A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου – Ισορροπώντας σε τραμπάλα


Η 14η ημέρα του Σεπτεμβρίου, μια μέρα παραδοσιακά αφιερωμένη στις ύψιστες έννοιες της Πίστης, Αγάπης και Σοφίας,  προσφέρει τον πρώτο πρωινό της χαιρετισμό στις 7 και 33 λεπτά στην Πανσέληνο  του μήνα, η οποία  πραγματοποιείται  στην 22η μοίρα του άξονα Παρθένου - Ιχθύων.

Είναι η στιγμή εκείνη που η συνεσταλμένη  Σελήνη των Ιχθύων αντικρύζει  διαμετρικά  τον ψυχρό, λογικό και πρακτικό  Ήλιο της Παρθένου. Οι δέσμες φωτός του,  ολοκληρώνουν το περίγραμμά της, φανερώνοντας ολοκληρωτικά  το ζεστό και ευμετάβλητο συναισθηματικό της φορτίο.

Είναι η ώρα της Πανσελήνου,  η ώρα της κορύφωσης  της Νέας Σελήνης που προηγήθηκε. Οι προτεραιότητες της ήταν οι πρωταρχικές  ανάγκες  της ζωδιακής περιοχής της Παρθένου που αντιπροσώπευε. Μετά την ημερολογιακή αποχώρηση  του καλοκαιριού και της αντικειμενικής του χαλαρότητας, μας  προέτρεπε σε  οργάνωση και σε  εκούσια  επιστροφή στην τάξη, στο πρόγραμμα, .στην ασφαλή ρουτίνα.

Η αντίθεση του Ήλιου και της Σελήνης, όπως και κάθε αντίθεση, σημαίνει αντιπαράθεση … μάχη.  Στην παρούσα, ο αγώνας διαδραματίζεται ανάμεσα στη λογική και τα συναισθήματα.

Η πλανητική  εικόνα της Πανσελήνου  θυμίζει  εικαστικό δρώμενο που με έκδηλη παραστατικότητα περιγράφει την πάλη  του ατόμου να κερδίσει εκτίμηση και  υπόληψη, να νοιώσει σπουδαίος και σημαντικός μέσα στο κοινωνικό και προσωπικό του περιβάλλον .Τη διάσταση αυτή μας τη  μεταφέρει ο συνδυασμός του Ήλιου, του Άρη και του Ωροσκόπου.

Στην ίδια παράσταση αντιλαμβανόμαστε την αγωνία της αυτόματης  συναισθηματικής λειτουργίας να αποζητά  να διεκδικήσει τον  χώρο της στον ίδιο χρόνο.

Είναι η έκφραση της  προσωπικότητας, της Σελήνης. Η έντονη επιρροή του Ποσειδώνα πάνω της, μεγεθύνει το ιχθυακό της στοιχείο.

Η βασική  ανάγκη της Σελήνης  είναι η  μη προγραμματισμένη  εκδήλωση και  το κύριο χαρακτηριστικό του Ιχθύ, η εσωτερική διαφυγή, η  απόσυρση από κάθε προγραμματισμό. Ο συσχετισμός τους προκαλεί …το χάος.

Σαν παιδιά χωρισμένα στις ομάδες της λογικής και των συναισθημάτων, οι πλανήτες αγωνίζονται να ισορροπήσουν στην ανήσυχη πλανητική τραμπάλα.

Η πολυπόθητη επιτυχία  είναι αποτέλεσμα λογικής και προγραμματισμού.

Ο Ωροσκόπος στην 26η μοίρα της Παρθένου συμμαχεί  με τη δράση του Άρη, τη σκέψη του Ερμή και την ανάγκη της Αφροδίτης, στην ίδια ζωδιακή περιοχή.

Ο εκρηκτικός συνδυασμός του Ήλιου και του Άρη είναι η έκφραση της διευθετημένης δράσης.

Εκφράζει μια  θέληση κρυφή, σχεδόν εμμονική, που οπλίζεται με τη δύναμη , την επιμονή και την υπομονή της Παρθένου. Η συμμετοχή του Δία δίνει μια επιπλέον ώθηση. Τα σχέδια εκφράζονται ως όνειρα ίσως.. υπερβολικά.

