A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος Φεβρουαρίου στον άξονα Λέοντα –Υδροχόου – Η χαρά της δημιουργίας


Πανσέληνος Φεβρουαρίου στον άξονα Λέοντα –Υδροχόου – Η χαρά της δημιουργίας.

Η λαμπρή και μεγαλοπρεπής Πανσέληνος του Φεβρουαρίου πραγματοποιείται  στον άξονα Λέοντα –Υδροχόου και συγκεκριμένα στην 20η μοίρα του, στις 9 του μήνα στις 9 και 34 λεπτά το πρωί.

Βασιλικότερη του Βασιλέως η Πανσέληνος του Λέοντα, στον πέμπτο οίκο της δημιουργίας και σε χώρο που παραδοσιακά της ανήκει, εκφράζει αβίαστα τη δυναμική της για όλη τη διάρκεια της επιρροής της- ως τον σχηματισμό της επόμενης Νέας Σελήνης- σε θέματα δημιουργικής αυτοέκφρασης. 

Παρόλο που η ζωδιακή θέση του Ήλιου στον Υδροχόο επιζητά την συλλογικότητα και την συναναστροφή με ανθρώπους -ίσως διαφορετικούς-  που τους ενώνει η ισότητα απέναντι στον κοινό τους στόχο, η κορύφωση της Πανσελήνου στρέφει το ενδιαφέρον και κατά συνέπεια την προσοχή μας, στις ανάγκες της ζωδιακής περιοχής του Λέοντα.

Το θάρρος και η αυτοπεποίθηση δεν λείπει από την Πανσέληνο του Φεβρουαρίου. Έχοντας το καλλιτεχνικό στοιχείο στο αίμα της και θέλοντας πάντα να βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής, θα μπορούσε με μεγάλη ευκολία να δραματοποιήσει με θεατρικό τρόπο την προσωπική της ιστορία.Ο Ωροσκόπος της στην 9η μοίρα και 38 λεπτά του Κριού, με την ευνοϊκή του συμμετοχή στον σχηματισμό της Πανσελήνου, συμμαχεί μαζί της προσφέροντας- γενναιόδωρα- τον  παρορμητισμό, την αμεσότητα καθώς και τη δυνατότητα για καινούρια ξεκινήματα.   

Διέξοδο στην αντίθεση του Ήλιου και της Σελήνης προσφέρει ο Άρης δημιουργώντας στον 9ο οίκο του Ωροσκοπίου την πύλη εξόδου για τις ανάγκες της Πανσελήνου. 

Οι περιπέτειες, τα ταξίδια, η αναζήτηση νέων εμπειριών επιβεβαιώνονται με μορφή υπόσχεσης από τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό του Τοξότη.

Η φλόγα και ο ενθουσιασμό επικρατούν  καθορίζοντας το κέντρο δράσης που δεν θα μπορούσε να μην ορίζεται από την συνεχόμενη επιθυμία του Λέοντα για κάθε μορφή διασκέδασης και δημιουργικής εκδήλωσης. 

Στα κύρια ζητούμενα και στις ανάγκες της Πανσελήνου ανήκει και η βαθιά επιθυμία της να σχετίζεται με άτομα σε… πολύ προσωπικό επίπεδο.

Η εύνοια της τύχης, σε κάθε μορφή δράσης, είναι σχεδόν βέβαιη. Η δυσαρμονική  όψη του Δία στον Ωροσκόπο καθώς και η αρμονία του με τον Ποσειδώνα δεσμεύονται για τύχη, μάλλον ως προς την υπερβολή της.

Την τάση να επικρατήσουν -με ίσως κάποιο εγωκεντρικό τρόπο- τα θέλω σε αυτό το χρονικό διάστημα, παρόλο που ίσως χρειαστεί- προς χάρη τους- να θυσιαστεί η δημόσια εικόνα, εκφράζει και η Αφροδίτη, συνηγορώντας με την δυσαρμονία της στο Μεσουράνημα του Ωροσκοπίου.

