A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δραματική έκκληση από γονείς 12χρονου με καρδιοπάθεια

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι γονείς του 12 χρονου Γιάννη Σταμόπουλου, ενός αγοριού που πάσχει από σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια και περιμένει μόσχευμα πνευμονικής βαλβίδας.

Το μόσχευμα έχει βρεθεί, όμως, οι γονείς του 12χρονου Γιάννη δηλώνουν άτυχοι, καθώς η Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα του Παίδων “Αγ. Σοφία” κλείνει για ανακαίνιση, από τις 16 έως τις 20 Δεκεμβρίου, οπότε δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την παραλαβή του μοσχεύματος και την σωτήρια επέμβαση του μικρού αγοριού, όπως λένε.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου τους παραπέμπουν, όπως υποστηρίζουν, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όμως, θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ίσως θα είναι αργά για το παιδί τους, όπως λένε:

“Το παιδί μας θα πρέπει να συμπεριληφθεί εκ νέου μαζί με τα υπόλοιπα 60 παιδιά της λίστας του “Αγία Σοφία” σε μια νέα λίστα αναμονής του Ωνασείου. Μέχρι, όμως, να έρθει η σειρά του το μόσχευμα θα έχει χαθεί!” τονίζουν οι γονείς του Γιάννη σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Δείτε την επιστολή:

επιστολή

Οι γονείς του 12χρονου Γιάννη ζητούν την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας

Οι γονείς του 12χρονου Γιάννη έστειλαν επιστολή στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια,, την οποία δημοσιεύει το infokids.gr, με την οποία ζητούν την παρέμβαση του, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα του παιδιού τους. Στην επιστολή παραθέτουν όλο το ιατρικό ιστορικό του Γιάννη, ο οποίος γεννήθηκε με σύμπλοκη καρδιοπάθεια: τετραλογία fallot και έλλειψη πνευμονικής βαλβίδας, ενώ έχει υποβληθεί έως σήμερα σε 5 καθετηριασμούς, ένα μπαλονάκι και δύο χειρουργεία ανοιχτής καρδιάς:

“Μετά το δεύτερο χειρουργείο, η βιολογική βαλβίδα που του είχε τοποθετηθεί άρχισε να εμφανίζει στένωση. Σήμερα μετά από 4 χρόνια, αυτή η στένωση έχει γίνει πολύ σοβαρή και το παιδί έχει κακή ποιότητα ζωής, και πρέπει να μεταμοσχευθεί άμεσα”, λένε οι γονείς του.

Σήμερα ο Γιάννης έχει περιορισμένη δραστηριότητα, υποφέρει από συνεχή λιποθυμικά επεισόδια, οπότε οι εντολές των καρδιολόγων του ήταν να απέχει από τα πάντα. Το Νοέμβριο του 2018, οι γιατροί του Παδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων “η Αγία Σοφία” που παρακολουθούν τον Γιάννη από τη μέρα της γέννησής του μέχρι σήμερα, τον έβαλαν σε λίστα αναμονής για εύρεση μοσχεύματος πνευμονικής βαλβίδας. Τον Αύγουστο του 2019, ο γιατρός τους στο Παίδων τους ενημέρωσε ότι το μόσχευμα βρέθηκε, όμως, την ίδια εποχή ελήφθη ξαφνική απόφαση, ότι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Παίδων “Αγία Σοφία” θα κλείσει.

“Είναι επείγον να γίνει άμεσα η παραγγελία του μοσχεύματος από τη Διοίκηση του “Αγία Σοφία”, ώστε να μην το χάσουμε, καθώς επίσης να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό το χειρουργείο του παιδιού στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της Ελλάδας, που ζητάμε και πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, για το καλό των καρδιοπαθών παιδιών μας!” τονίζουν οι γονείς του 12χρονου Γιάννη.iatropedia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Από… κομπάρσος, πρωταγωνίστρια. Ο λόγος για τη μύτη, που, αν και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία και στη συνολική εικόνα του προσώπου, είναι παραμελημένη.
ΥΓΕΙΑ
Τα εργαστηριακά ευρήματα από τη νόσο covid-19 παρουσιάζουν ένα μεγάλο εύρος τιμών και ποσοστών, αλλά και του αμυντικού προφίλ του ασθενούς.
ΥΓΕΙΑ
Στην επικαιροποίηση των οδηγιών για ασθενείς με άσθμα και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) σχετικά με τον νέο κορωνοϊό (Covid -19), προχώρησε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ).
ΥΓΕΙΑ
Στην κρισιμότητα των δύο επόμενων εβδομάδων για την πορεία της κρίσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός Αναστασία Κοτανίδου.
ΥΓΕΙΑ
Ομ. καθ. Πνευμονολογίας Δημ. Μπούρος: Όποιος νοσεί από κορωνοϊό δεν πρέπει να ντρέπεται ούτε να έχει ενοχές.
ΥΓΕΙΑ
Σε 71 έφτασαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 695 .
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