A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ο Αναλυτικός Ερμής στην Παρθένο και πώς θα επηρεάσει

 

                    Ο Αναλυτικός Ερμής στην Παρθένο και πώς θα επηρεάσει

 

Στις 29 Αυγούστου λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, ο επικοινωνιακός πλανήτης Ερμής, ο πλανήτης της αντίληψης, των ιδεών, της έκφρασης στη γραφή και το λόγο, των ΜΜΕ, των διαπραγματεύσεων και του εμπορίου, εισέρχεται στην Παρθένο, ζωδιακή περιοχή έξαρσης του, μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου. 

 

Τακτοποιούμε περίτεχνα τη σκέψη μας, γινόμαστε αναλυτικοί, με εύστροφη αντιληπτικότητα. Χωρίς να περιοριζόμαστε στην παρατήρηση και καταγραφή, αποκτάμε ορθή κρίση του τι είναι χρήσιμο και πρακτικό. Λειτουργούμε χαλαρά χωρίς περιττές βιασύνες, έχουμε ταχύτητα στη   άμεσα αντανακλαστικά. Διαχειριζόμαστε με προσοχή και αποτελεσματικότητα κοινότυπες και βαρετές υποχρεώσεις με χαρτούρα, συμβάσεις, δημόσιες υπηρεσίες κλπ, αλλά και όσα ζητήματα άπτονται της προσοχής στα ψιλά γράμματα. Προσανατολιζόμαστε στην καθημερινότητα, και τα εργασιακά. 

 

Γινόμαστε σταθεροί και οργανωτικοί, με ικανότητα να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις, παρέχοντας αποδοτικά τις υπηρεσίες μας. Διαπρέπουμε σε διανοητικά θέματα, αλλά και τεχνικά που απαιτούν έμφαση στη λεπτομέρεια και σπάνια αποσπόμαστε από άσκοπες φιλολογίες. Για να θυμόμαστε καλύτερα λεπτομέρειες, μπορούμε να υιοθετήσουμε την πρακτική της βάσης δεδομένων, αλλά και διάφορες τεχνικές εκμάθησης.

 

Στις συναναστροφές μας δεν εμπλεκόμαστε σε συναισθηματισμούς και υπερβολές. Κρατάμε χαμηλούς τόνους, αποφεύγουμε τις φιλονικίες, και συχνά σκεφτόμαστε διπλά πριν εκφραστούμε. Προσφέρουμε με άνεση τη βοήθεια μας όπου μας ζητηθεί, αν και ενδόμυχα περιμένουμε την ανταπόδοση. Είναι που ασπαζόμαστε την πεποίθηση του δούναι και λαβείν. 

 

Μπορούμε όμως να γίνουμε και σκληρά καυστικοί μέσω κριτικής, να αναλωθούμε σε ασήμαντες λεπτομέρειες και να κρατάμε κανόνες τετράγωνης λογικής ως λάβαρα. Έχουμε αδυναμία να ξεφύγουμε από τη στενότητα των αντιλήψεων μας, γιατί η εγκεφαλική δραστηριότητα που μας κατακλύζει, λειτουργεί ακατάπαυστα, κάνοντας μας νευρικούς κατά τη σχολαστική μας προσπάθεια, να τοποθετούμαστε εγκεφαλικά με τις αντιρρήσεις μας.

 

Από 1/9 έως 6/9 με τη συνάντηση με τον Ήλιο, ο ορθολογισμός, η σοβαρή κριτική, και η έμφαση στις λεπτομέρειες πρωτοστατούν. 

Αντιμετωπίζουμε καθημερινότητα και δουλειά με διάθεση να φέρουμε τάξη και ξεκαθαρίσματα. Περνάμε τα πάντα από εξονυχιστικό έλεγχο. Προσπαθούμε με αυτοκριτική να δώσουμε έμφαση στη μεγάλη εικόνα για να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε την τάση να βλέπουμε πρισματικά και να κολλάμε σε πράγματα που δεν έχουν πραγματική σημασία.  Επηρεάζονται περισσότερο Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες από τα μέσα του 1ου, έως τα μέσα του 2ου δεκαημέρου.

 

Από 1/9 έως 6/9 με τη συνάντηση με τον Άρη, οι δράσεις γίνονται δραστήριες, αποτελεσματικές και με μεγάλη ενεργητικότητα. 

Μπορούμε να παράγουμε έργο και να λύσουμε ζητήματα με ταχύτητα, και μεγάλη διορατικότητα.  Θα πρέπει να αποφύγουμε την υπερεκτίμηση των καταστάσεων και την αιχμηρή γλώσσα, που πάει παρέα με την ειρωνεία. Επικεντρώνουμε όλη την ενέργεια στους στόχους μας ειδάλλως στις διαπροσωπικές σχέσεις ενδέχεται να τσακωθούμε.

Επηρεάζονται περισσότερο, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες στα τέλη του 1ου, αρχές του 2ου δεκαημέρου,

*

Από 7/9 έως 13/9  με τη συνάντηση με την Αφροδίτη μας απασχολούν σχέσεις και οικονομικά. 

