A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δ. Παύλου Μελά: Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, αλλά και στήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες


Στις 7 Οκτωβρίου ξεκινούν δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παύλου Μελά, ενώ ο δήμος θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής και πέραν αυτής της ημερομηνίας, καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο του κοινωνικού φροντιστηρίου εντάσσεται και ένα πρόγραμμα μαθησιακής στήριξης παιδιών προσχολικής ηλικίας και δημοτικού.


Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στοχεύει στη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σχολική τους επίδοση και σε απόφοιτους Λυκείου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. “Το Κοινωνικό Φροντιστήριο επίσης απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων που αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα, κλπ) ή με ενδείξεις μαθησιακών δυσκολιών, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που χρήζουν λογοθεραπευτικής παρέμβασης μέσω εξατομικευμένου προγράμματος και δομημένων δραστηριοτήτων” αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προνοιακών Θεμάτων Δήμου Παύλου Μελά, Χαρά Αμανατίδου, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία του προγράμματος στήριξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.


Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παύλου Μελά το οποίο λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια, φοιτούν κατά μέσο όρο 100 με 120 παιδιά το χρόνο και αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της αλληλέγγυας παιδείας. “Στόχος είναι η αποφυγή της σχολικής διαρροής και τα προγράμματα που έχει ξεκινούν από την προσχολική ηλικία έως το λύκειο, απόφοιτους λυκείου με σκοπό την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση” σημειώνει η αντιδήμαρχος.


Η δομή υποστηρίζεται εξολοκλήρου από την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.”Για παιδιά δημοτικού που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες γίνεται μία πρώτη αξιολόγηση – εκτίμηση από εμάς και κατόπιν παραπέμπονται για επίσημη διάγνωση στα ΚΕΔΥ (Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης) και στα ειδικά ιατροπαιδαγωγικά τμήματα των νοσοκομείων” επισημαίνει η υπεύθυνη δράσης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ειδική παιδαγωγός Αθηνά Παπαποστόλου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν οι μαθητές-κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου. “Η ένταξη τους στο πρόγραμμα” όπως υπογραμμίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος, Χαρά Αμανατίου” εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το οικογενειακό εισόδημα των γονέων – κηδεμόνων τους, την οικογενειακή κατάσταση όπως πολυτεκνία και μονογονεϊκότητα, την ανεργία των γονέων, κοινωνικά προβλήματα και αναπηρία.

Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας τα οποία παραδίδουν εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, και εκπαιδευτικοί του προγράμματος Κοινωφελούς απασχόλησης του ΟΑΕΔ, θα διαρκέσουν έως το τέλος της εξεταστικής περιόδου και θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, σε σχολικές αίθουσες του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Σταυρούπολης, Παπανικολή 22, Σταυρούπολη και στο κτίριο όπου στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία, Λήμνου 2, Νικόπολη.


Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών υποβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00 με 14.00, στο Τμήμα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Λήμνου 2, Νικόπολη.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απο το Ταμείο Αλληλεγγύης στην μάχη κατά της πανδημίας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μαζεύουμε και μοιράζουμε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους της γειτονιάς που τα έχουν ανάγκη.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δυνατότητα χρηματοδότησης, για πρώτη φορά, των νοικοκυριών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού καιαπλουστευμένη διαδικασία υπαγωγής πολυκατοικιών στο πρόγραμμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το παράδειγμα των Κρητικών Νοσηλευτριών ακολουθούν και οι Φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ που, με ευθύνη του Συλλόγου Φοιτητών και όχι μεμονωμένα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περισσότερες από 20 ειδικευμένες νοσηλεύτριες πάνε εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη ς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και ΑΧΕΠΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Η διάταξη αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τη γενική διάταξη του Συντάγματος που είναι υπέρτερος νόμος, καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν έχει ισχύ πάνω από το Σύνταγμα»
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x