A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ο Μεταλλασσόμενος Ήλιος στο Ζυγό, και πως μας επηρεάζει


Ο Μεταλλασσόμενος Ήλιος στο Ζυγό, και πως μας επηρεάζει


Ο Ήλιος, το μόνο αυτόφωτο ουράνιο σώμα του συστήματος μας και Φως της Συνείδησης, εισέρχεται κατά τη Φθινοπωρινή Ισημερία στις 23 Σεπτεμβρίου 10.50 το πρωί, στη Ζωδιακή περιοχή πτώσης του στον Ζυγό, σηματοδοτώντας επίσημα το Φθινόπωρο σε όλο το Βόρειο Ημισφαίριο τη Γης. 


Είμαστε ανεξάρτητα άτομα και υπεύθυνοι για τις επιλογές και τη ζωής μας, με ξεχωριστά σώματα. Ζώντας στον κόσμο ο Ήλιος στο Ζυγό εγείρει την ανάγκη να σχετιστούμε με τους υπόλοιπους ανθρώπους, ώστε να συνάψουμε μαζί τους όλων των ειδών τους δεσμούς. 

Προσανατολιζόμαστε ολόκληρο τον επερχόμενο μήνα στους έρωτες, στο γάμο, στις συνεργασίες, στους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε να επιλύσουμε διαφορές, στις συντροφιές με καρδιακούς φίλους, και σε κάθε λογής επαφές που σχετιζόμαστε προσωπικά. 


Υπάρχει η τάση να διαχειριζόμαστε ζητήματα συντροφικότητας, ενώ θέλουμε να συζητάμε περισσότερο. Εκφράζονται τα διαπραγματευτικά μας χαρτιά στα προβλήματα που προκύπτουν, και μια αυξημένη ανάγκη να αποφασίζουμε από κοινού για την πιο δίκαιη λύση. Το «μαζί» αποκτά ένα ιδιαίτερο νόημα. Περισσότερες κοινωνικές συνάμα με επικοινωνιακές επαφές, -στοιχεία του αέρινου Ζυγού- ανταλλάσοντας όλων των ειδών τις πληροφορίες, ωθώντας μας να αποφεύγουμε να μένουμε για πολύ μόνοι.


Η κυβερνήτρια του Ζυγού Αφροδίτη, είναι η υπεύθυνη μιας ιδιαίτερης γλύκας στην καθημερινότητα και τις επαφές μας. Γινόμαστε ελκυστικοί, με λεπτότητα στις αντιδράσεις μας, και η διπλωματική μας συμπεριφορά και ευγένεια βρίσκουν ιδανική εξέδρα εκδήλωσης. 

Αλλά και μια ιδιαίτερη καπατσοσύνη είναι εξίσου αυξημένη, όταν νιώθουμε ισορροπημένοι. Η χάρη, η ευγένεια, και η φινετσάτη αύρα καλαισθησίας μας, βοηθούν προς μια αρμονική συμπεριφορά και καθώς εκπέμπονται και στην εξωτερική μας εμφάνιση, γινόμαστε ταυτόχρονα ιδιαίτερα δημοφιλείς.


Άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι με εναύσματα από το περιβάλλον ζυγιάζουμε συνεχώς όλα τα δεδομένα, έχοντας στόχο να επιφέρουμε ισορροπία –όταν  γίνεται εφικτό– σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Κυρίαρχα όμως, οι σχέσεις μας είναι η επικρατέστερη οδός που πριμοδοτεί την εσωτερική μας ισορροπία, ένα από τα βαθύτερα βασικά αιτήματα του Ήλιου στη θέση αυτή. Ενδέχεται να αναζητήσουμε εξισορρόπηση και μέσω υλικής αφθονίας, την οποία και επιδιώκουμε –όπως, και σε όποιο βαθμό την αντιλαμβάνεται ο καθένας–. 


Ασχολούμαστε με ζητήματα αισθητικής. Κινεί το ενδιαφέρον μας η μόδα, και το προσεγμένο ντύσιμο, ανάγοντας το μάλιστα σε μια μορφή ….τέχνης. Τα ζητήματα ομορφιάς και φροντίδας γίνονται απαραίτητα κομμάτια της καθημερινότητας μας, προετοιμάζοντας μας για μια ομαλή μετάβαση σε καταστάσεις θαλπωρής, καθώς εφεξής, βαδίζουμε ολοένα και βαθύτερα στο φθινόπωρο.


Η ανάγκη για αρμονία μετατίθεται και στους χώρους που κινούμαστε. Μας γεμίζει το περιβάλλον μας και νιώθουμε άνετα όταν περιέχει απαλά χρώματα, καλαίσθητη διακόσμηση και όμορφα, ιδιαίτερα αντικείμενα. Τα μάτια μας θέλουμε γενικότερα να χαϊδεύονται από μια ιδιαίτερη Αύρα ισορροπίας. Αυτή του σπιτιού μας, του εργασιακού περιβάλλοντος και όταν είναι δυνατόν και οποιουδήποτε άλλου χώρου επισκεπτόμαστε. 


