A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Καταγγελία: Αστυνομικός φωτογράφισε με το κινητό την ταυτότητά μου κατά την διάρκεια ελέγχου - Χωρίς μάσκα και γάντια, μου έκανε ειρωνικές ερωτήσεις

Kαταγγελία της Αλεξάνδρας Παππά (Alexandra Pappa) για αστυνομικό που φωτογράφισε με το κινητό της τηλέφωνο την ταυτότητά της κατά τη διάρκεια ελέγχου και ενώ πήγαινε στην δουλειά της:

 

Να τοποθετηθεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και να εξηγήσει γιατί η αστυνομικός που με σταμάτησε για έλεγχο σήμερα το πρωί, ενώ πήγαινα στη δουλειά μου και είχα μαζί μου το αντίστοιχο έντυπο υπογεγραμμένο και σφραγισμένο και την αστυνομική μου ταυτότητα, πήρε στα χέρια της την αστυνομική μου ταυτότητα και την έβγαλε φωτογραφία και από τις δύο πλευρές με το κινητό της τηλέφωνο.

Στις ανακοινώσεις σας μιλάτε για προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και μας διαβεβαιώνετε ότι αυτά δεν διατηρούνται στις βάσεις δεδομένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όπου οι πολίτες στέλνουν SMS. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, για ποιο λόγο αυτή τη στιγμή τα προσωπικά μου δεδομένα είναι στο κινητό τηλέφωνο της αστυνομικού που με σταμάτησε για έλεγχο!!!

Στις ανακοινώσεις σας μιλάτε, επίσης, για την πλειοψηφία των πολιτών που σεβόμενοι τα μέτρα έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους, ενώ κάνετε συχνή αναφορά στους λίγους ανεύθυνους που χωρίς κριτική σκέψη για το τι γίνεται γύρω τους αδιαφορούν.

Επίσης, συγχαίρετε τους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία για τη στάση τους και την ευγένειά τους προς τους πολίτες. Φαντάζομαι αναφέρεστε στην πλειοψηφία αυτών, που όντως κάνουν καλά τη δουλειά τους και σέβονται τους πολίτες, όπως άλλωστε ορίζει το επάγγελμά τους.

Σας καλώ, όμως Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας @Nikos Hardalias @Nikos Hardalias B @Nikos Hardalias C να κάνετε συχνή αναφορά και στους λίγους ανεύθυνους αστυνομικούς που παραβιάζουν τους κανόνες, βγάζουν φωτογραφίες τα προσωπικά μας δεδομένα με τα κινητά τους τηλέφωνα και μας ειρωνεύονται.

Προφανώς, δεν έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην πολιτική προστασία κριτική σκέψη, ενώ για κάποιους αστυνομικούς δεν εννοείται πως όταν βλέπουν ένα (1), μεμονωμένο, νέο άτομο, πρωινή ώρα, καθημερινής ημέρας, στο κέντρο της Αθήνας (που είναι τα πάντα κλειστά), με βεβαίωση μετακίνησης, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από εργοδότη, και με διάθεση συνεργασίας, μάλλον πηγαίνει όντως στη δουλειά του!

Γι’ αυτό καλείστε να θεσπίσετε κριτήρια ελέγχων και να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας! Επίσης, καλείστε να εξοπλίσετε το προσωπικό σας με μάσκες προστασίας και γάντια, γιατί η συγκεκριμένη αστυνομικός δεν τήρησε εκτός των άλλων ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για τον COVID-19: Ήρθε πάρα πολύ κοντά μου, πήρε στα χέρια της την ταυτότητά μου χωρίς να φορέσει γάντια, δεν φορούσε μάσκα και από απόσταση 50εκ. μου έκανε ειρωνικές ερωτήσεις.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να μην απαντήσετε ότι αυτό είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, γιατί όπως το μεμονωμένο περιστατικό του ανεύθυνου πολίτη μας βάζει σε κίνδυνο και ανατρέπει τις προσπάθειες, έτσι και το μεμονωμένο περιστατικό της ανεύθυνης αστυνομικού μας βάζει σε κίνδυνο και ανατρέπει τις προσπάθειες.

 

 

φωτο αρχείου@ΑΠΕ

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Θετικό στον κορωνοϊό το δείγμα του ζευγαριού που ήρθε από τη Γερμανία και συναντήθηκε με το ζευγάρι από τον Βόλο, στην Καλαμπάκα.
ΕΛΛΑΔΑ
Με πέντε όργανα που της μεταμοσχεύθηκαν από νεαρή Αμερικανίδα που χάρισε ζωή με τον θάνατό της, ζει τα τελευταία δυόμισι χρόνια μια Ελληνίδα γιατρός
ΕΛΛΑΔΑ
Είναι μια φράση που λέγεται συχνά, από χείλη προτρέχοντα συνήθως. Είναι τέσσερις λέξεις που ακούγονται να έχουν τη δύναμη και τη δραστικότητα μιας σφαίρας, που όμως το διαμέτρημά τους είναι ασταθές· ποιες είναι αυτές; «Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα».
ΕΛΛΑΔΑ
Προληπτικές δειγματοληψίες (τεστ) για το νέο κορωνοϊό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σε όλους τους πολίτες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
ΕΛΛΑΔΑ
Για το θέμα της Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για την γιόγκα (!) τοποθετήθηκε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), ύστερα από επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
ΕΛΛΑΔΑ
Ένας στους 3 Έλληνες/ίδες δεν ανησυχεί πλέον για την επιδημία του κορωνοϊού
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x