A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο – Επαναστατώ γιατί υπάρχωΝέα Σελήνη στον Υδροχόο  – Επαναστατώ γιατί υπάρχω

Σε ένα περιβάλλον παραδοσιακά επαναστατικό, στην 4η μοίρα και 21΄ του αέρινου και πρωτοπόρου Υδροχόου, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στις 24 Ιανουαρίου, στις 11 και 42 πρώτα λεπτά  πριν τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών.

Η συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης, σε έδαφος Υδροχόου, δηλώνοντας καθαρά τον στόχο θέτει το ζητούμενο του νέου σεληνιακού μήνα.

 Αποστασιοποιημένη, από τα βαρίδια των συναισθηματικών προσκολλήσεων και υιοθετώντας το γνωστό Υδροχοικό μότο  « μαζί θα προχωρήσουμε», η Νέα Σελήνη λειτουργεί σε συλλογικά πλαίσια. Η συμφωνία της με τον Ωροσκόπο στην 16 μοίρα και 43 λεπτά του Ζυγού, δηλώνει ξεκάθαρα την ανάγκη για συνύπαρξη και κοινωνικότητα. 

Σε αντίθεση με τον αυστηρό, πειθαρχημένο - στα στενά ατομικά κοινωνικά του όρια – Αιγόκερω, ο φιλόδοξος Υδροχόος στοχεύει στην ομαδικότητα, με κύριο σκοπό την πρόοδο και έμβλημα… την αλλαγή των κατεστημένων δομών.

Η δυσαρμονία του Ουρανού από τον 7ο οίκο με τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης του Υδροχόου κάνει σαφείς τις δυσκολίες. Η αλλαγή προϋποθέτει επανάσταση και οι συγκρούσεις είναι αναμενόμενες.

Παρόλο που η Αφροδίτη των Ιχθύων, με την εύνοια του Δία, κάνει λόγο για ευαισθησία και συμπόνια, η στενή της σχέση με τον ονειρικό Ποσειδώνα δίνει υπόσταση στο μη πραγματικό. Η επιθετική στάση του Άρη πάνω τους φέρνει στο προσκήνιο κοινωνικές επαφές,  που όμως είναι καταδικασμένες σε αποτυχία λόγω της μη ρεαλιστικής τους βάσης. Οι Ιχθύες, Παρθένοι, Τοξότες και Δίδυμοι του δευτέρου δεκαημέρου είναι εκείνοι που κινδυνεύουν ιδιαίτερα  να απογοητευτούν, αν παρασυρόμενοι από τα πάθη τους, επενδύσουν σε ένα λιγοσέλιδο παραμύθι.

Και ενώ η ο νευρικός Ουρανός υπόσχεται εκπλήξεις, ξαφνικές αλλαγές και αιφνίδια ξεσπάσματα για όλη τη διάρκεια τις επιρροής του νέου σεληνιακού μήνα, η συνάντηση του Κρόνου με τον Πλούτωνα έχει ακόμη ισχυρή τη δυναμική του.

Οι τάσεις της απομόνωσης, η ψυχρότητα και ο περιορισμός, που δημιουργήθηκαν με τον ιδιαίτερο σχηματισμό της Έκλειψης που προηγήθηκε, είναι ακόμη νωπές και ικανές να οδηγήσουν την κάθε μη προσοδοφόρα επαναστατική κίνηση σε απαισιόδοξες σκέψεις και επιστροφή στον αυτοπεριορισμό.

Παρασυρόμενοι από την αέρινη Υδροχοική φύση, υπάρχει ορατός ο κίνδυνος η κάθε επαναστατική κίνηση να μοιάζει με άσκοπη μάχη, αν τα επαναλαμβανόμενα μαθήματα υπευθυνότητας, καθήκοντος και μεταρρύθμισης της Κρόνο – Πλουτώνιας συνόδου δεν έχουν ακόμα κατανοηθεί.… γιατί ο οραματιστής Υδροχόος πάνω στην ανάγκη του να πρωτοπορήσει, κάποιες φορές αμελεί να εξετάσει, να προετοιμάσει και κατά συνέπεια να εγκαταστήσει το σχέδιο των νέων δομών για τις νέες του ανάγκες.   

Η έκδηλη επαναστατική διάθεση της Νέας Σελήνης δημιουργεί σίγουρα τη γοητευτική κινητικότητα του… απροόπτου. Προτρέπει για αλλαγές στον άξονα της προσωπικής και κοινωνικής υπόστασης, καθιστώντας –τουλάχιστον- ενδιαφέρουσες τις μέρες που ακολουθούν.

Απευθύνεται, ιδιαίτερα, στα σταθερά ζώδια Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους κυρίως του πρώτου δεκαημέρου, καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 5η μοίρα των ζωδίων αυτών, η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου και του Υδροχόου, που επαναστατεί… γιατί υπάρχει.Άσπα Μόρφου 

www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr


  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού που πραγματοποιείται στις 05:36πμ περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στην 01° 26’ του Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 10 του Ιουλίου στις 4 και 17 λεπτά το πρωί.
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος του Ιουνίου ανατέλλει στις 24 Ιουνίου περίπου στις 09:27μμ λίγο μετά τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
ΑΣΤΡΑ
Στις 10 Ιουνίου στη 1 και 53 λεπτά το μεσημέρι ταυτόχρονα με τη Νέα Σελήνη του μήνα στην 20η μοίρα των Διδύμων πραγματοποιείται η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x