A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Εργαζόμενοι ΕΥΑΘ για Παπαδημητρίου: Φτηνός λαγός, ακριβό νερό!

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε ρόλο λαγού των πολυεθνικών, δοκιμάζει τις αντιδράσεις των πολιτών και ακόμη χειρότερα τους εξοικειώνει με την δική του «κανονικότητα», αυτήν του ξεπουλήματος των κοινών αγαθών» αυτό τόνισε σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζόμενων της ΕΥΑΘ κατά του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου που δήλωσε χθες ότι «Το νερό, δυστυχώς, είναι απαράδεκτα φτηνό» αποδίδοντάς του τον «ρόλο λαγού των πολυεθνικών».

«Μια «κανονικότητα» που μας οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, των επικοινωνιών, των μεταφορών, μια «κανονικότητα» στην οποία ο ίδιος προσπαθούσε να μας εξοικειώσει μέσω των εκπομπών στις οποίες συμμετείχε» προσθέτουν.

«Αναρωτιόμαστε αν οι τοπικοί βουλευτές Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, συμμερίζονται τις απόψεις του συναδέλφου τους. Αναρωτιόμαστε αν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης που πρωτοστάτησαν στο Δημοψήφισμα του νερού το 2014, συμφωνούν με κάποιον που τους κατηγορεί ανοιχτά ότι δεν μπορούν να προστατέψουν το νερό από την «σπατάλη»» καταλήγει η ανάρτηση των εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Ε.Ε.Υ.Α.Θ:

– Γιατί έχετε τόσο φτηνό νερό στη Θεσσαλονίκη; (εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρείας νερού, 2006)
– Το νερό, δυστυχώς, είναι απαράδεκτα φτηνό, (Μ.Παπαδημητρίου, βουλευτής ΝΔ, 2019)

Δύο πανομοιότυπες δηλώσεις με κοινό στόχο: την τιμή του νερού και την κερδοσκοπία μέσα από αυτή.

Και αν η πρώτη δήλωση μπορεί δικαιολογείται μιας και έγινε από εκπροσώπους της γνωστής πολυεθνικής του νερού που θέλει να αγοράσει την ΕΥΑΘ, θα θέλαμε πραγματικά να ακούσουμε την δικαιολογία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον οποίο ανήκει η δεύτερη.

Κάποιος θα έλεγε ότι οι δηλώσεις θεωρούνται συμπτωματικές αφού μεσολαβούν και 13 χρόνια ανάμεσα τους, για να δούμε λίγο και την ουσία τους:

Ο κ.Παπαδημητρίου – στην προσπάθεια του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα- δήλωσε πως το ακριβό τιμολόγιο αποτρέπει την σπατάλη. Δυστυχώς για τον ίδιο, όχι μόνο δεν μπόρεσε να ανασκευάσει, αλλά αποκαλύφθηκαν ακόμη περισσότερο οι «αγνές» προθέσεις του. Είναι πάγια τακτική των πολυεθνικών του νερού, να επικαλούνται την «προστασία του φυσικού πόρου» ως δικαιολογία για την αύξηση της τιμής του νερού και φυσικά και την αύξηση των κερδών τους.

Ο βουλευτής της Νέας.Δημοκρατίας σε ρόλο λαγού των πολυεθνικών, δοκιμάζει τις αντιδράσεις των πολιτών και ακόμη χειρότερα τους εξοικειώνει με την δική του «κανονικότητα», αυτήν του ξεπουλήματος των κοινών αγαθών. Μια «κανονικότητα» που μας οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, των επικοινωνιών, των μεταφορών, μια «κανονικότητα» στην οποία ο ίδιος προσπαθούσε να μας εξοικειώσει μέσω των εκπομπών στις οποίες συμμετείχε. Και έρχεται σήμερα να ανασκευάσει!

13 χρόνια διαφοράς ανάμεσα στις δύο ίδιες δηλώσεις, συνέβησαν πολλά και όμως επιμένουν, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι γνωρίζουμε, το νερό θα είναι πάντα στόχος των κερδοσκόπων και των υπαλλήλων τους.

13 χρόνια διαφοράς και ανάμεσα τους δύο αποτυχημένες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ (2008,2014) με μαζικές αντιδράσεις, δεκάδες κινητοποιήσεις , μια απόφαση του ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης και ένα δημοψήφισμα που κινητοποίησε 220.000 Θεσσαλονικείς ώστε να προστατέψουν το νερό τους.

Αναρωτιόμαστε αν οι τοπικοί βουλευτές Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, συμμερίζονται τις απόψεις του συναδέλφου τους.

Αναρωτιόμαστε αν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης που πρωτοστάτησαν στο Δημοψήφισμα του νερού το 2014, συμφωνούν με κάποιον που τους κατηγορεί ανοιχτά ότι δεν μπορούν να προστατέψουν το νερό από την «σπατάλη».

sekes-eydap
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΡΟ
Η ΕΥΔΑΠ σε ευθυγράμμιση με τις τελευταίες εξελίξεις περί απαγόρευσης κυκλοφορίας και προς διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι αναστέλλει τη λειτουργία όλων των Περιφερειακών της Κέντρων
ΝΕΡΟ
Η ΕΥΔΑΠ σε ευθυγράμμιση με τις τελευταίες εξελίξεις και προς διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών της Κέντρων, μέχρι νεότερης ενημέρωσης, με εξαίρεση τα Περιφερειακά Κέντρα
ΝΕΡΟ
Η ΕΥΔΑΠ συστήνει στους Πελάτες της να αποφεύγουν την προσέλευση στα Περιφερειακά Κέντρα της Εταιρείας και να εξυπηρετούνται μέσω εναλλακτικών καναλιών.
ΝΕΡΟ

Η ΕΥΔΑΠ, ανταποκρινόμενη στη μεγάλη προσέλευση και στο έντονο ενδιαφέρον του κοινού για την Επετειακή Έκθεση «Η Μεγάλη Πρόκληση: 90 Χρόνια Φράγμα Μαραθώνα», ανακοινώνει την παράτασή της έως την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020.  


ΝΕΡΟ
Με το Χρυσό Βραβείο βραβεύτηκε η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ στην εκδήλωση των Responsible Management Excellence Awards του EBEN GR
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