Στη ζωδιακή περιοχή του Κριού η Αφροδίτη, λειτουργώντας με τον παρορμητισμό του εγωκεντρικά, εκδηλώνει την τάση να δημιουργεί σχέσεις σύμφωνα με τα δικά της πρότυπα. Πίσω όμως από την φανερή της αμεσότητα η επίδραση του Ιχθιακού 12ου οίκου, ενώ της στερεί την αντικειμενική κρίση, την προικίζει με συμπόνια και κατανόηση.

Η όψη συνόδου, της ίδιας Αφροδίτης με τον Χείρωνα, προδίδει έναν κρυφό πόθο για μια ουσιαστική σχέση συνύπαρξης κάνοντας πραγματικότητα τις ονειροπολήσεις του Ερμή που λόγω της θέσης του, στον δωδέκατο οίκο και στους Ιχθύες, αδυνατεί… να σκεφτεί ρεαλιστικά.

Την ευκαιρία να υλοποιήσουν το όνειρο αγάπης, της Αφροδίτης και του Χείρωνα, έχουν οι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι γεννημένοι στις πρώτες μέρες του πρώτου δεκαημέρου καθώς και οι Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι των δύο τελευταίων ημερών του τρίτου δεκαημέρου. 

Το πλανητικό σκηνικό ολοκληρώνει την ευνοϊκή διάθεση της Πανσελήνου με την σύμπραξη του ασυμβίβαστου Ουρανού. Η αρμονική του όψη στο Μεσουράνημα, υπόσχεται ξαφνικές, ευχάριστες αλλαγές που έχουν σκοπό να αναπροσαρμόσουν πάντα προς το καλύτερο τις δεδομένες καταστάσεις, πριμοδοτώντας οτιδήποτε καινούριο. 

Το δεύτερο μέρος του σεληνιακού μήνα σηματοδοτείται από την Πανσέληνο του Φεβρουαρίου στον Λέοντα, που υπόσχεται ευκαιρίες σε κάθε νέα μορφή δημιουργίας και έκφρασης κυρίως στους εκπροσώπους του σταθερού σταυρού Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. 

Ιδιαίτερα ευνοημένοι είναι οι γεννημένοι στο τέλος του πρώτου και αρχές του τρίτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα στις μοίρες της Πανσελήνου.

Η εύνοια του πλανητικού σχηματισμού είναι διάχυτη. Πριν όμως από κάθε ενέργεια και δράση, προέχει να αξιολογήσουμε αν τα αποτελέσματα  θα είναι πραγματικά… τα ποθούμενα.   Άσπα Μόρφου - facebook.com/AstrosofiaAspa

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Την αυλαία της καλοκαιρινής εκλειπτικής περιόδου κλείνει η Πανσέληνος και ταυτόχρονη Έκλειψη Σελήνης που πραγματοποιείται στην 13ημοίρα και 37 λεπτά του Αιγόκερου στις 5 Ιουλίου στις 7 και 45 λεπτά το πρωί.
ΑΣΤΡΑ
Στις 28 Ιουνίου στις 4.46 τα ξημερώματα, εισέρχομαι στον χώρο που νιώθω πολύ άνετα. Εκεί βράζει το αίμα μου!
ΑΣΤΡΑ
Στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκλειπτικής περιόδου με τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης, πραγματοποιείται η δεύτερη σε διαδοχή Έκλειψη του Καλοκαιριού
ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη του καλοκαιριού πραγματοποιείται στις 5 Ιουνίου με την ταυτόχρονη ημερολογιακή απαίτηση της Πανσέληνου του μήνα
ΑΣΤΡΑ
Το μότο των επόμενων ημερών είναι η ζωντάνια, η επικοινωνία και τα δημιουργικά σχέδια.
ΑΣΤΡΑ
Η Αφροδίτη από το αέρινο ζώδιο των Διδύμων, σηκώνει με χάρη το φουρό της, κάνει μια επιδέξια υπόκλιση και γυρίζει την πλάτη, από τις 13/5 έως τις 25/6, που θα κοντοσταθεί για να γυρίσει πάλι σε ορθή φορά.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x