A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος στον άξονα Κριού – Ζυγού – Ενδοσκοπώ και ξεκαθαρίζω


Πανσέληνος στον άξονα Κριού – Ζυγού – Ενδοσκοπώ και ξεκαθαρίζω                                            

   

Μια άκρως παραγωγική Πανσέληνο επιφυλάσσει ο Οκτώβριος, με τη δυναμική αντίθεση Ήλιου-Σελήνης που πραγματοποιείται στις 14 του μήνα, 8 μόλις λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Είναι η στιγμή που η ανυπόμονη Σελήνη του Κριού, στην 21η μοίρα του ζωδίου, με τη προσφιλή της μαχητική διάθεση, αντικρίζει τον Ήλιο του Ζυγού στην ίδια μοίρα.                      

Η παρορμητική Πανσέληνος του Κριού, χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης, δηλώνει ετοιμοπόλεμη και αποφασισμένη να αποτινάξει όλες τις καταπιεστικές συμβάσεις που υπογράφηκαν προς χάρη του ‘συνυπάρχω’                                                                                                                            

Στον άξονα Κριού-Ζυγού το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αποκλειστικά σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων. Η συνύπαρξη εδώ είναι αναγκαιότητα και για την διασφάλισή της δίνονται καθημερινοί αγώνες. Ο στόχος τους δεν είναι η νίκη κανενός. Το προσδοκώμενο είναι η πολυπόθητη ισορροπία ανάμεσα στο…‘Εγώ και οι Άλλοι’.

Τα δύο φεγγάρια, Νέα Σελήνη και Πανσέληνος στον Ζυγού αφιερώνονται ολοκληρωτικά στα θέματα που απασχολούν την περιοχή του ζωδίου. 

Η Νέα Σελήνη που προηγήθηκε είχε μια διάθεση καθαρά ουτοπική. Με την προοπτική του φιλικού επαναπροσδιορισμού, ανακίνησε όλα τα συν της ύπαρξης. Το μαζί σε όλες του τις εκδηλώσεις όπως συνεργασία, συγκατοίκηση, συσχετισμός σε έδαφος Ζυγού απαιτούσε, στα πλαίσια της απόλυτης δικαιοσύνης, αρμονική συμβίωση.  

Η Πανσέληνος στις 14 του μήνα κορυφώνοντας τα αιτήματα της Νέας Σελήνης, έχει μια διαφορετική διάθεση. Όλα φαίνεται να έχουν χάσει τον αρχικό τους ενθουσιασμό. 

Στο πλανητικό σκηνικό ο καιρός αλλάζει. Απειλητικά σύννεφα σχηματίζονται που καταλαμβάνουν τα κομβικά σημεία των διαπροσωπικών σχέσεων και προκαλούν  κλίμα συναισθηματικής υπερέντασης.            

Η νευρική του θέση του Πλούτωνα στον ομολογουμένως δύσκολο ως προς την διαχείρισή του πλανητικό σχηματισμό, δεν αφήνει περιθώρια για υπομονή και αποσιώπηση. Οι διαμάχες και οι συγκρούσεις προβλέπονται σαν καταιγίδες και  θεωρούνται αναμενόμενες…

Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου στην 20η μοίρα του Καρκίνου σε δυσαρμονική όψη με Ήλιο και Σελήνη επιβάλλει το δικό του συναισθηματικό φορτίο στην αντίθεση των φώτων. Σε αυτή την ανάγκη του Καρκίνου για συνεχόμενη συναισθηματική επαφή προστίθεται και η δυσαρμονία του με τον Πλούτωνα.Ο κύριος της μεταμόρφωσης, ο πλανήτης Πλούτωνας, στην ακμή του 7ου οίκου ενεργοποιεί την έκλειψη του Ιανουαρίου του 2020 και προαναγγέλλει την αναγκαιότητα του μετασχηματισμού των νοσηρών και άκρως συμβιβαστικών συνυπάρξεων. Η επιθυμία του είναι μία και ονομάζεται «αναμόρφωση». Αντί αυτής υπογράφει εντελώς ψυχρά…την ολοσχερή καταστροφή τους.

