A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Υπάρχει ή όχι πρόβλημα με τα ραδιενεργά στον ΧΥΤΑ Φυλής;


Γράφει ο Θωμάς Μπιζάς

Τις τελευταίες μέρες ο δήμαρχος Φυλής παλεύει απεγνωσμένα να μας πείσει ότι οι μελέτες που ο ίδιος παράγγειλε το 2015  είναι αναξιόπιστες .

Για να αποδείξει τον ισχυρισμό του επικαλείται  ένα έγγραφο της ΕΕΑΕ που του δόθηκε στις 28.3.2018  του 2018 το οποίο λέει πως "τα συμπεράσματα της μελέτης της ASPROFOS από ραδιολογικής άποψης και τα αντίστοιχα ραδιολογικού ενδιαφέροντος είναι επιστημονικώς αβάσιμα" .


Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα :

1) Ο δήμαρχος μέχρι τον Μάρτιο του 2018 είχε στα χέρια του μια μελέτη που έλεγε πως οι συγκεντρώσεις των ραδιενεργών στοιχείων που έγιναν στον χώρο της παλιάς χωματερής προκαλούν ακτινοβολίες πολύ μεγαλύτερες  από την φυσική ακτινοβολία και προτείνουν περαιτέρω έρευνα από την ΕΕΑΕ στην περιοχή της παλιάς χωματερής.

1) Γιατί αφού είχε στα χέρια του ένα τόσο σοβαρό στοιχείο δεν πήγε  στην ΕΕΑΕ τον Οκτώβριο του 2015 και πήγε στις 20.3.18 την ίδια ημέρα που έκανε την αποκάλυψη το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ;

2) Γιατί έκανε Photoshop στην αλληλογραφία του με την ΕΕΑΕ για μην φανούν οι ημερομηνίες και οι αριθμοί πρωτοκόλλου; 

3) Αξιολόγησε μόνος του την μελέτη της ASPROFOS το 2015 και αποφάσισε να την κρύψει; Έδειξε την μελέτη και σε κάποιους άλλους; Και ποιοι ήταν αυτοί οι άλλοι; 

4) Γιατί η ASPROFOS εξακολουθεί να κάνει το κορόιδο για αυτά που ακούγονται για την αξιοπιστία της; 

4) Γιατί η ΕΕΑΕ αρνείται επίμονα να πάει στην περιοχή να κάνει δικές της μετρήσεις;

5) Γιατί η ΕΕΑΕ την μια βδομάδα μας έλεγε σε εμάς και στον βουλευτή κ. Αρσένη πως είναι υποχρεωμένη να πάει να μετρήσει και μας ρωτούσε πως θα πάρει άδεια εισόδου στον χώρο και την επόμενη εβδομάδα απάντησε στον κ. Αρσένη πως δεν θα πάει γιατί είχε κάνει μετρήσεις πριν από 15 χρόνια και δεν είχε βρει τίποτα;

6) Γιατί χτες  το πρωί σε ρεπορτάζ του OPEN TV ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ Ζαχαρόπουλος έδειχνε το ανιχνευτή ραδιενεργών στην είσοδο του ΧΥΤΑ που μπήκε το 2016 για να μας πείσει ότι δεν τρέχει τίποτα,  όταν ο ίδιος γνωρίζει πως η μελέτη της ASPROFOS μιλά για τον χώρο της παλιάς χωματερής; 

Η αλήθεια είναι πως ο δήμαρχος Φυλής ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ να μας παραδώσει τις μελέτες ύστερα από την εισαγγελική παραγγελία και την μήνυση που καταθέσαμε εναντίον του. 

Δικές του μελέτες δημοσιεύσαμε εμείς όχι δικές μας. 

Σε ότι αφορά τις συγκεντρώσεις των ραδιενεργών στοιχείων στην παλιά χωματερή όλα δείχνουν πως κάτι βρωμάει πολύ. 

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως αν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα θα  πήγαιναν τρέχοντας να κάνουν νέες μετρήσεις για να αποδείξουν πως οι μελέτες της ASPROFOS είναι «μούφα»  και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας . 

Η απεγνωσμένη προσπάθεια τους να κουκουλώσουν το θέμα δείχνει πως κάτι βρωμάει.  

Θα πρέπει να γνωρίζει και ο δήμαρχος και η ΕΕΑΕ και όσοι εμπλέκονται σε αυτό το σκάνδαλο πως η έκθεση σε κίνδυνο χιλιάδων ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή είναι εγκληματική ενέργεια και αυτό αργά η γρήγορα θα το πληρώσουν , και θα το πληρώσουν ακριβά.

Μέχρι στιγμής το πληρώνουν οι οικογένειες που χάνουν τους ανθρώπους τους από τον καρκίνο που θερίζει  στην δυτική Αθήνα – Αττική. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με χθεσινή επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΕΑΕ κ. Χρήστο Χουσιάδα , ζητά να πραγματοποιηθεί από την ΕΕΑΕ ραδιολογικός έλεγχος στο χώρο της παλιάς χωματερής Άνω Λιοσίων.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
23 Περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αναβολή κατάθεσης του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» στη Βουλή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Εχθές Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, υποστήκαμε το μεγαλύτερο σοκ μέχρι τώρα στη διάρκεια του αγώνα μας! Οι μετρήσεις που έδειξε ο μετρητής της πιο γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας μέτρησης ρύπων σε πραγματικό χρόνο www.waqi.info ήταν εξωπραγματικές!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου μας εξηγεί πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πέρυσι ο πλανήτης καιγόταν από τήν Σκανδιναβία μέχρι τόν Αμαζόνιο,τή Σιβηρία, Αυστραλία, Ινδονησία, Βολιβία καί μέχρι τήν Αφρική αλλά συνεχίσαμε σάν νά μήν τρέχει τίποτα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Θα περίμενε κανείς, μέσα στο κλίμα των ημερών, να επικρατεί ένα πνεύμα βαθύτερης κατανόησης των προβλημάτων που σχετίζονται με την κατάσταση του περιβάλλοντος και με την υγεία πλατιών στρωμάτων του πληθυσμού.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