A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κάλεσμα για μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτων της Φρανκφούρτης

Τα βαρέα SUV γυρίζουν σε βάθρο, με μηχανές που ουρλιάζουν στην Off-road πορεία. Ολόκληρη η Γερμανία μιλά για την κλιματική κρίση – μόνο η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει όπως και πριν. Στο διεθνές σόου αυτοκινήτων (IAA) στη Φρανκφούρτη στις 14 Σεπτεμβρίου, η απόδοση του κινητήρα προτάσσεται όλων των άλλων.

Η έκθεση αυτοκινήτων στη Φρανκφούρτη είναι το αποκορύφωμα της χρονιάς στην αυτοκινητοβιομηχανία. Εδώ, οι εταιρείες αρέσκονται να παρουσιάζουν τον εαυτό τους με πράσινο πρόσωπο. Αναφέρονται στο νέο ηλεκτρικό τους μοντέλο – και αποκαλούνται οραματιστές. Στην πραγματικότητα, αυτό αποδεικνύεται ότι είναι ένα ψέμα: ένα εκατομμύριο νέα SUV έρχονται στους δρόμους αυτό το έτος.  Μολύνουν τον αέρα μας, καταλαμβάνουν τα πεζοδρομια μας και καταστρέφουν το κλίμα.

Γι ' αυτό τώρα θα καταλάβουμε την έκθεση αυτοκινήτων – και μαζί με τους συμμάχους μας ζητούμε την στροφή στον τρόπο της κυκλοφορίας!

Στα εγκαίνια για το Κοινό το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου,κινούμαστε από το κέντρο της Φρανκφούρτης με μια μεγάλη διαδήλωση προς την είσοδο του IAA. Χιλιάδες ποδηλάτες-σες, από περισσότερα από εκατό διαφορετικά μέρη παίρνουν το δρόμο προς τη Φρανκφούρτη. Παντού στην περιοχή του Ρήνου και Μάιν υπάρχουν σημεία εκκίνησης – επίσης κοντά σας.

Αυτοκινητόδρομοι γεμάτοι ποδήλατα: οι μεγάλοι άξονες κυκλοφορίας στη Φρανκφούρτη θα γίνουν μια γιορτή για την αλλαγή στον τρόπο κυκλοφορίας. Χωρίς να μπορέσουν να μας αγνοήσουν, θα σταθούμε ενωμένοι μπροστά από την έκθεση της IAA – κρατώντας μια σειρά δημιουργικών και ευφάνταστων πλακάτ στον αέρα. Αντιμετωπίζουμε το λόμπι του αυτοκινήτου ακριβώς εκεί που αισθάνεται ανενόχλητος. Μπροστά από τον συγκεντρωμένο τύπο, ζητούμε μια νέα πολιτική στην κυκλοφορία: με αρκετό χώρο για τους ποδηλάτες-σες, ένα ισχυρό, προσιτό τοπικόσύστημα δημόσιων μέσων κυκλοφορίας της εγγύτητας και κατάλληλους δρόμους που να προσκαλούν τους πεζούς. Πρέπει να ξεφύγουμε από τη βενζίνη και το πετρέλαιο.

Η IAA είναι ένα γιγαντιαίο θέαμα για τα μέσα ενημέρωσης. Αν γίνουμε πραγματικά πολλοί στη διαδήλωση και τις καθορισμένες διαδρομές στις 14 Σεπτεμβρίου, μπορούμε να την κάνουμε ένα σύμβολο για την αλλαγή πολιτικής της κυκλοφορίας.

Το μεσημέρι ξεκινά η διαδήλωση από τη Hauptwache της Φρανκφούρτης, οι  διαδρομές με τα ποδήλατα καταφθάνουναπό όλη την περιοχή Ρήνου-Μάιν: συμμετέχετε και κάντε κλικ στο ηλεκτρονικό κουμπί τώρα. Εκεί μπορείτε να δείτε από πού ξεκινά η διαδρομή και να λάβετε όλοι-όλες  περισσότερες πληροφορίες.

Ο Αμαζόνιος καίγεται, η Γροιλανδία λιώνει με ρυθμό ρεκόρ, το γερμανικό δάσος μαραίνεται – και η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να βασίζεται στη βενζίνη και το ντίζελ. Ο ρυθμός κλιμάκωσης της κλιματικής κρίσης είναι τραγικός. Υπάρχει ελπίδα, αλλά αυτή πρέπει να είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι νέες-οι από τις "Παρασκευές για το μέλλον" το κάνουν. Είναι πεισματάρηδες και άβολοι – έτσι έχουν ήδη επιτύχει πολλά. Τώρα είναι η σειρά μας, και των μεγάλων!

topikopoiisi.euΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Εχθές Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, υποστήκαμε το μεγαλύτερο σοκ μέχρι τώρα στη διάρκεια του αγώνα μας! Οι μετρήσεις που έδειξε ο μετρητής της πιο γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας μέτρησης ρύπων σε πραγματικό χρόνο www.waqi.info ήταν εξωπραγματικές!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου μας εξηγεί πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πέρυσι ο πλανήτης καιγόταν από τήν Σκανδιναβία μέχρι τόν Αμαζόνιο,τή Σιβηρία, Αυστραλία, Ινδονησία, Βολιβία καί μέχρι τήν Αφρική αλλά συνεχίσαμε σάν νά μήν τρέχει τίποτα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Θα περίμενε κανείς, μέσα στο κλίμα των ημερών, να επικρατεί ένα πνεύμα βαθύτερης κατανόησης των προβλημάτων που σχετίζονται με την κατάσταση του περιβάλλοντος και με την υγεία πλατιών στρωμάτων του πληθυσμού.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Χρειάζεται να «θυσιάσουμε κάτι» προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πριν μερικά χρόνια η περιοχή είχε βρεθεί και πάλι στο μάτι των κατ' ευφημισμό «πράσινων» επενδυτών, όμως τότε σύσσωμη η τοπική κοινότητα (κοινωνία) με την τοπική αυτοδιοίκηση (τοπικά συμβούλια κοινοτήτων, Δήμος Καλαμπάκας και Περιφέρεια)
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