A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μια νέα δομή, στην Κρήτη, για τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο, αλλά και τις οικογένειες τους, θα παρέχει πλέον ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία η «Ηλιαχτίδα».

   

Η νέα δομή, που εγκαινιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες, αποτελεί, όπως τόνισε η πρόεδρος της «Ηλιαχτίδας» Μαρία Ευστρατίου, την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου οράματος, το οποίο πραγματοποιείται με την επιστημονική εποπτεία και μέριμνα του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και με σκοπό τη βελτίωση των επιπτώσεων της ασθένειας του καρκίνου της παιδικής ηλικίας στην ψυχική υγεία του παιδιού και στην ισορροπία της οικογενειακής δομής, σε όλα τα στάδια της ασθένειας, από τη διάγνωση έως και το τέλος της θεραπείας και μετά από αυτήν.

   

Στη νέα δομή, παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειές τους, θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν συστηματικών εβδομαδιαίων συνεδριών ψυχικής ενδυνάμωσης. Σε πρώτη φάση, όπως εξήγησε η κ. Ευστρατίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η λειτουργία της δομής έχει ξεκινήσει στη βασική της μορφή με τη στελέχωση από μία ψυχολόγο, χωρίς όμως έκπτωση στις ποιοτικές και ποσοτικές προδιαγραφές που έχουν τεθεί στον σχεδιασμό, ενώ σύντομα όπως επισήμανε θα επιχειρήσουν αυτό το έργο να υποβληθεί σε θεσμικούς δωρητές για χρηματοδότηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υλοποίηση όλων των στόχων και των δράσεων της δομής.

   

«Είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε, καθώς η Δομή αυτή είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι πήρε σάρκα και οστά, με σχεδόν μηδενικό κόστος για το Σύλλογο, καθώς αγαπήθηκε από όλους τους ανθρώπους της "Ηλιαχτίδας" ήδη από τη γέννηση τις ιδέας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμπνεύσουμε θετικά και να βρεθούν άνθρωποι που πίστεψαν σε αυτό και χρηματοδότησαν την υλοποίησή του» δήλωσε η πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία η «Ηλιαχτίδα», η οποία εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της δομής, αναφέρθηκε στα στοιχεία της εκτίμησης αναγκών, όπως αυτά αντλήθηκαν από δύο, όπως τόνισε, βασικές πηγές.

   

«Πρώτη πηγή ήταν τα στατιστικά στοιχεία που διέθετε η "Ηλιαχτίδα" από την πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας αυτής. Για 3 χρόνια -από το 2016 έως το Σεπτέμβριο 2019- παρείχε δωρεάν ψυχολογική στήριξη μέσω συστηματικών εβδομαδιαίων συνεδριών από εξωτερικούς συνεργάτες ψυχολόγους στα ιδιωτικά τους γραφεία. Η αύξηση του αριθμού των συνεδριών κάθε χρόνο, ξεκινώντας με 99 συνεδρίες το 2016 και καταλήγοντας στις 754 το 2019, επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα. Δεύτερη πηγή ήταν τα συμπεράσματα από τις συζητήσεις που είχαμε με τους ίδιους τους ωφελούμενους μας, οι οποίοι μας επιβεβαίωναν πως η ψυχολογική στήριξη, τόσο στα ίδια τα παιδιά, όσο και τα μέλη των οικογενειών τους βοηθούσε σημαντικά να ανταποκριθούν στις αλλαγές και τις δυσκολίες που επιφέρει η νόσος τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

   

Επιπλέον, θα μπορούσα να πω, ότι η οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό η συστηματική ψυχοθεραπεία για όλα τα μέλη μιας οικογένειας, αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει την ανάγκη αυτής της δωρεάν παροχής» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ευστρατίου.


Η καινούργια δομή που λειτουργεί ήδη, στεγάζεται σε ιδιόκτητο γραφείο του Συλλόγου που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, στην οδό Δουκός Μποφώρ 7.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Στην κατάσχεση διαλυμάτων που προβάλλονταν ώς αντισηπτικά χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια, καθώς και χειρουργικών μασκών που δεν είχαν νόμιμα παραστατικά απόκτησης, προχώρησαν οι υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε.
ΕΛΛΑΔΑ
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 77 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1832 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
ΕΛΛΑΔΑ
Ενώ πλησιάζει η Μεγαλο-βδομάδα, η Ανάσταση αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας... το ίδιο και η κοινωνική πολιτική του Δήμου Χανίων.
ΕΛΛΑΔΑ
Η επιλογή της κυβέρνησης να αποκλείσει τους πρόσφυγες από την μετακίνηση σε μέρη όπου μπορούν να προμηθεύονται τα βασικά είδη διατροφής για την επιβίωση τους είναι μια ρατσιστική δολοφονική επιλογή
ΕΛΛΑΔΑ
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 20 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.755, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
ΕΛΛΑΔΑ
Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το υπουργείο Υγείας, 62 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