A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου εργάζεται ως ψυχολόγος στην κλινική Σινούρη


Αναδημοσίευση από omniatv.com


Ένας άνθρωπος που νοσηλεύτηκε στην «Κλινική Ψυχικής Υγείας Σινούρη» επικοινώνησε με το omniatv και κατήγγειλε ότι κατά την διάρκεια της νοσηλείας του διαπίστωσε ότι η Ουρανία Μιχαλολιάκου εργάζεται στην κλινική ως ψυχολόγος. Επίσης στη διάθεσή μας τέθηκε φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει το γεγονός.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε πρόβλημα στη νοσηλεία του καταγγέλλοντος αφού, όπως είναι φυσικό, ένας άνθρωπος που γνωρίζει τη δράση και τις ιδέες της, δε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μαζί της μια συνεδρία, μιλώντας για ζητήματα που αποτελούν κόκκινο πανί για τους ναζί.

Όπως πληροφορηθήκαμε, η Ουρανία Μιχαλολιάκου, στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με την «Ελληνική Αυγή» (τη δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής) και, μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του «Μετώπου Νεολαίας» της Χ.Α., εργάζεται στην κλινική Σινούρη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, πράγμα που τεχνηέντως αποκρύπτεται, αφού η ίδια ουδέποτε αποκάλυψε ότι εργάζεται εκεί, ενώ συστήνεται αποκλειστικά με το μικρό της όνομα αποφεύγοντας να δημιουργήσει συνειρμούς με το επώνυμό της.

Θα μπορούσε άραγε κάποιος νοσηλευόμενος να αντιδράσει αντί να καταγγείλει κάτι ανώνυμα; Η απάντηση είναι πως μάλλον όχι. Ένας άνθρωπος καταλήγει σε νοσηλεία συνήθως όταν βρίσκεται σε κίνδυνο ή σε έξαρση της συμπτωματολογίας του. Η σκέψη «μην πω κάτι λάθος και με φορτώσουν με φάρμακα» ή «μη με αντιπαθήσουν και δεν ενδιαφερθούν για εμένα», είναι πάντοτε εκεί και προκαλεί ανοχή απέναντι στην κάθε συμπεριφορά των επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν είναι απλώς η κόρη του αρχηγού της Ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Μια σειρά γεγονότων και αποκαλύψεων καταδεικνύουν πως και η ίδια όχι μόνο ενστερνίζεται τη ναζιστική ιδεολογία, αλλά έπαιξε και παίζει ενεργό ρόλο στην οργάνωση.

Η ίδια άλλωστε φρόντισε να επισημάνει σε συνέντευξη της το 2014 πως

Έχουμε ιεραρχία, έχουμε αρχηγό και είμαστε πιστοί στην ιδέα […] Εγώ άρχισα να ασχολούμαι ενεργά κατά τα 20 μου χρόνια. Στην εφηβεία δεν ήμουν και πολύ ενεργή στη Χρυσή Αυγή γιατί πέρασα κι εγώ τις φάσεις μου. Ήμουν παιδί, πέρασα μια εφηβεία, αμφισβήτησα τα πάντα και κατ’ επιλογή δική μου και μόνο κατέληξα στη Χρυσή Αυγή. Δεν μου το επέβαλε κανείς, δεν μου έκανε κανένας πλύση εγκεφάλου, οι γονείς μου ήταν πολύ πιο ελαστικοί απ’ όσο θα νομίζουν αρκετοί, και εν τέλει κατέληξα να είμαι κι εγώ σ’ αυτή την παράταξη

Και είναι πραγματικότητα. Η εμπλοκή της με τoν ναζισμό είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή, η οποία φάνηκε όχι μόνο από τη δημόσια υποστήριξη της προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή, αλλά και με την άμεση και ενεργή εμπλοκή της. Πίσω στο 2013, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν οι ποινικές διώξεις χτύπησαν την πόρτα του Νίκου Μιχαλολιάκου, όταν από το σπίτι τους κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι, το υλικό που ανήκε στην Ουρανία Μιχαλολιάκου αποδείχθηκε χρυσωρυχείο για την οργανωτική δομή της οργάνωσης, αλλά και για τα πιστεύω της.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει 15σέλιδο έγγραφο με τίτλο: Κανονισμός Λειτουργίας Τοπικών Οργανώσεων. Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα, στα οποία περιγράφονται επακριβώς όσα έχουμε δει στο οπτικοακουστικό υλικό (εκπαιδεύσεις στη φύση, πειθαρχία μελών κ.ο.κ.) αλλά και όσα έχουν καταθέσει οι μάρτυρες – πρώην μέλη όπως ο Σταύρου και οι προστατευόμενοι.

