A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ερμής και Αφροδίτη στο Ζυγό και πώς θα μας επηρεάσουν

 

Ερμής και Αφροδίτη στο Ζυγό και πώς θα μας επηρεάσουν

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου αλλάζει το Μετεωρολογικό δελτίο του Αστρολογικού Καιρού των Ουρανών. 

 

Από την πολυαστρία των πλανητών στο γήινο ζώδιο της Παρθένου, αποχωρούν ο Ερμής και η Αφροδίτη, καθώς μετακομίζουν στον αέρινο Ζυγό. 

Στις 10.14 το πρωί πρώτος εισέρχεται ο πλανήτης της επικοινωνίας, των ΜΜΕ, της αντίληψης, και των ιδεών, με αργότερα την καλλονή του ζωδιακού να ακολουθεί το παράδειγμα του, στις 4.42 το απόγευμα της ίδιας μέρας. 

 

Η θέση της Αφροδίτης στο Ζυγό αποτελεί το αγαπημένο της σπίτι, με τη συνθηκολόγηση, την αρμονία, την ομορφιά, τα παντρολογήματα ως ταιριάσματα στις πάσης φύσεως σχέσεις μας, να αποτελούν τα βασικά της χαρακτηριστικά. 

Ο Ερμής δε, βιώνει υπέροχα τη θέση του εδώ γιατί το ζώδιο του Ζυγού, είναι ειδήμων στην επικοινωνία, στις διαπραγματεύσεις και στις κοινωνικές επαφές που εκφράζονται με όλη τους την άνεση. παρέα με τη Ζυγίσια ζεστασιά, η οποία πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις στους χώρους που εμφανίζεται και κινείται. 

 

Αυτό για μας σημαίνει πως η προσοχή μετατοπίζεται από τα απτά καθημερινά και λογικά ζητήματα που πρόσφατα μας απασχόλησαν, σε πιο εξεζητημένα πεδία. 

Αναπνέουμε αέρα ανανέωσης, αυξημένης κοινωνικότητας, πολυάριθμων επαφών, και πολυποίκιλου φλερτ. 

 

Η αέρινη φύση του Ζυγού γλιστρά επικοινωνιακά με μεγάλη επιδεξιότητα κι αυτό μας βοηθά να συναναστρεφόμαστε με ευκολία, καθώς μαθαίνουμε από τους άλλους, έχοντας μεγάλη γκάμα απόψεων για κάθε ζήτημα. 

 

Στόχοι μας είναι η ισορροπία, και -αποκτώντας πρώτα όλες τις πληροφορίες-, η κατάληξη της χρυσής τομής. Έτσι μπορούμε να προχωράμε με την πιο ισορροπημένη και δίκαιη κατάληξη ως στάση, για να νιώθουμε ολοκληρωμένοι. 

 

Οι σκέψεις μας κατά κύριο λόγο κατευθύνονται στους δεσμούς μας, αποφεύγοντας τη μοναξιά. 

 

Οι ελεύθεροι επιδιώκουν τη σύναψη σχέσεων, οι δεσμευμένοι σκέφτονται τη μετάβαση τους προς ένα πιο δεμένο καθεστώς, απολαμβάνοντας τη συντροφική συναναστροφή, η οποία βγάζει στην επιφάνεια το «εμείς». Γάμοι, συνεργασίες και συμφωνίες πολύ πιθανό να αποφασιστούν, με αφετηρία τους αυτό το διάστημα. 

 

Σκεφτόμαστε όμως και τον καλλωπισμό, ενδιαφερόμαστε για τη μόδα, με την εμφάνισή μας να παίρνει  πρωταγωνιστικό ρόλο. 

 

Ανανεωνόμαστε, φροντίζουμε μακιγιάζ, ντύσιμο, αλλά και το χώρο μας, θέλοντας να αποπνέουν τα πάντα έναν καινούριο, αρμονικό αέρα καλαισθησίας. 