Στο έντονο κλίμα των ημερών συμβάλλει και η αντίθεση του Άρη με τον Χείρωνα. Ο πλανήτης της δράσης, ο Άρης στο ζώδιο του Ζυγού και στον 4ο οίκο της Πανσελήνου βρίσκεται σε αδυναμία δημόσιας εκδήλωσης. Η ορμή του έχει την τάση να εκδηλώνεται ως ένταση στις προσωπικές και ενδοοικογενειακές του σχέσεις. Η όψη αυτή όπως και η ενέργειά της, επηρεάζει ιδιαίτερα τα παρορμητικά ζώδια, κυρίως του τέλους πρώτου δεκαημέρου Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους.

Στην ίδια γραμμή έντασης συντάσσεται και ο κύριος πλανήτης της επανάστασης, ο Ουρανός. Ο ίδιος πλανήτης από την ακμή του άξονα των σχέσεων αντιμάχεται με την εμμονική Αφροδίτη του Σκορπιού. Η ορμητική εκδήλωση της αποδέσμευτικής του διάθεσης έχει τη τάση να οδηγήσει σε ανατροπές και αιφνίδιους χωρισμούς. Η δυναμική της όψης αυτής απευθύνεται κυρίως στα σταθερά ζώδια ιδιαίτερα του πρώτου δεκαημέρου Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. 

Η ενέργεια της Πανσελήνου δονείται σε πλουτώνιους, μετασχηματικούς ρυθμούς. Οι σχέσεις κρίνονται, απορρίπτονται ή επαναδομούνται σύμφωνα με τις ανάγκες της προσωπικής ανάπτυξης. Η απόφαση για την τύχη τους προφανώς θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα μιας λογικής και βαθιάς σκέψης. Αυτή η κρίση και η σκέψη βρίσκονται  στη δικαιοδοσία του Ερμή της Πανσελήνου.

Η δεδομένη συγκυρία προσφέρει τον καλύτερο Ερμή για εμβάθυνση και έρευνα. Είναι ο Ερμής του Σκορπιού που βρίσκεται εγκατεστημένος στον 5ο οίκο της. Πάντα με γνώμονα την αναζήτηση, ο Ερμής αυτού του ζωδίου είναι πρόθυμος να βουτήξει στα σκοτεινά νερά της συνειδητότητας. Ο δεινός δύτης του ζωδιακού με χαρά θα αναλάμβανε να  ψάξει και να ανασύρει τη χαμένη ποιότητα, τις ξεχασμένες αξίες που ο καθένας μας έχασε και ξέχασε, κάτω από το πέπλο ενός ματαιόδοξου εγωισμού. 

Οι ευνοϊκές όψεις του ίδιου Ερμή με τον Κρόνο και με τον Ποσειδώνα, προσφέρουν την απόλυτη λογική, την ωριμότητα, όπως και την ικανότητα της πολλαπλής παρατήρησης. Τα συναισθήματα κατανοούνται γιατί εξετάζονται πολύπλευρα. Η σφαιρική αντίληψη που δημιουργείται είναι ικανή να κρίνει και να αποφασίσει. 

Έτσι οι σχέσεις μπορούν να κριθούν, να απορριφθούν ή να επαναδομηθούν…συνειδητοποιημένα. 

Άλλωστε η όποια απόφαση κάτω από αυτό το πρίσμα, φέρνει σίγουρα αίσια αποτελέσματα. Την αισιοδοξία αυτή μας την επισφραγίζει ο Δίας με την ευνοϊκή του όψη με Ήλιο και Σελήνη. 

Η πλανητική συγκυρία της Πανσελήνου προσφέρει ευκαιρίες για ενδοσκόπηση και αναγκαία ξεκαθαρίσματα. Κυρίως απευθύνεται στα παρορμητικά ζώδια Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, γεννημένους στο τέλος του 2ου και αρχές του 3ου δεκαημέρου. Καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 21η μοίρα των ζωδίων αυτών. Άσπα Μόρφου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.kosmogramma.gr

www.facebook.com/kosmogramma.gr


                                                                        

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x