Εκτέλεση πολιτικών ενεργειών: Κάθε πολιτική ενέργεια απαιτεί ξεχωριστό και προσεκτικό σχεδιασμό. Οι πολιτικές ενέργειες πρέπει να είναι συχνές και να γίνονται κατά τακτά διαστήματα και όχι πολλές μαζί ακολουθούμενες από μακρά σιωπή. Καταιγισμός πολιτικών ενεργειών λαμβάνει χώρα μόνο όταν αποβλέπει σε σίγουρο πολιτικός όφελος κι εφόσον δεν αναστέλλει το τακτό πρόγραμμα κρούσεων.Σημεία που ενδείκνυνται για στόχοι είναι τα σχολεία, σχολές, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, γήπεδα, γυμνάσια κλπ. Απαιτείται λεπτομερειακή γνώση του στόχου και του πέριξ αυτού χώρου (ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων, γραφείων πολικών κομμάτων) η δε σχεδίαση της ενέργειας συνδέεται άμεσα με τα παραπάνω. Κάθε πολιτική ενέργεια εκτελείται από μικρό, αυστηρά προκαθορισμένο αριθμό ατόμων και σε μικρή χρονική διάρκεια, ώστε να αποφεύγεται πιθανή προστριβή με αντιφρονούντες ή την αστυνομία. Η ταυτόχρονη δράση ομάδων εκ δυο-τριών ατόμων, είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Τα μέλη της Συντονιστείας Πολιτικής Δράσεως οφείλουν να εκτελούν πιστά τις οδηγίες που έχουν λάβει από τον Συντονιστή, να μην αυτενεργούν και γενικά να μη θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία της πολιτικής ενέργειας. Τέλος, εις περίπτωση αναπόφευκτης εμπλοκής, οφείλουν να επιδείξουν ηρωισμό και αυταπάρνηση.

Στα περιεχόμενα του δίσκου της Ουρ. Μιχαλολιάκου υπάρχει και άρθρο για την επίθεση τάγματος εφόδου στην Πάρο, στο οποίο όχι μόνο παραδέχεται την επίθεση αλλά και καμαρώνει γι’ αυτήν:

Ομάδες αναρχοαριστεριστών με αστυνομική κάλυψη επιχείρησαν προχθές να επιτεθούν στην οργανωτική συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής Πάρου. Η αστυνομία ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους έφερε συνοδεία μέχρι την αίθουσα της εκδήλωσης κι έτσι οι γνωστές… λιράτες κότες πήραν θάρρος. Η απόπειρά τους να διαλύσουν την συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής όμως απέτυχε παταγωδώς. Και μόνο στη θέα των Συναγωνιστών, οι παρακρατικοί διαλύθηκαν ‘πετώντας’ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τρέχουν ακόμα με κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά. Αυτά κάνουν έρχονται προκαλούν τις τρώνε και μετά κλαίγονται και λένε οι φασίστες οι ναζί μας βαράνε. Ε καλά σας κάνουμε πως θα το κάνουμε δηλαδή τώρα. Και δεν πάτε να μας λέτε όπως θέλετε.

Σημαντικό είναι ακόμα το κείμενο με τίτλο «Ιεραρχία-Δομή» που επαναλαμβάνει την «Αρχή του Αρχηγού» σε χρόνο που η Χρυσή Αυγή είναι ήδη κοινοβουλευτικό κόμμα:

Στην κορυφή αυτής της Ιεραρχικής πυραμίδας βρίσκεται ο Άνθρωπος που όλοι σεβόμαστε και όλοι ακολουθούμε. Ο γνήσιος εκφραστής της Ιδεολογίας μας, ο Αρχηγός μας ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Η έννοια του Αρχηγού – Καθοδηγητή στην Ιδεολογία μας προσλαμβάνει μεταφυσικό περιεχόμενο. Ως μεταφυσικό περιεχόμενο ορίζουμε την ακράδαντη πίστη όλων των Χρυσαυγιτών πως ο Αρχηγός μας είναι ο Άνθρωπος που θα οδηγήσει την Ιδεολογία μας στην Τελική Νίκη εναντίον των δυνάμεων του σκότους που απεργάζονται τον θάνατο του Ελληνισμού και θα οδηγήσει ολόκληρη την Χώρα στην δημιουργία του Γ’ Ελληνικού Πολισμού που όλοι μας ονειρευόμαστε. Ο κάθε Άνθρωπος έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία, είτε μιλάμε για τον Αγώνα, είτε μιλάμε γενικότερα. Το ίδιο ισχύει και για τους Χρυσαυγίτες της όποιας ιεραρχικής βαθμίδας μιλάμε. Ο Αρχηγός μας συγκεντρώνει τα θετικά στοιχεία όλων των αγωνιστών της Χρυσής Αυγής όντας πρώτος μεταξύ ομοίων στην αδιάσπαστη φάλαγγα των Εθνικιστών που παρατίθεται εναντίον του αμαρτωλού καθεστώτος που μολύνει την Πατρίδα μας με την ύπαρξη του. Είναι ο Άνδρας ο Ερχόμενος, ο οποίος θα σαρώσει με την παρουσία του, το οτιδήποτε σάπιο ταλανίζει και βασανίζει το Ελληνικό Έθνος.

