A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος ’19-’20

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο  καλύπτει τις μαθησιακές ανάγκες μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Υποστηρίζει τους μαθητές  στα μαθήματα του σχολείου προκειμένου να καλύψουν μαθησιακά κενά και να ανταπεξέλθουν τις  δυσκολίες και τις απαιτήσεις του σχολείου τους, ενισχύοντας το ρόλο του  Δημόσιου σχολείου και το έργο των εκπαιδευτικών.

Απασχολούνται σε αυτό, χωρίς  οικονομικές απολαβές  (αμισθί) , εθελοντές φοιτητές και πτυχιούχοι, οι οποίοι ανάλογα με την ειδικότητά τους αναλαμβάνουν με υπευθυνότητα, συνέπεια και  καλή διάθεση να  βοηθήσουν τους μαθητές. Οι εθελοντές φοιτητές και εθελοντές πτυχιούχοι συμπληρώνουν τα έντυπα :

 1. Αίτηση εθελοντισμού ,
 2. Αίτηση εκπαιδευτικού (Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας)
 3. Υπεύθυνη δήλωση το Ν. 1566 όπου δηλώνουν σε ποιο έτος σπουδών βρίσκονται και σε ποια σχολή (Φοιτητές) ή από πότε είναι πτυχιούχοι και από ποιο τμήμα και Πανεπιστήμιο ακριβώς(Πτυχιούχοι).

Στο  Κοινωνικό Φροντιστήριο  μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα,  όλοι οι  μαθητές Δημοτικού (όλων των τάξεων), Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ , όπως και απόφοιτοι Λυκείου που έχουν δηλώσει την επιθυμία να επαναλάβουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου προκειμένου να εισαχθούν σε τμήματα ΤΕΙ  και ΑΕΙ.   

Στο πρόγραμμα του κοινωνικού φροντιστηρίου περιλαμβάνονται τα μαθήματα για τα οποία ζητείται βοήθεια με την προϋπόθεση ότι υπάρχει εθελοντής δάσκαλος (για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τα μαθήματα Γλώσσας και Μαθηματικών) ή εθελοντής καθηγητής της αντίστοιχης ειδικότητας (για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) που θα αναλάβει τη διδασκαλία των μαθημάτων. Παρέχεται υποστήριξη από  εθελοντή ψυχολόγο για την αντιμετώπιση προβλημάτων με την μελέτη των μαθημάτων, όπως και παραδίδονται μαθήματα αγγλικών, εφόσον υπάρχει εθελοντής καθηγητής αγγλικών.

Για την εγγραφή στο φροντιστήριο ο κηδεμόνας του μαθητή ή ό ίδιος εφόσον  είναι ενήλικος, καταθέτει:

 1. Το έντυπο ΑΙΤΗΣΗ  ΚΗΔΕΜΟΝΑ 
 2. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ της ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή του ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ του ΚΗΔΕΜΟΝΑ.
 3. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ του ελέγχου προόδου του προηγούμενου σχολικού έτους 2018-2019 (Ιουνίου).

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν από τις 17 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Για το σχολικό έτος 2019-20 το Κοινωνικό Φροντιστήριο για τη Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα φιλοξενηθεί στο κτήριο του  7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης (Αριστοτέλους 9 και Εθνικής Αντιστάσεως Δάφνη, είσοδος από Ηλέκτρας  , απέναντι από το Πλαίσιο Δάφνης) .  

Εγγραφές  πραγματοποιούνται : 

α) Στο Δημαρχείο Υμηττού ( γραφείο Εθελοντισμού 1ός όροφος) κάθε Τρίτη και Πέμπτη στην κα.Σγουροπούλου Αλεξάνδρα και ώρες 10.00πμ – 12.00μμ.

β) Στο Δημαρχείο της Δάφνης (Ισόγειο μέσα στην αίθουσα του Δημοτολόγιου) στην κα.Ανδριώτου Μαρία κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Για αιτήσεις πατήστε ΕΔΩΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΩΡΕΑΝ
Το θέατρο Πορεία, θέλοντας να βοηθήσει με τον τρόπο του στην αντιμετώπιση της δοκιμασίας που περνάει η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εμβληματικές θεατρικές παραστάσεις από την εικοσαετή μας πορεία, χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο!
ΔΩΡΕΑΝ
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να στηρίξει τον κόσμο που βρίσκεται στο σπίτι, ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, #DigitalSolidarityGR.
ΔΩΡΕΑΝ
Η διαδικτυακή πλατφόρμα Edutailors παρέχει ΔΩΡΕΑΝ στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές ένα πάρα πολύ χρήσιμο online εργαλείο, για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους απρόσκοπτα τις δύσκολες αυτές μέρες.
ΔΩΡΕΑΝ
Mε αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», στις 8 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει και τιμάει τη γυναίκα διοργανώνοντας ενημερωτικές δράσεις και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.
ΔΩΡΕΑΝ
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό με δωρεάν είσοδο για ένα μήνα.
ΔΩΡΕΑΝ
Σε αυτό το σχολείο οι μαθητές κρατούν συνήθως μια τσάπα και διδάσκονται τα μαθήματά τους στη γη!

ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