως, εύκολα θα μπορούσατε να γίνετε εκμεταλλεύσιμοι, να απογοητευτείτε, και να κάνετε αμείλικτη κριτική προς τον εαυτό σας.

*

Από τις 17/9 έως τις 22/9 με την ευνοϊκή επιρροή από τον ανάδρομο Πλούτωνα από τον Αιγόκερο ανασυντάσσονται οι δυνάμεις.

Ειδικότερα, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ταύροι στις αρχές του 3ου  δεκαημέρου, νιώθετε σύγκρουση με τον εαυτό σας και την κοινωνία, ακροβατώντας ανάμεσα  στην αντικοινωνικότητα και τον ατομικό δρόμο.

Με βασικό σας μέλημα όμως την εντιμότητα απέναντι στον εαυτό σας, μπορείτε να διοχετεύσετε αρμονικά το δυναμικό της όψης. Μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας μπορεί να σας κάνει αστείρευτα δημιουργικούς, διαθέτοντας πολυποίκιλες δυνατότητες έκφρασης και εξωτερίκευσης της λίμπιντο, μέσα από δραστηριότητες που οι ίδιοι θα επιλέξετε.

*

Πλούσιες λοιπόν οι όψεις του Πρακτικού Άρη στην Παρθένο, που μας ωθεί προς διεκπεραίωση όλων των ζητημάτων που άπτονται της απαιτούμενης προσοχής και δράσης μας, αποσκοπώντας σε έργο.   

 

Νίκη Δημητρίου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr/

www.kosmogramma.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x