 

Είμαστε γοητευτικοί, ευχάριστοι, καλοπροαίρετοι, καλοζυγιάζοντας το καλύτερο για μας και τους γύρω μας, με ένα γνήσιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή. 

 

Αλλά, γινόμαστε και αναποφάσιστοι σε βαθμό κακουργήματος, χρονοτριβώντας, στην προσπάθεια μας να καταλήξουμε σε μία άποψη, βρισκόμενοι σε ένα συνεχές δίλημμα, ανάμεσα σε δύο τουλάχιστον επικρατέστερες οδούς. Μπορεί δε, να καταλήξουμε απογοητευμένοι, λόγω μεγάλου συμβιβασμού, εις βάρος των δικών μας αναγκών στο βωμό του «μαζί».

 

Από τις 20/9 προπορευόμενος ο Ερμής και από τις 23/9 και η Αφροδίτη, αντιμετωπίζουν συγκρουσιακά τον Κρόνο από τον Αιγόκερο.

 

Δυσκολίες που ενδέχεται να μας κόψουν τα φτερά οικονομικά ή ερωτικά, δημιουργούν ασήκωτο βάρος, στενομυαλιά, ενοχές, και χαμηλή αυτοεκτίμηση. 

 

Περισσότερο, Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι, γεννημένοι στις αρχές του 2ου δεκαημέρου, χρειάζεται να επιδείξουν  ψυχραιμία. 

 

-Μέχρι τις 24/9 που ο Ερμής θα βρίσκεται στην όψη, προσέξτε τις επικείμενες πτώσεις σε ψυχολογικό επίπεδο οι οποίες σας καθηλώνουν. Μπορείτε να σκεφτείτε χρησιμοποιώντας τον ρεαλισμό του Κρόνου, αντιπαραβάλλοντας τα δώρα που προκύπτουν για σας, με τα γεγονότα. Παρ’ όλα τα δύσκολα, δώστε έμφαση σε αυτά τα δώρα, και όχι στα κακώς κείμενα, μια και η προσοχή που τους δίνετε είναι που τα κάνει μεγαθήρια… Τα πράγματα, απλώς συμβαίνουν… Η δική μας θέση ποια είναι σε αυτά;

 

-Μέχρι δε τις 27/9, που επηρεάζεται και η Αφροδίτη από την όψη, δώστε βαρύτητα στην εσώτερη ισορροπία σας, που κερδίζεται από τα όμορφα στοιχεία, και την αγάπη μέσα σας, αποφεύγοντας την ψυχρότητα η οποία καραδοκεί και ενδεχομένως χρησιμοποιείτε για την προστασία σας.

 

Περικοπές στα οικονομικά είναι πολύ πιθανές.

*

Από τις 23/9 ο Ερμής με την ευνοϊκή όψη με τον Δία από τον Τοξότη, και από τις 26/9 με την ίδια όψη με την Αφροδίτη που τον ακολουθεί, παίρνουμε μια βαθιά ανάσα γεγονότων, πλούσιων σε αισιοδοξία και ευχάριστη διάθεση. Η πρώτη μπόρα πέρασε και αισθανόμαστε τεράστια ανακούφιση.

 

Περισσότερο, Ζυγοί, Υδροχόοι, Δίδυμοι, Τοξότες και Λέοντες, στην καρδιά του 2ου δεκαημέρου ετοιμάζεστε είστε για πάρτι, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

 

-Έξοχες ιδέες διεύρυνσης των οριζόντων σας διακατέχουν, εμπλουτίζοντας τις δραστηριότητες σας. Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις σας απογειώνονται και σας συναρπάζουν, μέχρι τις 26/9.

 

-Μέχρι την 1/10 περνάτε όμορφες στιγμές με την/τον αγαπημένο σας ενώ ενδέχεται να σας έρθουν και ως μάνα εξ ουρανού κάποια χρήματα, τα οποία στην κυριολεξία σας σώζουν. 

