A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Εξάρχεια: Εξώσεις ενοικιαστών λόγω Airbnb


Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο Εξαρχείων

(Κάτοικοι, Εργαζόμενοι, Συλλογικότητες Εξαρχείων)

 

Είχαμε προαναγγείλει σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας ποιος είναι ο στόχος  του σχεδίου καταστολής «νόμου και τάξης» της κυβέρνησης και του κράτους για τα Εξάρχεια. 

“Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να «καθαριστεί» η γειτονιά από τα «σκουπίδια» της, ο «εξευγενισμός» της και η παράδοσή της στο realestate ή στην λαίλαπα των goldenvisa, της τουριστικοποίησης του airbnb, έτσι ώστε να θαφτούν τα Εξάρχεια και η ιστορία τους”.

Η εκδίωξη των κατοίκων από την περιοχή είναι όρος για την εφαρμογή  αυτών των σχεδίων και αυτό γίνεται ήδη με τον πιο αγριάνθρωπο τρόπο.

Και να τα αποτελέσματα του Διωγμού:

Ενημέρωση σχετικά με ακίνητο ιδιοκτησίας Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων το οποίο βρίσκεται  στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους 54 Κωλέττη (ΟΤ 71008) .

Το ως άνω ακίνητο το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων κηρύχτηκε ως μνημείο σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 6 παρ. 1γ του Ν.3028/2002 (ΦΕΚ 194/Α.Α.Π/5-10-2016) διότι αποτελεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χαρακτηριστικό δείγμα μεσοπολεμικού κτηρίου η διατήρηση του οποίου είναι σημαντική για την τεκμηρίωση της εξέλιξης της φυσιογνωμίας του Κέντρου της Αθήνας από ιστορική, αρχιτεκτονική ,κοινωνική και οικονομική άποψη.

Σήμερα στο κτήριο αυτό είναι μισθωμένα μόνο τέσσερα διαμερίσματα (εκ των 15 περίπου διαμερισμάτων) και ένα κατάστημα του ισογείου (εκ των 3 καταστημάτων) και αυτό γιατί ενώ τόσο τα διαμερίσματα όσο και τα καταστήματα είχαν μεγάλη ζήτηση (και ιδιαίτερα τα τελευταία δύο-τρία χρόνια που στην περιοχή δεν υπάρχουν διαμερίσματα που να μην είναι βραχυπρόθεσμης μίσθωσης)  για λόγους τους οποίους μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε δεν προχώρησε καμία μίσθωση από την πλευρά του ιδρύματος.

Από το μήνα Ιούνιο και ενώ φημολογούταν στην γειτονιά ότι θα εξωθούμε μαζικά, ώστε να νοικιαστεί ολόκληρο το ακίνητο, επικοινωνήσαμε  (και γραπτώς) με το ως άνω ίδρυμα το οποίο δεν μας έδινε καμία ενημέρωση.

Στις 29/10/2019 μας τηλεφώνησαν και μας ενημέρωσαν τον καθένα χωριστά ότι δεν θα ανανεώσουν καμία μίσθωση. Εκτός από τους επαγγελματίες που βρισκόμαστε εδώ, που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τα μίσθια τόσο ως επαγγελματική μας στέγη όσο και ως κατοικία, υπάρχει και ένα διαμέρισμα στο οποίο διαμένει μία κυρία 80  και πλέον ετών η κυρία Ελένη Αλεξιάδου με τις δύο κόρες της η μία εκ των οποίων είναι ΑΜΕΑ (έχει ιδιαίτερα κινητικά προβλήματα, ήτοι αναπηρία άνω του 80%). 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Εφορο του ως άνω ιδρύματος κ. Μαγγίνα, την ενημέρωσαν ότι πρέπει να φύγει άμεσα μια και το ακίνητο πλέον νοικιάζεται εξ ολοκλήρου. Ανεπίσημες δε πληροφορίες μας ενημέρωσαν ότι το ακίνητο θα ανακαινισθεί ώστε να «αξιοποιηθεί» τουριστικά .

Τέλος ενημερωτικά και μόνο,  σημειώνουμε ότι όταν κατά το έτος 2015 ή 2016 είχαν μισθωθεί τα διαμερίσματα του ισογείου καθώς και ένα κατάστημα, παρόλο τον ως άνω χαρακτηρισμό του κτιρίου  , ως ένοικοι είδαμε να γκρεμίζονται εσωτερικοί τοίχοι (χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό είχε επιπτώσεις στατικότητας) και να ξηλώνονται τα ξύλινα δάπεδα των διαμερισμάτων τα οποία και φορτώθηκαν σε καρότσες παλιατζήδων. Τότε ο καθένας εξ ημών χωριστά ενημερώσαμε το ίδρυμα τηλεφωνικά ώστε να επιληφθεί του θέματος και να ελέγξει αν όλα όσα γινόντουσαν ήταν σύμφωνα με την άδεια που είχε εκδοθεί. Ουδέποτε είχαμε καμία ενημέρωση ως προς αυτό.

Η παρούσα επιστολή γίνεται κυρίως για να ενημερωθείτε για την πλέον ανεξέλεγκτη κατάσταση εξώσεων οι οποίες στο βωμό του κέρδους δεν σέβονται  συνανθρώπους μας με οικονομικά  προβλήματα και κυρίως ανθρώπους ΑΜΕΑ που τουλάχιστον ένα ίδρυμα  το  οποίο, όποιο  σκοπό και αν έχει θα έπρεπε να σεβαστεί πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε ιδιώτη.      

Οι ένοικοι

ΝικολλέταΤζούδα

Ιωάννης Λαγκώνας

Ελένη Αλεξιάδου

Ευαγγελία Θεσσαλού

 

Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο Εξαρχείων@flickr by STMTS


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Συμμαχία ευρωπαϊκών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών καλεί την ευρωπαϊκή επιτροπή να ρυθμίσει αυστηρά τη χρήση βιομετρικών τεχνολογιών
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Έχοντας μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ο δικός μας Πόνος δεν θα γίνει η δική σας πολυτέλεια!
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
H γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας κάλεσε τις αρχές των ΗΠΑ να αποσύρουν τις κατηγορίες εναντίον του.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Μικρές καθημερινές λεπτομέρειες καθορίζουν την ευκολία ή τη δυσκολία της διαβίωσης των δημοτών.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύθηκαν την πανδημία του κορωνοϊού για να εγείρουν «πρωτόγνωρα» εμπόδια στην ελευθερία της έκφρασης
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x