A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

«ΧΩΜΑΤΕΡΗ PROJECT»: Η τέχνη δίπλα στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας


Η ΤΕΧΝΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟ «ΧΩΜΑΤΕΡΗ PROJECT»

ΑΠΟ ΤΟ PROASTIO ART CENTRE

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Νομού Αττικής για τη Χωματερή (ΧΥΤΑ) Φυλής

 

"Με δικά μου λόγια..."

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, 20:30

στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης.

Παράσταση από την ομάδα θεάτρου playbackStoryDrops”.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. 

Μια παράσταση που φέρνει τις λέξεις και τις σκέψεις των θεατών πάνω στη σκηνή δημιουργώντας ένα αισθητικό γεγονός που συνδέει ιστορίες και ανθρώπους, μέσα από το σώμα των ηθοποιών και τη μουσική. To ζήτημα της χωματερής είναι η αφετηρία για να αναζητήσουμε τρόπους να μιλήσουμε γι αυτό, να βρούμε τα δικά μας λόγια...

Το είδος θεάτρου playback συνδυάζει τον αυτόματο αυτοσχεδιασμό, το σωματικό θέατρο, το ψυχόδραμα, τη δραματοθεραπεία και το κοινωνικό θέατρο. Σε αυτό το διαδραστικό είδος θεάτρου, οι ηθοποιοί και ο μουσικός αυτοσχεδιάζουν πάνω σε σκέψεις, συναισθήματα, ιστορίες, επιθυμίες που προέρχονται από το κοινό, δημιουργώντας ένα μικρό θεατρικό γεγονός. Όσο περνά η ώρα, το κοινό βυθίζεται στον μαγικό κόσμο των αφηγήσεων ώσπου στο τέλος, ένα αόρατο νήμα συνειρμών αποκαλύπτει τη σύνδεση των ιστοριών αφήνοντας την αίσθηση μιας κοινότητας ανθρώπων.   


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συντονίστρια της ομάδας playbackStoryDrops”:

Μαλαθράκη Ξένια- Ψυχολόγος, Δραματοθεραπεύτρια, Ηθοποιός

Ηθοποιοί: Αναστασιάδου Άννα, Βερβερούδης Χρήστος, Λαμπρινού Ντόρις, Μπουρίτη Μυρτώ, Παμούκη Μαρί, Τσετσόνης Παναγιώτης

Μουσικός: Πρατίλας Σπύρος 

Χωματερή project: Proastio Art (Γωγωντίνα Αντζάμπου, Τάσος Αϊβάζογλου, Κων/να Βουρνά)

Επικοινωνία & Social Media: Proastio Art (Κων/να Βουρνά)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Proastio Art Centre

Στρατηγού Λιόση 40, Άνω Λιόσια

Τηλ. 2102470604,699 3954907.

Email: proastioart@gmail.com

https://www.facebook.com/events/677010009737742/

 

Λίγα λόγια για το project

To Χωματερή project είναι ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων που προέκυψε από την ανάγκη για αφύπνιση και κινητοποίηση όλων στο επείγον ζήτημα της χωματερής και της διαχείρισης των απορριμμάτων, της περιβαλλοντικής καταστροφής, της κοινωνικής υποβάθμισης που έχει υποστεί ο τόπος και η ζωή μας.

Η  Χωματερή  (ΧΥΤΑ) Φυλής αποτελεί τη μεγαλύτερη της Ευρώπης και λειτουργεί εδώ και μισόν αιώνα, με το 90% του συνόλου των σκουπιδιών της Αττικής.

Το 2014 η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε έκθεσή της, την είχε χαρακτηρίσει «Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρωπίνου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις γενιές».

Η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής βρίσκεται για ακόμη μια φορά σε αδιέξοδο καθώς παρά τις προειδοποιήσεις από επιστημονικούς φορείς και συλλογικότητες για τον κορεσμό και την ανεπάρκεια της χωρητικότητας του ΧΥΤΑ Φυλής, την άμεση ανάγκη κλεισίματος και την επερχόμενη περιβαλλοντική και υγειονομική κρίση τον Αύγουστο του 2019 αποφασίστηκε η επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης με ορίζοντα λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Αναλυτικά το project

 

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Η ομάδα θεάτρου playback " StoryDrops " πρωτοσυναντήθηκε τον Γενάρη του 2018. Αφορμή το όραμα της συντονίστριας να δημιουργήσει  μιας ομάδα θεάτρου playback. Κοινή συνισταμένη όλων η  εκπαίδευση στο θέατρο, τον χορό, τη μουσική και η ευαισθησία μας απέναντι στον άνθρωπο και την κοινότητα. Το ταξίδι ξεκίνησε με εκπαίδευση και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και πολλές πρόβες. Στην παρούσα φάση η ομάδα δίνει παραστάσεις θέλοντας να έρθει σε επαφή με τις αληθινές ιστορίες του κοινού και να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα μέσα από το θέατρο playback.

Το Proastio Art είναι ένας νέος χώρος τέχνης και πολιτισμού στα δυτικά προάστια, και συγκεκριμένα στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, που επιθυμεί να παρουσιάσει και να προωθήσει πολιτιστικές δράσεις και νέους καλλιτέχνες, τόσο από την ελληνική όσο και διεθνή κοινότητα, κυρίως από το χώρο των παραστατικών και πλαστικών τεχνών και να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε ένα από τα πιο αδικημένα προάστια της Αθήνας και στην ανάπτυξη περιοχής σε μια δημιουργική και βιώσιμη πόλη.


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο Αντιβασιλέας της Αβησσυνίας Χαϊλέ Σελασιέ βλέποντας την άθλια κατάσταση των προσφυγικών καταυλισμών, έστειλε βοήθεια
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οι πληθυσμοί άγριας ζωής μειώνονται δραματικά σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας της ανθρώπινης υπερκατανάλωσης, της αύξησης του πληθυσμού και της εντατικής γεωργίας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Έχουμε λιγότερες από 10% πιθανότητες να αποφύγουμε την καταστροφική κατάρρευση του πολιτισμού μέσα στις επόμενες δεκαετίες.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η Τήνος ξύπνησε πρωί χθες και κέρδισε στο τέλος της μέρας μία μάχη κατά των ανεμογεννητριών.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στις παρακάτω χαρακτηριστικές φωτογραφίες που μας έστειλε αγαπητός φίλος, παρατηρούμε πως αναπτύσσεται σε... πράσινη απόχρωση ένα δάσος στο Άγκιστρο Σερρών.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές της Τήνου, προκειμένου να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες επέβαλε η Ελληνική Αστυνομία!
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x