A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

"Εμείς και ο Κόσμος" - Δράσεις Σεπτεμβρης, Νεφελαιωνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ "ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ." ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, 

Προβολή ντοκιμαντέρ Cowspiracy, 7/9/2019

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» (www.nefeleonas.gr) και η «Συνύπαρξη» (http://siniparksi.gr/) σας καλούν σε μια δωρεάν προβολή του ντοκιμαντέρ Cowspiracy, σε σκηνοθεσία Κιπ Άντερσεν, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, στις 7μμ.

Η προβολή θα γίνει στο καφε-πολυχώρο του Νεφελαιώνα (Στεργιογιάννη 1, Κομμένο Μπεντένι, Τ.Κ. 71305, Ηράκλειο Kρήτης).

Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. 

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Ένα σοκαριστικό από πολλές απόψεις ντοκιμαντέρ που μας καλεί να επανεξετάσουμε τον τρόπο ζωής μας και παρά τις σκληρές αλήθειες που παρουσιάζει, το πετυχαίνει με ευχάριστο και ζωντανό τρόπο.

Το Cowspiracy, τίτλος που παίζει με τις λέξεις «συνωμοσία» και «αγελάδα», αναδεικνύει τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον η καταστροφικότερη βιομηχανία του πλανήτη, η κτηνοτροφία. Σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία, η κτηνοτροφία είναι η βασικότερη αιτία της αποψίλωσης των δασών και της καταστροφής του Αμαζονίου, της σπατάλης και της ρύπανσης των υδάτων και υπεύθυνη για περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ακόμα και από ολόκληρο τον παγκόσμιο κλάδο μεταφορών - αυτοκίνητα, αεροπλάνα, τρένα και πλοία μαζί. Είναι επίσης πρωταρχική αιτία της εξαφάνισης των ειδών, της διάβρωσης του εδάφους αλλά και των ωκεάνιων νεκρών ζωνών.

Σε μια εποχή που το ζήτημα της καταστροφικής υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής αποτελεί κυρίαρχο θέμα συζήτησης, τι θα λέγατε να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα και να ανακαλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αποφύγουμε την επερχόμενη καταστροφή; 

Trailer ταινίας, εδώ: https://vimeo.com/95436726

nefeleonas.gr


Κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς, συνάντηση γνωριμίας με το «Νεφελαιώνα»

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.»  (www.nefeleonas.gr) προσκαλεί εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας, εν ενεργεία ή συνταξιούχους, σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το χώρο και τις δράσεις του. Ο σκοπός της συνάντησης είναι να διερευνήσουμε πώς ο χώρος του «Νεφελαιώνα»  θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Έχουμε μερικές ιδέες π.χ. για βιωματικά εργαστήρια εκπαιδευτικών, για συναντήσεις μαθητικών ομάδων, για προβολές ταινιών με εκπαιδευτικό σκοπό, για ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών, κ.α. Θα χαρούμε όμως να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο δράσεων προς υλοποίηση.

Αν τυχόν δεν καταφέρετε να παραβρεθείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail στο nefeleonas@gmail.com, να μας στείλετε τις ιδέες σας και να συναντηθούμε στην επόμενη συνάντηση που θα προγραμματιστεί.

Παρασκευή 6 Σεπτέμβρίου 2019

Ώρα: 7.00-9.00 μ.μ.

Χώρος συνάντησης: Καφε-πολυχώρος «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.», Στεργιογιάννη 1, Κομμένο Μπεντένι, Τ.Κ. 71305, Ηράκλειο Κρήτης.

nefeleonas.gr

 

Συγκέντρωση παλιών και νέων επιτραπέζιων παιχνιδιών

Πριν τα τάμπλετ και τα πατίνια, κάποια-μεγάλα τώρα – παιδιά συνήθιζαν να παίζουν πολύ επιτραπέζια. «Monopoly», «Hotel», «Τα μυστήρια στο πεκίνο», «Ναυμαχία», «Κυνήγι ερωτήσεων», «Μάντεψε ποιός», ήταν μόνο μερικά από αυτά.

Ο «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ» (www.nefeleonas.gr)  συγκεντρώνει παλιά και νέα επιτραπέζια με σκοπό αυτά να είναι διαθέσιμα στο χώρο του για παιχνίδι, για όλες τις ηλικίες. Αν έχετε παλιά φθαρμένα επιτραπέζια με χαμένα πιόνια, φέρτε τα, θα κάνουμε την προσπάθεια να τα επισκευάσουμε για να πάρουν πάλι ζωή. Αν έχετε νέα επιτραπέζια φέρτε τα κι αυτά στο χώρο, απλά μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί και την παρέα σας για να τα παίξουμε! Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε πάντα κάτι καινούριο για να περνάμε καλά!

Δεχόμαστε τα επιτραπέζια οποιαδήποτε ώρα εντός του ωραρίου λειτουργίας μας, για το οποίο ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας www.nefeleonas.gr

nefeleonas.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι τρεις τελευταίες συλλογές του «Θλίψης Τρόπαια», «Τα Φώτα στα Νερά» και «Μεσονυκτικόν» είναι πλέον διαθέσιμες στην ιστοσελίδα Σιταρήθρα, σε δωρεάν download.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γεννημένη το 1927, φυλακίστηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά στη συνέχεια άρχισε να παίζει σε κλαμπ και καφέ. Ο Ζαν Πολ Σαρτρ είχε πει για εκείνη: «Η Γκρεκό έχει εκατομμύρια ποιήματα στη φωνή της»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το επικό αυτό έργο μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη. Εκρεμεί ένταλμα σύλληψης του. Το 1949 καταφέρνει να φτάσει στο Παρίσι, με τη βοήθεια και του Πάμπλο Πικάσο.Τον προτείνουν για πρόεδρο της Χιλής, παραχωρεί τη θέση στον Σαλβαδόρ Αλιέντε
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι ταινίες τους θα παρουσιαστούν σε τέσσερις χώρους: δύο κλειστά σινεμά, ένα θερινό και ένα drive-in, για πρώτη φορά στην ιστορία του διεξάγεται ταυτόχρονα και σε φυσικούς χώρους και online.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x