Η συμπλοκή του Δία στην πλανητική αντίθεση της Πανσελήνου, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την δυσαρμονική όψη του Άρη και του Ποσειδώνα. Η υπερβολή είναι κακός σύμβουλος στο ήδη θολωμένο τοπίο.

Τα μεταβλητά ζώδια Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες και Δίδυμοι που έχουν Ήλιο ή προσωπικούς πλανήτες γύρω από την 17η μοίρα των ζωδίων αυτών,  θα είναι οι άμεσοι αποδέκτες μιας αποπροσανατολισμένης ενέργειας που αν δυσκολευτεί να εντοπίσει το επιθυμητό, μεταβάλλεται σε θυμό, ματαιοπονία και επίπονη αυτοκριτική.

Είναι σίγουρα μια όχι ευχάριστη και επιθυμητή κατάσταση, που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι στόχοι εκτός από ξεκάθαροι και ρεαλιστικοί, εξέφραζαν  αυτό που πραγματικά ποθούμε.  

Η ευνοϊκή όψη του Άρη  με τον Πλούτωνα που πραγματοποιείται στον ίδιο χρόνο έχει μια διαφορετική διάθεση. Η προσφορά της σε ευστοχία και δημιουργικότητα, προφανώς με τη κατάλληλη διαχείριση, οδηγεί σε βέβαιη επιτυχία.

Ευνοούνται  τα ζώδια της γης, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ταύροι ιδιαίτερα οι γεννημένοι στο τέλος του δευτέρου και αρχές του τρίτου δεκαημέρου, όπως και Σκορπιοί  και Καρκίνοι της ίδιας περιοχής.  

Στις 14 Σεπτέμβρη η πλανητική ζυγαριά μας καλεί να βρούμε την απόλυτη ισορροπία, ανάμεσα στη λογική προσταγή και στη συναισθηματική παρόρμηση.

Η σωστή διαχείριση  είναι το αποτέλεσμα  της Σοφής διάκρισης που γίνεται με  Πίστη και  Αγάπη, σε οτιδήποτε  θέλουμε να επιτύχουμε.

 Όσο για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε…είναι ένας,  περνά μέσα από την πόρτα του Κρόνου και της ωριμότητάς του και οδηγεί στην  μεταρρύθμιση του Πλούτωνα.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου επηρεάζει ιδιαίτερα τα μεταβλητά ζώδια, Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς, κυρίως  του τρίτου δεκαημέρου αλλά και γενικότερα όσους έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 22η μοίρα των Ιχθύων.

Η πλανητική τραμπάλα προτρέπει σε εκλογίκευση και συναισθηματική ωριμότητα.  Επιζητά απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη λογική και τα συναισθήματα. Στην ισορροπία αυτή προτρέπει η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε.. όλους μας.Άσπα Μόρφου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.kosmogramma.gr

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr/  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Λίγα λεπτά αργότερα έστειλε την πρώτη εικόνα από την επιφάνεια του Αρη.
Είδηση
Ήρθε φαίνεται η ώρα για τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν και το διάστημα.
Είδηση
Η φωτογραφία τραβήχθηκε την Τετάρτη, μία ημέρα αφότου μπήκε επιτυχώς σε τροχιά το σκάφος που στα αραβικά αποκαλείται «Αμάλ»
Είδηση
Τρία ρομποτικά διαστημικά σκάφη φθάνουν στον Άρη μέσα στον Φεβρουάριο, σε ένα σπάνιο συναπάντημα στον αρειανό ουρανό.
Είδηση
Οι αστρονόμοι δεν γνωρίζουν πόσα τέτοια πολύπλοκα αστρικά συστήματα υπάρχουν στο γαλαξία μας και πέρα από αυτόν. Επίσης παραμένει αίνιγμα η προέλευση τέτοιων συστημάτων με τόσα πολλά άστρα.
Είδηση
Η έκλειψη αυτού του είδους συμβαίνει όταν η Σελήνη περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, με αποτέλεσμα η λάμψη του φεγγαριού να σκοτεινιάζει σε ένα βαθμό.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x