Από μία άλλη σκοπιά περιστοιχιζόμενοι από ανθρώπους, φροντίζουμε να γινόμαστε οι πυροσβέστες των καταστάσεων ανάμεσα σε αντιμαχόμενος πλευρές. Αποφεύγουμε γενικότερα τους διαπληκτισμούς, τις προστριβές και τις φιλονικίες, με κίνδυνο σαφώς να βρισκόμαστε σε μια  μόνιμη υποχώρηση...και αυτός είναι ένας τομέας που χρίζει προσοχής, και επισταμένης εργασίας…


Αρμονία, Ισορροπία, Δικαιοσύνη. Τα επίμαχα αιτήματα του Ήλιου στον Αέρινο Ζυγό, που όταν αδυνατούμε να τα φέρνουμε εις πέρας, χανόμαστε σε λαβύρινθους αμφιβολιών περί σωστού και λάθους, δικαίου και αδίκου, που μας δημιουργούν σύγχυση, αναποφασιστικότητα, και προβληματισμούς όσων αφορούν επιτακτική λήψη αποφάσεως. Συν το χρόνο, μας δημιουργείται και ανασφάλεια, που βγαίνει άμεσα σε κάθε λογής σχέση μας. Διότι μην έχοντας ισορροπία, αναζητάμε προς απόκτηση της αποδοχή και έγκριση από το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να αμελούμε τον εαυτό μας και τα θέλω μας, θέματα που αφορούν κάποιους απ’ τους λόγους, της πτώσης του Ήλιου στον Ζυγό. 


Με την είσοδο του κοντράρεται με το Χείρωνα από απέναντι, προβληματίζοντας μας για θέματα με το πατρικό μας σπίτι, την οικογένεια, αλλά και τις συντροφικές μας σχέσεις,  μέχρι τις 30/9.

Ιδιαίτερα Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι των πρώτων ημερών ενδέχεται να ζήσετε συγκρουσιακές καταστάσεις, που μόνο με σύνεση, αγάπη και ειλικρίνεια θα μπορέσετε να διαχειριστείτε. Χρησιμοποιείστε τις ικανότητες που διαθέτετε στη διαπραγμάτευση, και όλα θα μπορέσουν τελικά να καταλήξουν ομαλά.


-Από τις 5/10 δημιουργείται δυσαρμονία με τον Κρόνο από τον Αιγόκερο που θα κρατήσει μέχρι τις 10/10. Αυξημένες υποχρεώσεις, μεγάλος εργασιακός όγκος, πολλές ευθύνες, κούραση, αλλά και πάλη μαζί με πίεση, οι οποίες φαντάζουν πως δεν θα τελειώσουν ποτέ.

Ιδιαίτερα οι Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του 2ου  δεκαημέρου ενδέχεται να νιώθετε πολύ στριμωγμένοι, και λόγω της σκληρής σας αυτοκριτικής να τα βρείτε τα πράγματα πολύ στριμωγμένα.

Να θυμάστε πως η σκληρή δουλειά σίγουρα θα επιφέρει αποτελέσματα που δεν θα μπορέσει κανείς να τα απειλήσει. Με την προϋπόθεση να είστε δίκαιοι, σοβαροί, τυπικοί, και να αναλάβετε μόνο τις ευθύνες που σας αναλογούν, και όχι περισσότερες από αυτές που μπορείτε να σηκώσετε. Είναι πολύ σημαντικό να μην παρατηθείτε από τις προσπάθειες, ακόμα κι αν τίποτα δεν δείχνει προς μια θετική έκβαση. Βγαίνοντας από τον επηρεασμό ένα είναι το σίγουρο: Θα είστε πιο ώριμοι, πιο σοφοί, πιο κερδισμένοι από πριν, και σίγουρα πιο δυνατοί… 


-Από τις 10/10 με την αρμονική όψη με τον Δία από τον Τοξότη, «χαράς ευαγγέλια», μέχρι και τις 17/10.

Ιδιαίτερα για σας Ζυγοί, Υδροχόοι, Δίδυμοι, Τοξότες και Λέοντες στα τέλη του 2ου, αρχές του 3ου δεκαημέρου η εύνοια της τύχης είναι με το μέρος σας σε όλους του τομείς. Ταξίδια, διασκέδαση, χαρά, ζευγαρώματα, χρήματα, αυξημένη κοινωνικότητα, άνοιγμα των οριζόντων σας και αισιοδοξία. Νιώθετε όλο τον κόσμο στα πόδια σας, ως οι ευχές σας να πραγματοποιούνται. 


-Το ίδιο περίπου διάστημα (11/10 με 17/10) ο Ήλιος συγκρούεται με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερο. Δύσκολη όψη που απαιτεί ολοκληρωτική μεταμόρφωση. Δηλώνει την ανάγκη ενός τέλους, και μιας νέας αρχής, πάνω σε εντελώς καινούριες βάσεις.

Ιδιαίτερα Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι στα τέλη του 2ου, αρχές του 3ου δεκαημέρου θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε έναν και μοναδικό στόχο με απόλυτη προσήλωση, δημιουργώντας αλλά και ανασταίνοντας κάποιες καταστάσεις, έχοντας την προσοχή σας στο μέλλον. Μόνο έτσι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τυχόν συντρίμμια κάποιου τομέα της ζωής σας, τα οποίο και δεν μπορείτε ούτε να αποφύγετε, αλλά ούτε και να εμποδίσετε. Το κύριο είναι «τι κάνω από εδώ και πέρα, και πως προχωράω», αφήνοντας πίσω κάθε τι που έχει πλέον τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα.


Ο Ήλιος στο Ζυγό μας προσφέρει ένα ξεχωριστό χάδι ζωής, ισορροπώντας αντίθετα δεδομένα, βρίσκοντας τη χρυσή τομή στις καταστάσεις. 

Παράλληλα όμως, ξεκαθαρίζει τις σχέσεις μας, φωτίζοντας την πραγματικότητα σε αυτές, ώστε να πάρουμε θέση αλλά και αποφάσεις. 

Προϋπόθεση να βρούμε μια ισορροπία, ώστε να βαδίσουμε πλέον ανανεωμένοι, ανάλαφροι και ήρεμοι, με μια υπέροχη συντροφική διάθεση, όπως αρμόζει στην αρμονία που υπηρετείται από τον Ήλιο, στο Ζυγίσιο του θρόνο.
Νίκη Δημητρίου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.kosmogramma.gr

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x