A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου - Ολική Έκλειψη Ηλίου. Το άγγιγμα του Δία και η επιρροή της Έκλειψης


Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου - Ολική Έκλειψη Ηλίου.  Το άγγιγμα του Δία και η επιρροή της Έκλειψης.

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.

Το κλείσιμο, όχι μόνο της χρονιάς αλλά και της δεκαετίας που παρέρχεται, σφραγίζεται  με τη δυναμική της Ηλιακής Έκλειψης. Παράλληλα όμως, η ίδια η Έκλειψη, σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα… το πρώτο του έτους και το πρώτο της καινούριας δεκαετίας… αυτής του 2020.

Η συνάντηση Ήλιου και Σελήνης στην 4η μοίρα και 6 λεπτά του Αιγόκερου πραγματοποιείται  στις 26 Δεκεμβρίου, στις 7 και 13 λεπτά το πρωί, μισή ώρα πριν την ανατολή του Ήλιου, σύμφωνα με τις συντεταγμένες Αθηνών.

Απόλυτα εναρμονισμένη με το εορταστικό κλίμα και τη χαρούμενη διάθεση των ημερών, η Έκλειψη του Δεκεμβρίου έρχεται φέρνοντας, εθιμοτυπικά, τα δώρα της. 

Στη στενή σχέση των δύο Φώτων, του Ήλιου και της Σελήνης, ο γενναιόδωρος Δίας, ο πλανήτης της αισιοδοξίας και της υπερβολής, συμμετέχοντας ενεργά και καθοριστικά με την παρουσία του, προσφέρει γενναιόδωρα τη χαρά και την εξωστρέφεια του, στις μέρες των γιορτών που διανύουμε.

Με την σύμφωνη γνώμη του Ωροσκόπου, στην 27η μοίρα του Τοξότη, η ανεμελιά κυριαρχεί και υπόσχεται μέρες ζωντανές, αισιόδοξες και θορυβώδεις, κάνοντας μας πάλι παιδιά που χαίρονται τις σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων, ξεχνώντας για λίγο τις υποχρεώσεις και την υπευθυνότητα - των δασκάλων, του Κρόνου και του Πλούτωνα - που μας περιμένουν με τη λήξη των διακοπών…Την ίδια τάση προς την υπερβολή και τις κοινωνικές συναναστροφές  εκφράζει και ο Ερμής, ο πλανήτης της κίνησης και της επικοινωνίας. Από το ζώδιο του Τοξότη και με την όψη συνόδου του με τον Ωροσκόπο - εκφραζόμενος  με τη γνωστή του επικοινωνιακή αμεσότητα - μας προσκαλεί σε ανάλαφρες συζητήσεις αλλά και σε ξαφνικές, ίσως και απερίσκεπτες μετακινήσεις. Οι αποφάσεις υπό την επήρεια του είναι γρήγορες και..ασυλλόγιστες.

Εκτός από τη διασκέδαση των ημερών, η Έκλειψη του Δεκεμβρίου τοποθετεί τις βάσεις για νέα ξεκινήματα στην παρορμητική μεν αλλά σταθεροποιητική ζωδιακή περιοχή του Αιγόκερου.

Χτίζω, σταθεροποιώ, κυβερνώ είναι οι αγαπημένες του λέξεις. Λόγω του πλανητικού σχηματισμού και της ευνοϊκής επιρροής του Ουρανού από τον πέμπτο οίκο της δημιουργίας, τα ζώδια της Γης Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι, κυρίως του πρώτου δεκαημέρου θα έχουν ευκαιρίες για ανέλπιστες, αλλαγές - με την εύνοια της τύχης - σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά και τα επαγγελματικά τους.

Η δυνατή θέση του Άρη, στον οργανωτικό Σκορπιό, και η αρμονική του όψη σε Κρόνο και Πλούτωνα είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει σε σωστούς, σοφούς χειρισμούς για την επιτυχία της κάθε προσπάθειας. 

Το μότο της συγκεκριμένης όψης θα μπορούσε να ήταν.. η στρατηγική κατακτά τους στόχους . Η πλανητική συγκυρία είναι αρκετά επιβοηθητική, ευνοώντας  ιδιαίτερα τα ζώδια της Γης, Αιγόκερους, Ταύρους, Παρθένους αλλά και τους Σκορπιούς, Ιχθύς του τρίτου δεκαημέρου.

Οι σωστοί και λογικοί χειρισμοί επιβάλλονται επίσης και για τα σταθερά ζώδια του πρώτου δεκαημέρου Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόοι. Η δυσαρμονία της Αφροδίτης, στον δεύτερο οίκο των οικονομικών με τον κυβερνήτη τους, Ουρανό, είναι κακός σύμβουλος για τα οικονομικά και συναισθηματικά αποθέματα… θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε ασυλλόγιστες σπατάλες.

 Η Ηλιακή Έκλειψη του Δεκεμβρίου σχηματίζει μια ιδιαίτερα ευνοϊκή πλανητική συγκυρία προσφέροντας ευκαιρίες για δημιουργία και ανάπτυξη σε όλους. Απευθύνεται κυρίως στους Αιγόκερους, Ταύρους, Παρθένους του πρώτου δεκαημέρου δίνοντας υπόσχεση για άνοδο και σταθεροποίηση των οικονομικών και των επαγγελματικών τους, εφόσον βέβαια γίνει σωστή και συνετή διαχείριση των ευκαιριών που προσφέρονται.

Οι ασυλλόγιστες σπατάλες – οικονομικές, συναισθηματικές ή ακόμη και σπατάλη χρόνου - είναι πιθανές για τις μέρες που έρχονται και σίγουρα με τη λήξη του κύκλου, η διαχείριση τους, όπως και τα αποθέματά τους θα κριθούν από τους δασκάλους…

Στην προκειμένη από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα που επιβλέπουν.. Άσπα Μόρφου

www.facebook.com/AstrosofiaAspa


Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση

Από 26 έως 30/11 ο Ήλιος αντιμετωπίζει τον ανάδρομο Ουρανό από απέναντι, δημιουργώντας έκρυθμες καταστάσεις που δεν υπολογίζαμε.


ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x