A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Άρης στον Σκορπιό – Η ώρα του πάθους και της ενδοσκόπησης – Πώς θα επηρεάσειΆρης στον Σκορπιό – Η ώρα του πάθους και της ενδοσκόπησης – Πώς θα επηρεάσει

Ο Άρης διεκδικεί, παθιάζεται, ενδοσκοπεί.. στα βαθιά νερά του Σκορπιού.

Η ζωδιακή μου πυξίδα στις 19 Νοεμβρίου αλλάζει κατεύθυνση. Στις 9  και 41΄το πρωί, αποχαιρετώ το ζώδιο του Ζυγού, χαρίζοντάς του το τελευταίο μου συναινετικό χαμόγελο. 

Από σήμερα το πρωί και για έξι βδομάδες περίπου- έως τις 3 Ιανουαρίου του 2020-  μπαίνω και παραμείνω στο οικείο μου ζώδιο, αυτό του Σκορπιού. Η φύση του ζωδίου, όπως και τα χαρακτηριστικά του, δεν περιορίζουν ούτε συγκρούονται με την ενστικτώδη έκφραση μου.

Νοιώθω το ίδιο άνετα εδώ όπως και στην κύρια κατοικία μου, στον Κριό. Προφανώς, γιατί και εδώ ανοίγω με τα δικά μου κλειδιά. Δεν φιλοξενούμαι.. είμαι ιδιοκτήτης παλαιός και ευπρόσδεκτος…

Οι κοινωνικές επαφές, όπως και οι συναινετικοί διακανονισμοί του Ζυγού, είναι μια νωπή ανάμνηση. Δεν μάχομαι πια για την έμφυτη ανάγκη του «συνυπάρχω». Για χάρη αυτού- για την αποφυγή της μοναξιάς- έγιναν αναγκαίοι συμβιβασμοί, στο διάστημα της εκεί παραμονής μου.Η διπλωματία, που με συνοδεύει κάθε φορά που επισκέπτομαι τη συγκεκριμένη ζωδιακή περιοχή, ήταν η στενή συνεργάτης και σύμβουλός μου. Μαζί της - στα πλαίσια της πολιτικής γραμμής του Ζυγού- εναρμονίστηκαν τόσο η δράση όσο και ο τρόπος διεκδίκησης μου. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν η προσδοκία του Ζυγού ενώ οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις εξομαλύνθηκαν με συμβιβασμούς.

Η είσοδός μου στον Σκορπιό δεν επιβάλει διακανονισμούς. Η μαχητικότητα συνοδεύεται από πάθος και εξαιρετική δυναμική. Η σταθερότητα, που χαρακτηρίζει τη ζωδιακή περιοχή,  δεν επιτρέπει σπασμωδικές και παρορμητικές κινήσεις. Η ενέργεια μου εδώ μοιάζει με σεισμική δόνηση και δεν είναι καθόλου επιφανειακή.

Ο κίνδυνος της εμμονής, της ζήλιας, των πρωτόγονων ενστίκτων και της κτητικότητας είναι αυτός που θα μπορούσε να με οδηγήσει σε ακραίες ενέργειες. Είναι αυτές, που εκφράζουν την άλογη φύση της δράσης μου στον Σκορπιό.

Υπό την επήρειά τους, θα μπορούσα να επιμείνω- έως τελικής πτώσεως- αναλαμβάνοντας το ρίσκο.. όλα ή τίποτα. Θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη, αν πίστευα πως αυτό που είχα δεν ήταν απόλυτα δικό μου, αν προδίδονταν οι αξίες και τα ιδανικά μου ή αν κινδύνευαν τα κεκτημένα μου. Οι ενέργειές σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να αποτελούν το μέρος ενός μελετημένου σχεδίου. Οι κινήσεις μου θα εκφραζόντουσαν  απόλυτα μυστικά, σιωπηλά και παρασκηνιακά...

Η εξελιγμένη φύση του ζωδίου διακρίνεται για τα βαθιά και σταθερά της συναισθήματα, τις αρχές, την αληθινή συμπόνια και κατανόηση. Η ίδια φύση, σε μένα τον Άρη που αντιπροσωπεύω τη δράση, λειτουργεί με το ίδιο θάρρος και την ίδια αντοχή. Είναι αυτή που πριν την κάθε ενέργεια απαιτεί εσωτερική στροφή. Ζητά ταύτιση, επαφή με το ανώτερο, το αληθινό. Με τολμηρή βουτιά στα βαθιά αυτογνωσιακά νερά, αναλαμβάνω το ρίσκο της ενδοσκόπησης. Ο καθορισμός των θέλω και των πραγματικών μου αναγκών, θα οδηγήσει στην απόφαση…  Αξίζει αυτή η μάχη, η κάθε μάχη, η κάθε εσωτερική ή εξωτερική συντριβή; Εκείνο που προέχει είναι να πειστώ, να αποφασίσω ότι αξίζει..