*

Από τις 24/9 το κλίμα αρχίζει πάλι κάπως να βαραίνει… Ο Ερμής και η Αφροδίτη, πραγματοποιούν δυσαρμονική όψη με το βαρύ πυροβολικό του ζωδιακού τον Πλούτωνα, και το σύμπαν της σκέψης και των σχέσεων μας πυρακτώνεται..

 

Απαιτείται διαχείριση της σκέψης, αλλά και βίωμα της αγάπης σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο, απαλλαγμένο από εμμονές, καταναγκασμούς, και χρηστικότητα.  

 

Επηρεάζονται περισσότερο, Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι, τέλη 2ου, αρχές του 3ου δεκαημέρου.

 

-Καχυποψία, κακεντρέχεια, ζήλεια και σχέδια επιβολής, με τάσεις εκδικητικότητας σας διακατέχουν. Σχεδιάζετε ίσως τρόπους να πληρώσουν κάποιοι που σας υποτίμησαν με σκληρά λόγια, που θα τους μείνουν ανεξίτηλα..., με την τάση να επικρατεί μέχρι τις 28/09. 

 

Το σκεπτικό αυτό όμως δεν οδηγεί πουθενά γιατί δεν λύνει τίποτα, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μη σας γυρίσει μπούμερανγκ. Καλύτερα να διοχετεύσετε την ενέργεια προς μια ψυχαναλυτική διαδικασία, παρά να την κατευθύνετε έξω. Μπορείτε έτσι να μεταμορφώσετε ολοκληρωτικά το αρνητικό κομμάτι μέσα σας, αναγνωρίζοντας τις υποσυνείδητες βαθιές σας φοβίες που απλά ζητούν να εκφραστούν.  

 

-Από τις 28/9 είναι η σειρά της Αφροδίτης να αντιμετωπίσει τον πλανήτη του τέλους και της αναγέννησης, δεχόμενη τα πυρά του μέχρι τις 3/10.

 

Έλεγχος, εμμονή, αρρωστημένη ζήλια, παθολογική εξάρτηση, μηδενισμός, αποτελούν μονάχα κάποιες, από τις εκφάνσεις της όψης, μεταξύ συντρόφων. 

Αλλά, θα μπορούσε και να εκδηλωθεί ως μια σαρωτική μεταμόρφωση μέσα από μια παθιασμένη σχέση. Εξαφάνιση της ύπαρξης και αναγέννηση μέσω παράδοσης στην αγάπη, χωρισμός και αναγέννηση από τις στάχτες, πάνω σε ολοκαίνουριες βάσεις. 

 

Ένα είναι το μόνο σίγουρο: Στις άγγιγμα των προσωπικών πλανητών από τον Πλούτωνα, γευόμενοι την ενέργεια του, ποτέ ξανά δεν είμαστε οι ίδιοι… 

Προσοχή σε ενδεχόμενες οικονομικές απώλειες….

 

Κατά τη διάρκεια παραμονής του Ερμή και της Αφροδίτης στο Ζυγό, πορευόμαστε μεταξύ ανανεωτικών ντους αγάπης και συντροφικής αρμονίας, που εναλλάσσεσαι με ψυχρολουσία που μας κοκαλώνει. 

 

Υπάρχει μεγάλο βάρος, και πολλές δυσκολίες. Μπορούν να αντιμετωπιστούν όμως με το δυνατό χαρτί του Ζυγού που είναι το «μαζί». 

 

Ο Ερμής διαπραγματεύεται αναζητώντας την τέλεια αρμονία μέσα από τις επαφές του, και η Αφροδίτη την ψάχνει στις σχέσεις της, γοητευμένη από την ισορροπία που απολαμβάνει όταν βιώνει την αποδοχή, και τη συντροφική δικαιοσύνη, που την κάνουν να ανθίζει περίτρανα μες την ομορφιά.

 

Νίκη Δημητρίου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr/

www,kosmograma.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x