A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Σοκαριστικές αποκαλύψεις της εκπομπής «Special Report» για την αέρια ρύπανση στον Βόλο


Σοκαριστικές αποκαλύψεις της εκπομπής «Special Report»


Γράφει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών Στην χθεσινή εκπομπή «Special Report» του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου έγινε γνωστό στο Πανελλήνιο και όχι μόνο, το τεράστιο πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στον Βόλο. 


Με τον πλέον επίσημο τρόπο αποκαλύφθηκε κάτι εξαιρετικά σοκαριστικό, που εξηγεί εν πολλοίς τα σοβαρά προβλήματα υγείας των Βολιωτών και για το οποίο «φωνάζουν» όλοι οι υγειονομικοί και οι λοιποί επιστημονικοί φορείς της πόλης μας με εξαίρεση δυστυχώς την επίσημη Πολιτεία (Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμος). Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τους τελευταίους 11 μήνες, έχουμε υπερβάσεις ορίων στην αέρια ρύπανση μια (1) στις τρεις (3) ημέρες!!! Δηλαδή,  περίπου 120 μέρες το χρόνο η αέρια ρύπανση στο Βόλο χτυπάει κόκκινο!!! Κι επίσης ότι 2-3 συνεχόμενες  ημέρες με αυξημένη αέρια  ρύπανση προξενούν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία!!  Μετά και από αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας ουδείς δικαιούται να μην γνωρίζει ή ακόμη χειρότερα να παριστάνει ότι δεν γνωρίζει. 

     

Ουδείς Περιφερειάρχης μπορεί να πει ξανά ότι δεν υπάρχει αέρια ρύπανση στο Βόλο, όπως έχει πει πολλές φορές έως τώρα. Ουδείς Υπουργός δικαιούται να αρνείται συνάντηση με τους αγωνιούντες φορείς και κατοίκους της πόλης μας. Κανένα Υπουργείο δεν μπορεί να ξαναβγάλει ανακοίνωση που να λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Βόλο, όπως έγραφε η ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου.     

Κανένας Δήμος Βόλου δεν μπορεί να αποκαλεί γραφικούς, πολίτες και φορείς που αγωνιούν για την υγεία τους. 


Και τέλος, καμία βιομηχανία δεν έχει πλέον το δικαίωμα να κρύβει στοιχεία από τους Βολιώτες. Τα ψέματα τελείωσαν και ο καθένας πρέπει ν αναλάβει τις ευθύνες του. 

     

Φυσικά σε ένα μέρος μιας μόνο εκπομπής, δεν γίνεται να αναλυθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Στη χθεσινή εκπομπή ωστόσο, μας έκαναν αλγεινή εντύπωση αρκετά και θα θέλαμε να τα επισημάνουμε. Πρώτα απ’ όλα, η παντελής έλλειψη αναφοράς στις σχετικές με την αέρια ρύπανση  πρωτοβουλίες των επιστημονικών φορέων του Βόλου, πολλώ δε μάλλον όταν ο ίδιος ο κ. Τέλλογλου ήταν παρών στην τελευταία επιστημονική ημερίδα στο ΤΕΕ.      


Έπειτα, η μη εκπροσώπηση της άποψης  του Δήμου Βόλου λες και αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα γίνεται κάπου αλλού, μακριά. Ακόμη, τα επιλεκτικά πλάνα από τα δύο εργοστάσια (Lafarge, Χαλυβουργία) που  προβλήθηκαν και τα οποία ευνοούσαν την εικόνα του πρώτου. 


Και τέλος, τα 47 μόλις δευτερόλεπτα εμφάνισης στην εκπομπή του εκπροσώπου μας (από μια συνέντευξη 15 λεπτών που του είχε δοθεί στις 07 Ιανουαρίου 2020). Τόσο χρόνο μας παραχώρησε ο ΑΝΤ1 για να παρουσιάσουμε τις ανησυχίες μας και να τεκμηριώσουμε τη σοβαρότητα των κινδύνων που δημιουργεί η καύση σκουπιδιών εντός της πόλης μας, γεγονός που μάλλον αποτελεί ρεκόρ δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 


Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τον κο Τέλλογλου να μας παραδώσει το αμοντάριστο βίντεο, προϊόν πνευματικής μας ιδιοκτησίας, για να το δώσουμε εμείς στην δημοσιότητα, προκειμένου να κατανοηθούν οι θέσεις μας οι οποίες και αποσιωπήθηκαν στην εκπομπή του. Τέλος, ο κ. Αγοραστός επανέλαβε τα ψεύδη του, σε πανελλήνια μετάδοση αυτή τη φορά,  επιμένοντας να διαδίδει ότι οι μετρήσεις των πολιτών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, γεγονός που δεν ισχύει. Θυμίζουμε ότι οι μετρήσεις εκείνες στο φορτίο που όδευε προς καύση έδειξαν υπέρβαση σε υδράργυρο και χλώριο και ότι το ποσοστό περιεκτικότητας σε πλαστικό ήταν πάνω από 95%. 

     

Ο αγώνας των πολιτών του Βόλου δεν θα σταματήσει, αν δεν σταματήσει η καύση των σκουπιδιών μέσα στον αστικό ιστό και στην προσπάθεια αυτή η πλήρης ενημέρωση των συμπολιτών μας είναι βασική προϋπόθεση της επιτυχίας. 


Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ακόμα μια δικαίωση του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η Αθήνα θεωρείται μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τη μεγαλύτερη αναλογία θανάτων σχετιζόμενων με την έλλειψη προσβάσιμου πράσινου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Περίπου 3.760 μετρικοί τόνοι πλαστικών πλέουν αυτήν τη στιγμή στη Μεσόγειο Θάλασσα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που χτυπήθηκαν επειδή λένε “όχι” στην επιβολή εγκατάστασης αιολικών βιομηχανιών.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο «Λάμπρος», ένας νεαρός Σπιζαετός που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2021 στο Πρασανό φαράγγι από γνωστό αναπαραγωγικό ζευγάρι του νησιού
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x