Στο ντοκιμαντέρ «Οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής», η Ουρανία Μιχαλολιάκου καλείται να σχολιάσει τη φωτογραφία του πατέρα της. Στην εικόνα εμφανίζεται ο Φύρερ σε νεαρή ηλικία να χαιρετά ναζιστικά μπροστά από μια τεράστια σβάστικα. Το ίδιο σύμβολο φέρει και στο περιβραχιόνιο του. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου σχολιάζει: «είναι αξιολάτρευτος. Πιστεύω ότι του αρέσει αυτή η ιστορική περίοδος, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ναζί τώρα στα εξήντα του». Όταν της δείχνουν κι άλλες φωτογραφίες παρόμοιου περιεχομένου τη ρωτούν «Όταν λες ότι ο πατέρας σου δεν είναι ναζί το πιστεύεις πραγματικά ή κοροϊδεύεις τον εαυτό σου;». Εκείνη επιμένει, όμως όταν ρωτούν την ίδια για τη δική της ιδεολογία λέει «δεν θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση». Όταν ξαναρωτούν «γιατί», απαντά «διότι είναι δικαίωμα μου».

Η ρητορική μίσους για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χρήστες, μετανάστες, πρόσφυγες, αναρχικούς και αριστερούς, δεν έχει λείψει όλα αυτά τα χρόνια από τις δημόσιες τοποθετήσεις της, αλλά ούτε και ο ενεργός ρόλος που είχε στην οργάνωση ήταν ποτέ κρυφός. Όταν άλλωστε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης προφυλακίστηκε, η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κληρονόμησε για εκείνο το διάστημα τα ηνία της οργάνωσης, ενώ έχει αναλάβει τα ηνία της Νεολαίας της Χρυσής Αυγής εδώ και χρόνια. Συνεπώς είναι ηλίου φαεινότερον ότι με τη Ναζιστική οργάνωση δεν τη συνδέει μόνο η οικογενειακή σχέση με τον πατέρα της, αλλά οι ίδιες οι ναζιστικές απόψεις της.

Η εμπλοκή με τα ιδρύματα Ψυχικής Υγείας

«Πέρασα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τελείωσα Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία με κατεύθυνση την ψυχολογία και αφού αποφοίτησα κάνω ένα μεταπτυχιακό σεμινάριο πάνω στην ψυχοπαθολογία, στο Καποδιστριακό», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της το 2014, θέλοντας να επισημάνει πως δεν είναι «ουγκ», όπως είπε τότε. Και παρά τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη φιλοσοφία της ζωής της και για την πλήρη υποταγή στον εθνικοσοσιαλισμό, βρέθηκε ψυχιατρικό ίδρυμα που την προσέλαβε και της επέτρεψε να έχει επαφή με ασθενείς που εκτός από το οποιοσδήποτε ψυχικό νόσημα, μπορεί να είναι άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μετανάστες ή και πολιτικά αντίθετοι της. Να κουβαλούν με λίγα λόγια όλες εκείνες τις ταυτότητες που η ίδια σαν μέλος της Ναζιστικής οργάνωσης θα ήθελε να εξοντώσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο omniatv.comΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
O Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπύρος Κίντζιος, µαζί µε την ερευνητική του οµάδα, δηµιούργησε το προηγµένο διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό.
ΕΛΛΑΔΑ
Στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται από το βράδυ της Παρασκευής μια 60χρονη ομογενής από την Αμερική
ΕΛΛΑΔΑ
Δύο βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΕΑ) σε βάρος υπαστυνόμου
ΕΛΛΑΔΑ
Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού άσκησε ο Εισαγγελέας
ΕΛΛΑΔΑ
Μετά την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον Sars-Cov-2 την τελευταία εβδομάδα, οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους
ΕΛΛΑΔΑ
Την ώρα που αλυσοδεμένο τον φέρναν στην Ευελπίδων να του λέει τα καλά μαντάτα, ότι πέρασε στη σχολή που ήθελε, την Νομική Αθήνας. Το ΣΚ θα είναι στο κελί του...
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x