A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ο Χαρισματικός Ήλιος στην Παρθένο – Και πως μας επηρεάζει


Ο Ήλιος, το λαμπερό αστέρι του Ηλιακού μας συστήματος, στις 23 Αυγούστου στη 1.00 το μεσημέρι, εισέρχεται στη ζωδιακή περιοχή της Παρθένου. Όλη η φύση ανασκουμπώνεται και σηκώνει μανίκια κατά το θέρος, με το τελείωμα του καλοκαιριού.

Ο λαμπερός αστέρας της συνείδησης στην Παρθένο, σηματοδοτεί την απαρχή του φθινοπώρου, και την επάνοδό μας στις εργασιακές επάλξεις, στις σπουδές και σε όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της καθημερινότητας. 

Μετά το ξεφάντωμα με τις ξέγνοιαστες ημέρες των καλοκαιρινών αδειών, καλούμαστε να οργανωθούμε, να διευθετήσουμε άχαρες υποθέσεις τις οποίες κρατήσαμε σε αναμονή λόγω διακοπών, να τακτοποιήσουμε πρακτικά ζητήματα, εν ολίγοις να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας επιστρέφοντας -κάθε κατεργάρης στον πάγκο του-.

Καθαρίζουμε, απολυμαίνουμε, τακτοποιούμε χώρους, σπίτια, ρουχισμό, μεταφορικά μέσα. Ότι δηλαδή διευκολύνει αλλά και εξυπηρετεί τη ζωή της καθημερινότητας μας. 

Αλλά επίσης κάνουμε και check-up, ασχολούμαστε με θέματα υγείας που παραμελήσαμε, ενδεχομένως αλλάζουμε διαιτολόγιο και οι περισσότεροι πιθανώς, επαναπροσδιοριζόμαστε εργασιακά. 

Κάνουμε κάποιου είδους ανάλυση όλων των ζητημάτων, που άπτονται πρακτικά ζητήματα της ζωής μας, με τα οποία ενδέχεται να πορευτούμε στη συνέχεια.

Η οργάνωση είναι το κύριο χαρακτηριστικό μας αλλά και η τάξη, όπως και η ανάγκη για ξεκαθαρίσματα. Η ζωή μας διέπεται από σοβαρότητα και τάσεις να περνάμε τα πράγματα από το μικροσκόπιο. 

Αποκτάμε χαμηλούς τόνους, με διάθεση να εργαστούμε με επιμέλεια, αλλά και να προσφέρουμε όπου παρίσταται ανάγκη.

***

Με την είσοδο του ο Ήλιος στην Παρθένο συνεχίζει να πορεύεται παρέα με την Αφροδίτη, όπου προπορευόμενη απομακρύνεται οριστικά την επομένη, δηλαδή στις 24/7.

Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες των πρώτων ημερών, οι έρωτες αυτό το διήμερο διέπονται από ρεαλισμό και πρακτικότητα. 

Αγάπες του καλοκαιριού θα δείξουν κατά πόσο μπορούν να κρατήσουν, όταν τα πράγματα σοβαρεύουν με την επάνοδο στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Από 26/8 έως 10/9 η συνάντηση με τον Άρη φωτίζει και υλοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες.

Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες των τελευταίων ημερών του 1 ου δεκαημέρου, και των πρώτων του 2 ου δεκαημέρου, μπορείτε να προωθήσετε με ευκολία τα σχέδια σας επάνω σε μια απτή, πρακτική βάση, και να εισπράξετε χειροπιαστά αποτελέσματα των προσπαθειών σας.

Από 27/8 έως 1/9 με την ευνοϊκή όψη με τον ανάδρομο Ουρανό από τον Ταύρο προμηνύονται αναπάντεχα γεγονότα.

Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ταύροι στην καρδιά του 1 ου δεκαημέρου, εξαιτίας της αναδρομής του Ουρανού μπορείτε να λειτουργήσετε με μια πρωτόγνωρη διαισθητική σπιρτάδα, που θα σας φέρει πολύ ευχάριστα γεγονότα δίνοντας σας δύναμη να πατάτε γερά στα πόδια σας εργασιακά, αλλά και καθησυχασμό για κάποια θέματα υγείας, για τα οποία είχατε άγχη και ανησυχίες.

Από 1/9 αρχίζει να πραγματοποιείται η συνάντηση με τον Ερμή που ζυγώνει τρεχάτος τον Ήλιο, αφήνοντας τον τελικά πίσω του οριστικά στις 7/9.

Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες των τελευταίων ημερών του 1 ου δεκαημέρου, και των πρώτων του 2 ου δεκαημέρου, οι σκέψεις σας επικεντρώνονται σε έναν εξονυχιστικό έλεγχο για όσα σας ενοχλούν. Μπορείτε να εντοπίσετε τα ψεγάδια και να εργαστείτε για τη λύση τους, αποφεύγοντας να αναλωθείτε με εμμονή στις λεπτομέρειες ψειρίζοντας τον κώνωπα, γιατί έτσι και θα κουράσετε τους γύρω σας, και τα θέματα θα παραμείνουν άλυτα, να σας αγχώνουν περισσότερο από πριν.

Από 4/9 έως 10/9 με την εύνοια με τον ανάδρομο Κρόνο από τον Αιγόκερο, η οργανωτική σας ικανότητα και η συνεργασία με τις προϊστάμενες αρχές προμηνύεται αποτελεσματική.

Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ταύροι στα μέσο του 2 ου δεκαημέρου, η επιτυχία έρχεται αλλά με σκληρή προσωπική προσπάθεια και δουλειά. Γινόσαστε κάπως συντηρητικοί, αλλά είστε δίκαιοι.

Αναγνωρίζετε τα όρια σας έχοντας άριστο ηθικό κώδικα και επίγνωση των δυνατοτήτων σας, οπότε καταφέρνετε και αποδίδετε τα μέγιστα.

Από 5/9 έως 12/9 πραγματοποιείται η δύσκολη όψη με τον Δία που φέρνει υπερβολές.

Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες στα μέσα του 2 ου δεκαημέρου, η στάση να αναλύετε υπερβολικά δεν σας εξυπηρετεί. 

Υιοθετείστε συμπεριφορές που ξεκινούν με λογική, αλλά στη συνέχεια επεκτείνουν τους ορίζοντες σας, για να εισπράξετε οφέλη. 

Μόνο έτσι μπορείτε να αναγνωρίσετε πως υπάρχουν περισσότερα από την τετράγωνη λογική σας. Αποφύγετε να γίνεστε υποχόνδριοι, και εμμονικά αρρωστοφοβικοί.

Από 7/9 έως 12/9 αντιπαραβάλλεται ο Ήλιος με τον ανάδρομο Ποσειδώνα από τους Ιχθείς.

Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες του 2 ου δεκαημέρου, προσπαθείτε να κρυφτείτε από τα πράγματα που σας πληγώνουν, εκλογικεύοντας τις καταστάσεις. 

Η φυγή δεν ήταν ποτέ αξιόπιστη λύση. Αντιμετωπίστε όλα όσα σας τρομάζουν -επειδή δεν τα καταλαβαίνετε- με γνώμονα την πίστη. Είναι αδύνατον τα πάντα να εξηγηθούν μόνο με τη λογική. Αφεθείτε σε ένα άγνωστο συναισθηματικό βάθος βιώνοντας το. 

Κρίμα δεν είναι να αποκλείετε μόνιμα το άπιαστο από τη ζωή σας; Πιστέψτε πως κάτι ανώτερο υπάρχει, το οποίο δεν είναι ανάγκη να το εξηγήσετε…

Από 11/9 έως 16/9 με την ευνοϊκή όψη με τον ανάδρομο Πλούτωνα από τον Αιγόκερο, η ζωτική δύναμη ξεχειλίζει.

Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ταύροι στα τέλη του 2 ου , και στις αρχές του 3 ου δεκαημέρου, παρ’ όλη την εσωτερική σύγκρουση λόγω της αναδρομής του Πλούτωνα που απαιτεί να κλείσετε πόρτες με το παρελθόν, προκαλείτε με ευκολία τελικά, τις ποθούμενες αλλαγές, εκπληρώνοντας μεγάλο μέρος κάποιων εκ των σοβαρών στόχων, που έχετε θέσει στη ζωή σας.


***

Με τον Ήλιο στην Παρθένο γινόμαστε βαθιά δημιουργικοί γιατί βασιζόμαστε στα έργα και όχι μόνο στα λόγια και τη φαντασία. Πράττουμε ως ταπεινοί εργάτες της ζωής, υπηρετώντας τους πρακτικούς μας στόχους και υλοποιώντας τους.

Μόνο όμως εφ’ όσον είμαστε χαλαροί, και μπορούμε να βλέπουμε το δάσος, δίχως προσκολήσεις στο κάθε δεντράκι…Νίκη Δημητρίου
Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x