A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ποιανού λαγός είναι ο Μπάμπης;


Του Χρήστου Ξανθάκη - newpost.gr

Πήξαμε στα λαγουδίνια ρε φίλε! Μεγάλα αυτιά, δοντάρες, φουντωτή ουρά, χοροπηδάνε στο πολιτικό σκηνικό σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Πρώτος ήταν ο Σημίτης, που ήρθε να μας βάλει μυαλό (πάντα ο Σημίτης μας βάζει μυαλό…) και να μας πείσει ότι πρέπει να τα βρούμε με τα τουρκάκια για να μη μας προκύψει κάνα γλέντι οθωμανικό. Και ακολούθησε ο φρεσκοβαφτισμένος βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου να δηλώσει ότι δυστυχώς είναι απαράδεκτα φθηνό το νερό. Και «δυστυχώς» και «απαράδεκτα», δύο έργα δύο, σεξ και καράτε τα ύδατα, που σε πονεί και που σε σφάζει.

Προσπάθησε βέβαια να το διορθώσει στη συνέχεια, τονίζοντας ότι για τη σπατάλη του νερού μίλησε και ότι δούλεψε μονταζιέρα και παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του και καλά πάνε η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, μια χαρά το τσουλάνε το νερό, αλλού είναι το πρόβλημα, και η τιμή του νερού της ΕΥΔΑΠ καλή είναι, δεν χρειάζεται να την ανεβάσουμε και τα ζητήματα αυτά τέλος πάντων πρέπει να τα συζητάμε, γιατί έχουμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πάντως, υπάρχει πρόβλημα ότι τιμολογείται το νερό πάρα πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να έχουμε σπατάλη.

Η πουτάνα η επαρχία πάλι φταίει, σαν να λέμε. Τα βλαχαδερά, που το σκορπάνε το νερό, το σπαταλάνε, το ξεφτιλίζουνε. Νερά παντού, πλημμύρησε ο τόπος, θάλασσα το κάνανε το ισιάδι και πέλαγος το βουνό. Τι περιμένεις δηλαδή από τους επαρχιώτας, να πλένονται με Evian σαν τη Ντένη Μαρκορά; Ανοίγουν τη βρύση και ξεχνάνε να την κλείσουν τα γίδια, γιατί κάποιος τους έχει πει ότι νερό πρέπει να είναι «τρεχούμενο». Τόσα ξέρουν, τόσα καταλαβαίνουν. Προτιμότεροι χίλιες φορές οι Συριζαίοι, που μένουν άπλυτοι και δεν χαλάνε σταγόνα!

Πέρα από πλάκα όμως, κάποιος έπρεπε ν’ ανοίξει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού για την κυβέρνηση. Κάποιος έπρεπε να το καρφώσει στο πινάκιο της δημόσιας συζήτησης για να ξεκινήσουν η ζύμωση και η αντιπαράθεση. Να δούμε προς τα πού φυσάει ο άνεμος και αν θα μπορέσουμε να το περάσουμε το παραμυθάκι στα κορόιδα ή θα φάμε κλωτσίδι όπως στην περίπτωση του αιγιαλού. Και αυτός ο κάποιος, ο λαγουδίνος με τα μεγάλα αυτιά, τις δοντάρες και τη φουντωτή ουρά δεν ήταν άλλος από τον κύριο Μπάμπη.

Και μη γελιόμαστε, τυπικά δεν θα είναι το νερό που θα ιδιωτικοποιηθεί. Το χλωμό πρόσωπο έχει διχαλωτή γλώσσα και ξέρει πολύ καλά πως θα κοροϊδέψει τον Ινδιάνο. Δημόσιο αγαθό ήταν, είναι και θα παραμείνει το ύδωρ. Και στο Σύνταγμα άμα θέλεις θα στο γράψουν, με κεφαλαία και χρυσά γράμματα. Εκείνο που θα περάσει στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα είναι το δίκτυο, μαζί με όλα τα συμπαρομαρτούντα. Συντήρηση, επέκταση, εκσυγχρονισμό, κομπλέ το στόρι και φουλ η χρέωση. Πάρε ύστερα διπλό το λογαριασμό και τραγούδα όσο θέλεις…

Το αποκάλυψε άλλωστε και η Μαρία Σπυράκη το σχέδιο σε τηλεοπτική της παρουσία:

«Είναι απαραίτητο να δώσουμε έμφαση στην συντήρηση του δικτύου και να υπάρχουν επενδύσεις σε αυτό από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επενδύσεις που θα που θα στηρίξουν το δίκτυο».

Να μπουν δηλαδή οι ιδιώτες στο κόλπο, ν’ αρχίσει να βγαίνει το κράτος από το κάδρο, να «στηριχτεί» το δίκτυο, να πάμε ταμείο, να τρέξει μαύρο το δάκρυ. Αποχαιρέτα το νεράκι που χάνεις κακομοίρη μου και αν κάνεις λίγο υπομονή μπορεί να αποχαιρετήσεις και τον αέρα που αναπνέεις. Δυστυχώς, που θα έλεγε και μια ψυχή, είναι κι αυτός απαράδεκτα, μα πολύ απαράδεκτα φθηνός!ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Πουριτανός Τζον Μίλτον, μετά το τέλος της Αγγλικής Επανάστασης και λόγω της έντονης απογοήτευσής του – όπως ισχυρίζεται ο Καναδός αναλυτής Northrop Frye (2005)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Τα λάθη άρχισαν από τα πρώτα κρούσματα: "Πρόκειται για ίωση που προκαλεί ήπια συμπτώματα απλού κρυολογήματος. Πλήττει μόνο ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Με την γρίπη πεθαίνουν χιλιάδες κάθε χρόνο.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Νόαμ Τσόμσκι και ο Έντουαρντ Χέρμαν έγραψαν το βιβλίο Κατασκευάζοντας την Συναίνεση στα 1988. Βασικός στόχος του βιβλίου ήταν να αποδείξει ότι τα ΜΜΕ των ΗΠΑ (αλλά και γενικότερα) είναι “αποτελεσματικοί και παντοδύναμοι ιδεολογικοί θεσμοί
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Με το Ν. 4649/16/12/2019 Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε ταυτοποιήσεις ιδρυμάτων, επιδιώκεται από την κυβέρνηση (άρθρο 2) η χορήγηση εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 12.000.000.000 δις ευρώ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Διαβάζω και ακούω αναλυτές που μοιάζουν πεισμένοι ότι ο κορωνοϊός θα μετασχηματίσει την κοινωνία, θα δημιουργήσει έναν φωτεινότερο και δικαιότερο μεταπανδημικό κόσμο, θα αλλάξει τις προτεραιότητες της πολιτικής και τα δόγματα της οικονομίας.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Το «αιφνίδιον» και «απρόβλεπτον» της εμφάνισης του κορωνοϊού, η ταχύτητα της εξάπλωσής του και οι συνέπειές του μάς παραπέμπουν στο Λοιμό των Αθηνών ή το «σύνδρομο του Θουκυδίδη»
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