Είμαι η δράση, η ενέργεια, η μαχητικότητα αλλά και η έκφραση της λίμπιντο. Είμαι ο Άρης, ο πλανήτης της επέκτασης, που από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου του 2020 θα με ακούς να βαδίζω στην περιοχή του Σκορπιού. Σίγουρα θα αισθανθείς την αλλαγή της ενέργειάς μου. 

Η έκφραση του εαυτού μου, για όλο το διάστημα της εδώ παραμονής μου, έχει άμεσες επιπτώσεις στον τρόπο της δικής σου διεκδίκησης. Είναι η ευκαιρία που σου προσφέρεται για να ενδοσκοπήσεις, να διεκδικήσεις και αν χρειαστεί να πολεμήσεις για τα ιδανικά σου. 

Η παρορμητική μου φύση πραγματοποιεί την πρώτη συνάντηση -της παραμονής μου στο Σκορπιό- με τον πλανήτη της επανάστασης Ουρανό. 

Από τις19 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, η δική μου δράση παντρεύεται με την έκφραση της επανάστασης. Η ανάδρομη φορά του Ουρανού συγκρούεται διαμετρικά μαζί μου, δημιουργώντας διαμάχες και αντικοινωνικότητα.  Η επικοινωνιακή τριβή είναι έντονη προσφέροντας την ευκαιρία για αναπροσαρμογή και επαναξιολόγηση στον τομέα των σχέσεων ,αλλά και των στόχων. Άμεσοι αποδέκτες είναι οι εκπρόσωποι του σταθερού σταυρού-Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι - γεννημένοι στις πέντε πρώτες μοίρες του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων αυτών.

Η επόμενη, προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 22  Δεκεμβρίου με τον πλανήτη του ιδεαλισμού, Ποσειδώνα. Η ευνοϊκή επιρροή του Ποσειδώνα πάνω μου εμπλουτίζει τη δράση με έμπνευση και χαρίζει ευκολία ως προς την πραγματοποίηση σχεδίων και στόχων στα ζώδια του νερού, Ιχθύες, Καρκίνους, Σκορπιούς του δευτέρου δεκαημέρου. Καθώς και στα ζώδια της γης Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους της ίδιας περιοχής.  

Η ευνοϊκή διάθεση του Κρόνου, από τις 13 έως τις 23 Δεκεμβρίου, συντονίζει την ενέργειά μου. Η λογική κατευθύνει τις πράξεις και οι όποιες δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν. Στην ήδη αρμονική όψη μεταξύ μας ακολουθεί συνηγορώντας- εξίσου φιλικά διατεθειμένος -και ο πλανήτης Πλούτωνας. Από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου η εύνοιά του συνοδεύεται από δύναμη και επιμονή. Η σωστή κρίση του Κρόνου αρχικά δομεί το σχέδιο δράσης και κατόπιν ο Πλούτωνας με σθένος το πραγματώνει.

Ευνοημένοι- από την αρμονική σύμπραξη του Κρόνου και του Πλούτωνα μαζί μου- θα σταθούν οι Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες γεννημένοι στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαημέρου ,όπως και Αιγόκεροι και Παρθένοι της ίδιας περιοχής. 

Είμαι ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης, της επέκτασης και το διάστημα παραμονής μου στον Σκορπιό, μια από τις δώδεκα εκφράσεις του εαυτού μου αναλαμβάνει με πάθος, δύναμη, επιμονή να ενδοσκοπήσει, να ανασκευάσει, να βελτιώσει ή να καταρρίψει ό,τι μπλοκάρει την ευτυχία σου και ό,τι σταματά την εξέλιξή σου. Άσπα Μόρφου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr/

www.kosmogramma.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού που πραγματοποιείται στις 05:36πμ περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στην 01° 26’ του Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 10 του Ιουλίου στις 4 και 17 λεπτά το πρωί.
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος του Ιουνίου ανατέλλει στις 24 Ιουνίου περίπου στις 09:27μμ λίγο μετά τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
ΑΣΤΡΑ
Στις 10 Ιουνίου στη 1 και 53 λεπτά το μεσημέρι ταυτόχρονα με τη Νέα Σελήνη του μήνα στην 20η μοίρα των Διδύμων πραγματοποιείται η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x