A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Καταγγελία: Αστυνομικός φωτογράφισε με το κινητό την ταυτότητά μου κατά την διάρκεια ελέγχου - Χωρίς μάσκα και γάντια, μου έκανε ειρωνικές ερωτήσεις

Kαταγγελία της Αλεξάνδρας Παππά (Alexandra Pappa) για αστυνομικό που φωτογράφισε με το κινητό της τηλέφωνο την ταυτότητά της κατά τη διάρκεια ελέγχου και ενώ πήγαινε στην δουλειά της:

 

Να τοποθετηθεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και να εξηγήσει γιατί η αστυνομικός που με σταμάτησε για έλεγχο σήμερα το πρωί, ενώ πήγαινα στη δουλειά μου και είχα μαζί μου το αντίστοιχο έντυπο υπογεγραμμένο και σφραγισμένο και την αστυνομική μου ταυτότητα, πήρε στα χέρια της την αστυνομική μου ταυτότητα και την έβγαλε φωτογραφία και από τις δύο πλευρές με το κινητό της τηλέφωνο.

Στις ανακοινώσεις σας μιλάτε για προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και μας διαβεβαιώνετε ότι αυτά δεν διατηρούνται στις βάσεις δεδομένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όπου οι πολίτες στέλνουν SMS. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, για ποιο λόγο αυτή τη στιγμή τα προσωπικά μου δεδομένα είναι στο κινητό τηλέφωνο της αστυνομικού που με σταμάτησε για έλεγχο!!!

Στις ανακοινώσεις σας μιλάτε, επίσης, για την πλειοψηφία των πολιτών που σεβόμενοι τα μέτρα έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους, ενώ κάνετε συχνή αναφορά στους λίγους ανεύθυνους που χωρίς κριτική σκέψη για το τι γίνεται γύρω τους αδιαφορούν.

Επίσης, συγχαίρετε τους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία για τη στάση τους και την ευγένειά τους προς τους πολίτες. Φαντάζομαι αναφέρεστε στην πλειοψηφία αυτών, που όντως κάνουν καλά τη δουλειά τους και σέβονται τους πολίτες, όπως άλλωστε ορίζει το επάγγελμά τους.

Σας καλώ, όμως Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας @Nikos Hardalias @Nikos Hardalias B @Nikos Hardalias C να κάνετε συχνή αναφορά και στους λίγους ανεύθυνους αστυνομικούς που παραβιάζουν τους κανόνες, βγάζουν φωτογραφίες τα προσωπικά μας δεδομένα με τα κινητά τους τηλέφωνα και μας ειρωνεύονται.

Προφανώς, δεν έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην πολιτική προστασία κριτική σκέψη, ενώ για κάποιους αστυνομικούς δεν εννοείται πως όταν βλέπουν ένα (1), μεμονωμένο, νέο άτομο, πρωινή ώρα, καθημερινής ημέρας, στο κέντρο της Αθήνας (που είναι τα πάντα κλειστά), με βεβαίωση μετακίνησης, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από εργοδότη, και με διάθεση συνεργασίας, μάλλον πηγαίνει όντως στη δουλειά του!

Γι’ αυτό καλείστε να θεσπίσετε κριτήρια ελέγχων και να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας! Επίσης, καλείστε να εξοπλίσετε το προσωπικό σας με μάσκες προστασίας και γάντια, γιατί η συγκεκριμένη αστυνομικός δεν τήρησε εκτός των άλλων ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για τον COVID-19: Ήρθε πάρα πολύ κοντά μου, πήρε στα χέρια της την ταυτότητά μου χωρίς να φορέσει γάντια, δεν φορούσε μάσκα και από απόσταση 50εκ. μου έκανε ειρωνικές ερωτήσεις.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να μην απαντήσετε ότι αυτό είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, γιατί όπως το μεμονωμένο περιστατικό του ανεύθυνου πολίτη μας βάζει σε κίνδυνο και ανατρέπει τις προσπάθειες, έτσι και το μεμονωμένο περιστατικό της ανεύθυνης αστυνομικού μας βάζει σε κίνδυνο και ανατρέπει τις προσπάθειες.

 

 

φωτο αρχείου@ΑΠΕ

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ανοίγουν και πάλι από αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου, τα καταστήματα εστίασης με διαφορετικά ωστόσο δεδομένα λειτουργίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΕΛΛΑΔΑ
Η 34χρονη, που διακομίστηκε χθες από την ιδιωτική κλινική στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλευόταν, στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση.
ΕΛΛΑΔΑ
Συνολικά, 497 ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία στη χώρα μας για το 2020. Με τον αριθμό αυτό, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Πρώτη είναι η Ισπανία και τρίτη η Τουρκία.
ΕΛΛΑΔΑ
Αποχώρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και ανακοίνωσε νέο εθνικιστικό κόμμα.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται αυτή την ώρα σε πρόσωπα του στενού φιλικού κύκλου της
ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η άτυχη γυναίκα την ώρα που πήγαινε στα γραφεία της εταιρείας όπου εργάζεται, στη λεωφόρο Θησέως
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x