A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό - Η Νέα Σελήνη της Επανάστασης


Νέα Σελήνη στον Σκορπιό - Η Νέα Σελήνη της Επανάστασης

     

Λίγο πριν πέσει η αυλαία του Οκτωβρίου στις 28 του μήνα, 5 και 39 λεπτά τα ξημερώματα, πραγματοποιείται η προγραμματισμένη - μα συναισθηματικά απρόβλεπτη-  συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης στην 4 μοίρα και 25΄του Σκορπιού, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός καινούριου, διάρκειας 28 ημερών.    

Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του. Η υπομονή, η επιμονή και η ολοκληρωτική προσήλωση στην υλοποίηση των σχεδίων  της προσδίδουν έναν χαρακτήρα σχεδόν…εμμονικό, καταβάλλοντας συλλογικά και απλόχερα το τεράστιο δυναμικό της αντοχής της, προκειμένου να καταλαγιάσει το συνεχόμενο αίσθημα ανασφάλειας που την χαρακτηρίζει.

Ο συσχετισμός της Αφροδίτης και του Ερμή, στον δεύτερο οίκο των αξιών και στην ίδια ζωδιακή περιοχή του Σκορπιού, συνηγορεί με τα ζητούμενα του νέου σεληνιακού κύκλου. Η θετική διάθεση του Χείρωνα απέναντί τους  συντάσσει τον τρόπο σκέψης με την ανάγκη διατήρησης της παραδοσιακής σταθερότητας. 

Με  Ωροσκόπο στην 20η μοίρα του Ζυγού και τη συνάντηση του Ήλιου και Σελήνης στον πρώτο οίκο του Ωροσκοπίου δημιουργείται στη Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου, έντονη η ανάγκη της κυριαρχίας. Η ασφάλεια, που της διασφαλίζει η κτητικότητα, επικεντρώνεται στις προσωπικές σχέσεις.



Η τάση των ημερών για αναγνώριση, εκτίμηση και σταθερότητα στο ευαίσθητο σημείο των σχέσεων- που πρεσβεύει με πάθος η Νέα Σελήνη- προσκρούει στην ιδιομοιρική της αντίθεση με τον κύριο της επανάστασης, τον Ουρανό. Ο πλανήτης της μη συμβατικότητας, γνωστός για την ανατρεπτική του φύση, μονοπωλεί την προσοχή της. Ο μοναδικός συσχετισμός της Νέας Σελήνης μαζί του καθιστά ιδιαίτερα ισχυρή την επίδραση της όψης τους, παντρεύοντας την εμμονική ανάγκη κυριαρχίας με τη δική του επανάσταση…   

Οι ανατροπές, οι συναισθηματικές αλλαγές, η έντονη τάση ανεξαρτησίας, όπως και η πιθανότητα εισβολής κάποιων καινούριων ατόμων στη ζωή μας- που και έτσι απότομα θα αποχωρήσουν- προσδιορίζουν μια αρκετά ασταθή, έκρυθμη καθημερινότητα που έχει καθαρά τη διάθεση να αφαιρέσει την οικειότητα και να προσθέσει απόσταση ανάμεσα σε συντρόφους. 

Η δράση αυτής της ενέργειας- όπως και τα αποτελέσματά της- αφορά ιδιαίτερα τα σταθερά ζώδια του πρώτου δεκαημέρου, Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους. Η ευελιξία και η άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα, ίσως είναι τα μόνα που μπορούν να διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους, αποφεύγοντας τις ισχυρές αντιπαραθέσεις.

Οι εσωτερικοί διαπληκτισμοί του Άρη στο νευραλγικό σημείο του Ωροσκόπου και η δυσθυμία του Κρόνου με το ευδιάκριτο αίσθημα της καταπίεσης που τον συνοδεύει δηλώνουν ευθαρσώς-με την στενή ιδιομοιρική τους δυσαρμονία- μια εσωτερική αναστολή και ευδιάκριτη δυσκολία έκφρασης που λειτουργεί ως τροχοπέδη, παρόλες τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται. 

Η συμμετοχή του Πλούτωνα στον ίδιο σχηματισμό, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για περεταίρω αποσιώπηση. Η δυναμική του έχει την τάση να εκδηλωθεί σαν βόμβα καταστρέφοντας οτιδήποτε λειτουργεί ως εμπόδιο. Η βίαιη συμπεριφορά είναι πιθανό να εκδηλωθεί σπασμωδικά, καταστρέφοντας ολοσχερώς, μαζί με ό,τι θεωρείται νοσηρό και τις γόνιμες σχέσεις καταξιωμένες στον χρόνο. Η ίδια δυναμική της πλουτώνιας δράσης είναι ικανή να προκαλέσει μια γενικότερη αναστάτωση στο περιβάλλον, ως δυσλειτουργικότητα. Οι γεννημένοι στο δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαημέρου του παρορμητικού σταυρού, Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι ή όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες γύρω από την 15η μοίρα των ζωδίων αυτών, είναι οι άμεσοι αποδέκτες αυτής της ενέργειας. 

Η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου έχει μια έντονη επαναστατική διάθεση. Επιφυλάσσει απρόβλεπτες αλλαγές σε διαπροσωπικό επίπεδο με διάθεση ανατροπής και πιθανά βίαια ξεσπάσματα. Η ισχυρή δυναμική της κρύβει την επιλογή της αναγέννησης.  

Ουσιαστική είναι η δυνατότητα που μας προσφέρει η θέση της Νέας Σελήνης στο ζώδιο του Σκορπιού. Η ευελιξία, που επιβάλλεται σε όλη τη διάρκεια της επιρροής της, είναι συνώνυμη της απαγκίστρωσης. Μας καλεί να συμπεριφερθούμε ως γνήσιοι εξελιγμένοι Σκορπιοί, να έρθουμε σε επαφή με τις βαθύτερες ανάγκες του, να νιώσουμε δυνατά συναισθήματα και κατόπιν άρνησης ή απόρριψης να επιλέξουμε συνειδητά, χωρίς βίαια ξεσπάσματα…την παραίτηση. 

Η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου όπως και κάθε πλανητική συγκυρία εκφράζει έναν προβληματισμό που χρήζει συλλογική διαχείριση. Είναι το γενικό αίτημα των ημερών που απευθύνεται κυρίως στα σταθερά ζώδια Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους   - ιδιαίτερα του πρώτου δεκαημέρου- και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ,Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 5η μοίρα της Νέας Σελήνης. 


Ασπα Μόρφου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.kosmogramma.gr



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση

Από 26 έως 30/11 ο Ήλιος αντιμετωπίζει τον ανάδρομο Ουρανό από απέναντι, δημιουργώντας έκρυθμες καταστάσεις που δεν υπολογίζαμε.


ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x