A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ πρωταγωνιστεί και στον τομέα των ΑΠΕ


ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ Δ/ΝΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΝΕΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ,

 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΛΠΕ – JUWI HELLAS


Γ. Παπαθανασίου: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην εθνική οικονομία, η επένδυση στη Κοζάνη»

Ψήφο εμπιστοσύνης συνολικά για την ελληνική οικονομία, συνιστά η απόφαση του Ομίλου ΕΛΠΕ να προχωρήσει στη δημιουργία του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στην Κοζάνη, συνολικής ισχύος 204 MW, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου. Ταυτόχρονα, όπως είπε, η «εμβληματική» αυτή επένδυση καταδεικνύει ότι οι πρωτοβουλίες που ελήφθησαν πρόσφατα στη χώρα μας για τη διευκόλυνση της «πράσινης» ενέργειας -και οι οποίες συνεχίζονται- αρχίζουν ήδη να αποδίδουν καρπούς.


«Από την πρώτη στιγμή συνταχθήκαμε με την βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ηγηθεί των εξελίξεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Στην ίδια κατεύθυνση, επικροτούμε το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, που περιλαμβάνει φιλόδοξους αλλά εφικτούς στόχους και μεταρρυθμίσεις που κάνουν την οικονομία πιο πράσινη, αλλά και πιο ανταγωνιστική, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συμβάλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΠΕ.


Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, η συμφωνία εξαγοράς ανάμεσα στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και την juwi Hellas, κάνει άμεσα ορατό τον βραχυπρόθεσμο στόχο που είχε τεθεί για 300 MW εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ, ενώ σηματοδοτεί την βούληση του μεγαλύτερου ενεργειακού Ομίλου της χώρας να μετεξελιχθεί, για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 


«Υλοποιούμε με προσήλωση -ως νέα Διοίκηση- τον ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό, σε όλες τις εγκαταστάσεις και δραστηριότητές μας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με συνεχείς επενδύσεις, έγκαιρο προγραμματισμό, ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, σαφείς στόχους και αποτελεσματικές δράσεις, θα συνεχίσει να συμβάλει καθοριστικά στο εθνικό εγχείρημα για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Παράλληλα, ως κορυφαίος ενεργειακός Όμιλος της χώρας, θα διεκδικήσει τον ρόλο που της αναλογεί στις μελλοντικές εξελίξεις του κλάδου», κατέληξε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας.Γ. Αλεξόπουλος: «Μεσοπρόθεσμος στόχος τα 600 MW από ΑΠΕ, έως το 2025»

«Το έργο της Κοζάνης, είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής μας  για ανάπτυξη στον τομέα των ΑΠΕ», επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΠΕ και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, κατά την παρουσίαση που έκανε στη τελετή υπογραφής της σύμβασης με την juwi Hellas, για τη κατασκευή του μεγαλύτερου έργου ΑΠΕ στην Ελλάδα και 4ου μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη.

Όπως είπε ο κ. Αλεξόπουλος, το έργο βρίσκεται στην καρδιά της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, ανάμεσα στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, και έχει χωροθετηθεί  σε μία έκταση άνω των 4.000 στρεμμάτων. Είναι ένα έργο μεγάλης κλίμακας, 204 μεγαβάτ, ενώ η ετήσια παραγωγή θα ξεπεράσει τις 300 γιγαβατώρες. Στις νέες εγκαταστάσεις θα διερευνηθεί μια σειρά εφαρμογών τεχνολογικής καινοτομίας, όπως πλαίσια υψηλής απόδοσης διπλής όψης, συστήματα παρακολούθησης του ηλίου -τα λεγόμενα trackers- εφαρμογές ηλεκτρονικής παρακολούθησης και πρόβλεψης της παραγωγής, καθώς και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Υπογράμμισε δε, με έμφαση, το ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας, καθώς η τιμή αναφοράς του έργου είναι κάτω από 58 ευρώ τη μεγαβατώρα, με την μεσοσταθμική οριακή τιμή του συστήματος να φτάνει τα 64 ευρώ το 2019.  «Δηλαδή, αυτό το έργο δεν θα επιδοτείται από την αγορά και τον καταναλωτή, αντιθέτως θα επιδοτεί άλλα έργα Ανανεώσιμων, με υψηλότερες τιμές αναφοράς», πρόσθεσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο πάρκο θα επιτύχει μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Ομίλου κατά 10% περίπου, συνεισφέροντας σημαντικά στην επίτευξη του στόχου για περιορισμό των εκπομπών κατά 50% έως το 2030. 

«Είμαστε μια μεγάλη Εταιρεία, άρα η δραστηριότητά μας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πρέπει να είναι σημαντική. Έχουμε θέσει έναν μεσοπρόθεσμο στόχο 600 MW ως το 2025. Αυτή τη στιγμή, διαθέτουμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο 1.000 MW - φωτοβολταϊκών, αιολικών και βιομάζας - σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Ο στόχος μας θα επιτευχθεί με έναν συνδυασμό οργανικής ανάπτυξης, δηλαδή ανάπτυξης του δικού μας χαρτοφυλακίου έργων, αλλά και κάποιων στοχευμένων εξαγορών», κατέληξε στην παρουσίαση που έκανε ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων της ΕΛΠΕ κ. Γιώργος Αλεξόπουλος
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ως μέλη της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα σχέδια και τις εξελίξεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο βουνό της Οίτης.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Κατάργηση της πάγιας χρέωσης για όλους τους καταναλωτές, έκπτωση 5 ευρώ για όσους λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό και επιπλέον 8% για τους ευάλωτους πελάτες και για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες, θέτει σε εφαρμογή η ΔΕΗ από τις 26 Μαρτίου και για τρεις μήνες.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Καθυστερήσεις στην επίδοση λογαριασμών σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα (μετά τις 14 Φεβρουαρίου, σε ορισμένες περιοχές της Επικράτειας), ενημερώνει η ΔΕΗ η οποία προχώρησε ήδη στη λήψη μέτρων προκειμένου να μην υπάρξουν επιπτώσεις στους καταναλωτές.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Άμεση βραχυπρόθεσμη αναστολή κάθε δραστηριότητας σχετικά με την κατασκευή και αδειοδότηση αιολικών πάρκων με ταυτόχρονο καθορισμό ημερομηνιών διοργάνωσης συζήτησης
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Εμβληματική συμφωνία για την εξαγορά ισχυρού χαρτοφυλακίου Φωτοβολταϊκών έργων της Γερμανικής εταιρείας juwi στη περιοχή της Κοζάνης, συνολικής ισχύος 204 MW
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η κα Παπαδέδε είναι Πολιτικός επιστήμονας και οικονομολόγος. Εργάζεται 23 χρόνια στη ΔΕΗ, τώρα στον ΑΔΜΗΕ, και είναι γενική γραμματέας του συλλόγου επιστημονικού προσωπικού των εργαζομένων. 

ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x