A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros: "Αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση - Όχι εκλογές"

Ο Κόσμος της Ελευθερίας απέναντι στις εκλογές

Ενώ βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στη βαρβαρότητα, το κυρίαρχο σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι οι εκλογές είναι η ευκαιρία που περιμένει η κοινωνία ώστε να βγει από τον βούρκο. Από αυτό μπορεί κανείς να καταλάβει τον τρόπο που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο η εξουσία κάθε απόχρωσης, μιας και προ των εκλογών όλοι οι σχηματισμοί αποβάλουν κάθε έννοια πολιτικής ευθύνης και ως διά μαγείας μετατρέπονται σε σωτήρες με «όραμα και θέληση».

Είναι έκδηλο πλέον ότι κανείς δεν δίνει καμία ουσιαστική σημασία στους μηχανισμούς εκπροσώπησης. Όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν απολέσει κάθε έννοια διαλόγου με την κοινωνία και στο μόνο που βασίζονται είναι στην απελπισία και τον φόβο που έχει κυριεύσει το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού ιστού. Κι ενώ τα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να καταλάβουν την εξουσία με μεσσιανικές υποσχέσεις, κανείς δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι το κράτος που θέλουν να διαχειριστούν αποτελεί πλέον μια πολιτική καρικατούρα που δεν μπορεί να διαχειριστεί τους όρους της ζωής. Άρα, για ποιο κράτος μας μιλάνε;

Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros στα χρόνια της έως τώρα λειτουργίας του προσπάθησε να δείξει ότι υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή που στέκει μακριά από τον ασφυκτικό κλοιό της εξουσίας σε κάθε της μορφή και έκφανση. Η πραγματικότητα ενός κόσμου που επιδιώκει και κάνει πράξη την αυτοοργάνωση, την αυτοδιαχείριση, την οριζόντια οργάνωση της κοινωνικής ζωής, του κόσμου της ελευθερίας που στέκεται μακριά από τη φενάκη της κυρίαρχης πολιτικής και δημιουργεί άλλους δεσμούς επικοινωνίας ανάμεσα στα άτομα και τα κοινωνικά σύνολα. Με τη δράση του το Nosotros έδειξε ότι μπορούμε να ορίσουμε τις ζωές μας με διαφορετικό τρόπο στη βάση της ελευθερίας.


Δεν μας ενδιαφέρουν οι εκλογές γιατί αποτελούν μέρος ενός συστήματος που μας έχει οδηγήσει στην καταστροφή, ενός συστήματος που ήδη έχει αγγίξει τα όριά του και απαντάει με πολεμικές κραυγές απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας. Ως ένας κοινωνικός και ελεύθερος χώρος στην καρδιά της μητρόπολης, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη σύνδεση και την αλληλοδιάδραση με τις κινήσεις και τα κοινωνικά κινήματα που έρχονται σε ρήξη με τον κυρίαρχο τρόπο και συνθέτουν, κάνοντας πράξη στο σήμερα, έναν κόσμο αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Οι καιροί που ζούμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και πλέον κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από πολιτικαντισμούς και ματαιοδοξίες. Πιστεύουμε όμως, έχοντας επίγνωση της κοινωνικής κατάστασης, ότι ανοίγονται οι δυνατότητες για την ψηλάφηση του διαφορετικού. Πιστεύουμε ότι μπορεί να σπάσει η απάθεια, η απομόνωση και ο φόβος και να επιλέξουμε ως σύνολο να συγκροτήσουμε έναν κόσμο ελεύθερο και αυτόνομο. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από το θεσμό των εκλογών, αλλά απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας στη διαχείριση της ευρύτερης κοινωνικής ζωής. Μακριά από τον σκοταδισμό και την εξουσιαστική διαχείριση, προτάσσουμε τον δρόμο της ελευθερίας και την ενδυνάμωση των κοινωνικών δομών που την προάγουν. Αυτός ο δρόμος είναι που μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από τον ολοκληρωτισμό που μας προετοιμάζουν κι όχι η εναλλαγή αριστερής ή δεξιάς απόχρωσης στους εξουσιαστικούς θώκους. Γιατί το να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας σημαίνει να εναντιωθούμε στους κυριάρχους θεσμούς εκμετάλλευσης και να οραματιστούμε ένα διαφορετικό παρόν και μέλλον.

Η αμεση δημοκρατία, η συμμετοχή, και οι οριζόντιες δομές ειναι ασυμβίβαστες με την εκπροσώπηση την ανάθεση και την εξουσία. Οποίος ισχυρίζεται το αντίθετο η πλανιέται ή κοροϊδεύει

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Κάποτε ο Ταγίπ Ερντογάν είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Τζορτζ Σόρος και το Ίδρυμα Ανοικτή Κοινωνία.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Παρουσιάστηκε η ιδέα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData ή αλλιώς «ηλεκτρονικά βιβλία»
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
«Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές».
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Υπάρχουν λογοτέχνες και κάποια δημιουργήματά τους που σε συνοδεύουν πεισματικά σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία υπερδραστηριοποίηση ομάδων αντιεμβολιαστών
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας έτυχε ευρύτατης αποδοχής από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x