Σκεπτόμαστε το μέλλον των σχέσεων βάζοντας στο ζύγι αν αξίζουν πρακτικά να περάσουν σε επόμενο επίπεδο. Οι προβληματισμοί που αφορούν οικονομική διαχείριση οδηγούν σε πρακτικότητα και σύνεση. Είμαστε κάπως σφικτοί όμως σε πράγματα που μας δίνουν χαρά, θεωρώντας τα μη αναγκαία. Θα πρέπει όμως να τα χαρίσουμε στον εαυτό μας και ας μην έχουν κάποια χειροπιαστή χρησιμότητα. Επηρεάζονται περισσότερο, Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες του 3ου δεκαημέρου,

*

Από 4/9 έως 6/9 με το ευνοϊκό κοίταγμα με τον Κρόνο από τον Αιγόκερο υπάρχει επικοινωνιακή αξιοπιστία επικοινωνιακά, αλλά παράλληλα λόγω της αναδρομής, αυξημένος συντηρητισμός και παγερή σοβαρότητα. 

η γραφή και τα λόγια σας γίνονται σταράτα και σας εκτιμούν γι’ αυτό. Είστε αξιόπιστοι, προσγειωμένοι και πρακτικοί, επικεντρωμένοι στην ουσία των πραγμάτων. Σκέφτεστε και μοιράζεστε ιδέες που έχουν πρακτική βάση και ορθή λειτουργικότητα που δεν κρύβεται, οπότε χαλαρώστε. Φαντάζετε ανθρωποδιώκτες λόγω σοβαρότητας και μόνο αυτό χρειάζεται προσοχή. 

Επηρεάζονται περισσότερο, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ταύροι στην καρδιά του 2ου δεκαημέρου.

*

Από 4/9 έως 7/9 η δύσκολη όψη με το Δία από τον Τοξότη, υπερβάλει στη συσσώρευση πληροφοριών, υστερώντας σε ουσιαστική, μεστή γνώση. 

Νιώθουμε αναστατωμένοι και ανήσυχοι. Αγχωνόμαστε με την απαίτηση για τελειότητα, πιέζοντας το μυαλό υπέρ του δέοντος. Ο εγκέφαλος λειτουργεί ακατάπαυστα στην προσπάθεια να αφομοιώσει όγκους πληροφοριών, κάνοντας ταυτόχρονα ακατάπαυστους συνειρμούς. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν μας κυνηγάνε και πως εμείς οι ίδιοι ευθυνόμαστε για τους τόσο υπερβολικούς ρυθμούς. 

Επηρεάζονται περισσότερο, Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες στο μέσο του 2ου δεκαημέρου.

                                                                             *

Από 5/9 έως 8/9 με τον ανάδρομο Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, δημιουργούνται ψευδαισθήσεις. 

Καχυποψία και μπερδεμένες σκέψεις μας αποσυντονίζουν, με σενάρια τα οποία ανήκουν μονάχα στο χώρο της φαντασίας. Ένας τρόπος να διοχετεύσουμε την ενέργεια, είναι να βγει προς τα έξω σε καθαρά φανταστικούς κόσμους.

Στην απτή καθημερινότητα προσέχουμε τα λόγια που θα μας πουν αυτό το διάστημα και δεν τα παίρνουμε τοις μετρητοίς, γιατί ενδεχομένως να τα πάρουν πίσω ή να κρύβουν κάποιο δόλο.

Επηρεάζονται περισσότερο, Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες αρχές του 2ου δεκαημέρου.

                                                                       *

Από 7/9 έως 10/9 με την ευνοϊκή επιρροή με τον ανάδρομο Πλούτωνα από τον Αιγόκερο, παρά την υπάρχουσα λανθάνουσα υποσυνείδητη σύγκρουση του εγώ με την κοινωνία λόγω αναδρομής, το μυαλό έχει την ικανότητα να εξετάζει τα πράγματα σε βάθος. 

Έχουμε εξαιρετική ευκαιρία μιας ενστικτώδους ικανότητας να πιάνουμε τον σφυγμό των καταστάσεων και να ανταποκρινόμαστε με τον πιο εύστοχο τρόπο. Έχουμε πυγμή και πειθώ τα λόγια αλλά και τα γραπτά και βιώνουμε διαισθήσεις. Γινόμαστε πραγματικά δαιμόνιοι, με τη θετική έννοια του όρου.

Επηρεάζονται περισσότερο, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ταύροι στις αρχές του 3ου δεκαημέρου.

 

Ο Ερμής στην Παρθένο αποκτά τη δυνατότητα τελειοποίησης των χαρακτηριστικών του λόγω έξαρσης. Μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα ευφυείς, συγκροτημένοι, με ένα επιστημονικό μυαλό που του αρέσει να ερευνά, κάνοντας πρακτική εφαρμογή των σκέψεων και λόγων μας, γινόμενοι καθ’ όλα αποτελεσματικοί. Λειτουργώντας τα ανώτερα στοιχεία, κυριολεκτικά μπορούμε να επιτύχουμε –κυρίως διανοητικούς- στόχους, με τον ιδανικότερο τρόπο.

 

Νίκη Δημητρίου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.kosmogramma.gr

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x